Διερεύνηση συστημάτων διασφάλισης της υγιεινής των τροφίμων στην Ελλάδα.
Research of quality management systems for food in Greece.
Στοιχεία Dublin Core
dc.creator | Κασιώτη, Σοφία | el |
dc.creator | Νικολού, Σεβαστή | el |
dc.creator | Kasioti, Sophia | en |
dc.creator | Nikolou, Sevasti | en |
dc.date.accessioned | 2016-03-15T12:26:27Z | |
dc.date.available | 2016-03-15T12:26:27Z | |
dc.date.issued | 2009-05-15T12:57:51Z | |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/20.500.12688/403 | |
dc.description.abstract | Η πρόσβαση στην αγορά ασφαλών τροφίμων είναι ένα ανθρώπινο δικαίωμα. Όλοι όσοι εμπλέκονται στην παραγωγή , την επεξεργασία, την πώληση και παροχή τροφίμων έχουν ως ρόλο να εξασφαλίσουν ότι τα τρόφιμα που φτάνουν στο τραπέζι μας δεν θα αποτελεσουν κίνδυνο για την ανθρώπινη υγεία. Τα συστήματα διασφάλισης ποιότητας έχουν σχεδιαστεί για να εξασφαλίσουν τον αφοδιασμό