Show simple item record

Colorectal cancer and insufficient consumption of plant fiber.

Dublin Core metadata

dc.creatorΜακρή, Αναστασίαel
dc.creatorMakri, Anastasiaen
dc.date.accessioned2016-03-15T12:26:23Z
dc.date.available2016-03-15T12:26:23Z
dc.date.issued2008-05-05T13:08:46Z
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/20.500.12688/398
dc.description.abstractΗ πτυχιακή εργασία εστιάζεται στη σπουδαιότητα της κατανάλωσης των φυτικών ινών καθώς και στο μηχανισμό δράσης αυτών για την πρόληψη του καρκίνου του παχέως εντέρου. Στο εκπόνημα αυτό θα συγκεντρωθούν οι πιο πρόσφατες μελέτες σχετικά με τον καρκίνο στο παχύ έντερο καθώς και η συσχέτιση που υπάρχει σχετικά με την κατανάλωση φυτικών ινών (οι οποίες περιέχονται σε φρούτα, λαχανικά, τρόφιμα ολικής αλέσεως). Σκοπός είναι να γίνει μια αναδρομική μελέτη στην υπάρχουσα βιβλιογραφία για την εξαγωγή συμπερασμάτων τα οποία έχουν σχέση με την κατανάλωση των φυτικών ινών και τον καρκίνο του παχέως εντέρου. Συγκεκριμένα να καταγράψουμε την σημαντικότητα μιας διατροφής πλούσιας σε φυτικές ίνες και το ρόλο που παίζουν αυτές, στην πρόληψη του καρκίνου του παχέως εντέρου. Συμπερασματικά αναφέρω ότι η κατανάλωση φυτικών ινών στις περισσότερες έρευνες απέδειξε ότι μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη και αποφυγή του καρκίνου του παχέως εντέρου. Φυσικά πάντα πρέπει να γίνονται οι απαιτούμενοι έλεγχοι που είναι και αυτό μια μορφή πρόληψης καθώς είναι πολύ σημαντικό να προλάβεις έστω τον καρκίνο στα πρώτα στάδια και με τη βοήθεια θεραπείας η εγχείρησης να εξαλείψεις τον όγκο. Σημαντικότερο λοιπόν είναι ότι η πρωτογενής και η δευτερογενής πρόληψη μπορεί να μειώσει ουσιαστικά τη θνησιμότητα από καρκίνο παχέως εντέρου. Μια σωστή διατροφή και ένας σωστός τρόπος ζωής είναι αυτό που πραγματικά χρειάζεται για να προστατευτούμε από αυτή την ανίατη ασθένεια.el
dc.description.abstractThe dissertation focuses on the importance of the consumption of vegetable materials and on their mechanism for the prevention of colorectal cancer. In this elaboration, the most recent researches concerning colorectal cancer will be presented here as well as their correlation with the consumption of vegetable materials (contained in fruit, vegetables, whole meal food). The main purpose is a retrospective study in the existed bibliography for the inferences concerning the consumption of vegetable materials and colorectal cancer. Particularly, we are going to record the importance of a diet full of vegetable materials and their role in the prevention of colorectal cancer. Finally, it is worth mentioning that the consumption of vegetable materials in most researches has shown that can help by preventing and avoiding colorectal cancer. Without doubt, the first concern is the necessary controls, an excellent way of prevention as it is very important to stop cancer in its first stages and avoid danger with a treatment or a surgery. As a conclusion, the point is that the primary and secondary prevention can decrease mortality caused by colorectal cancer. A balanced diet and a careful way of life is what we exactly need to protect ourselves from this incurable disease.en
dc.languageel
dc.publisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίαςel
dc.publisherT.E.I. of Crete, School of Agriculture, Food and Nutrition (STeGTET), Department of Nutrition and Dieteticsen
dc.rightsAttribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0/
dc.titleΚαρκίνος παχέος εντέρου και ανεπαρκής κατανάλωση φυτικών ινών.el
dc.titleColorectal cancer and insufficient consumption of plant fiber.en

healMeta

heal.creatorNameΜακρή, Αναστασίαel
heal.creatorNameMakri, Anastasiaen
heal.publicationDate2008-05-05T13:08:46Z
heal.identifier.primaryhttp://hdl.handle.net/20.500.12688/398
heal.abstractΗ πτυχιακή εργασία εστιάζεται στη σπουδαιότητα της κατανάλωσης των φυτικών ινών καθώς και στο μηχανισμό δράσης αυτών για την πρόληψη του καρκίνου του παχέως εντέρου. Στο εκπόνημα αυτό θα συγκεντρωθούν οι πιο πρόσφατες μελέτες σχετικά με τον καρκίνο στο παχύ έντερο καθώς και η συσχέτιση που υπάρχει σχετικά με την κατανάλωση φυτικών ινών (οι οποίες περιέχονται σε φρούτα, λαχανικά, τρόφιμα ολικής αλέσεως). Σκοπός είναι να γίνει μια αναδρομική μελέτη στην υπάρχουσα βιβλιογραφία για την εξαγωγή συμπερασμάτων τα οποία έχουν σχέση με την κατανάλωση των φυτικών ινών και τον καρκίνο του παχέως εντέρου. Συγκεκριμένα να καταγράψουμε την σημαντικότητα μιας διατροφής πλούσιας σε φυτικές ίνες και το ρόλο που παίζουν αυτές, στην πρόληψη του καρκίνου του παχέως εντέρου. Συμπερασματικά αναφέρω ότι η κατανάλωση φυτικών ινών στις περισσότερες έρευνες απέδειξε ότι μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη και αποφυγή του καρκίνου του παχέως εντέρου. Φυσικά πάντα πρέπει να γίνονται οι απαιτούμενοι έλεγχοι που είναι και αυτό μια μορφή πρόληψης καθώς είναι πολύ σημαντικό να προλάβεις έστω τον καρκίνο στα πρώτα στάδια και με τη βοήθεια θεραπείας η εγχείρησης να εξαλείψεις τον όγκο. Σημαντικότερο λοιπόν είναι ότι η πρωτογενής και η δευτερογενής πρόληψη μπορεί να μειώσει ουσιαστικά τη θνησιμότητα από καρκίνο παχέως εντέρου. Μια σωστή διατροφή και ένας σωστός τρόπος ζωής είναι αυτό που πραγματικά χρειάζεται για να προστατευτούμε από αυτή την ανίατη ασθένεια.el
heal.abstractThe dissertation focuses on the importance of the consumption of vegetable materials and on their mechanism for the prevention of colorectal cancer. In this elaboration, the most recent researches concerning colorectal cancer will be presented here as well as their correlation with the consumption of vegetable materials (contained in fruit, vegetables, whole meal food). The main purpose is a retrospective study in the existed bibliography for the inferences concerning the consumption of vegetable materials and colorectal cancer. Particularly, we are going to record the importance of a diet full of vegetable materials and their role in the prevention of colorectal cancer. Finally, it is worth mentioning that the consumption of vegetable materials in most researches has shown that can help by preventing and avoiding colorectal cancer. Without doubt, the first concern is the necessary controls, an excellent way of prevention as it is very important to stop cancer in its first stages and avoid danger with a treatment or a surgery. As a conclusion, the point is that the primary and secondary prevention can decrease mortality caused by colorectal cancer. A balanced diet and a careful way of life is what we exactly need to protect ourselves from this incurable disease.en
heal.languageel
heal.academicPublisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίαςel
heal.academicPublisherT.E.I. of Crete, School of Agriculture, Food and Nutrition (STeGTET), Department of Nutrition and Dieteticsen
heal.titleΚαρκίνος παχέος εντέρου και ανεπαρκής κατανάλωση φυτικών ινών.el
heal.titleColorectal cancer and insufficient consumption of plant fiber.en
heal.typebachelorThesis
heal.keywordκαρκίνος παχέος εντέρου, φυτική ίναel
heal.keywordcolorectal cancer, vegetable fiber, plant fiberen
heal.advisorNameΧατζάκης, Νικόλαοςel
heal.advisorNameChatzakis, Nikolaosen
heal.academicPublisherIDteicrete
heal.fullTextAvailabilitytrue
tcd.distinguishedfalse
tcd.surveyfalse


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record

Attribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)
Except where otherwise noted, this item's license is described as Attribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)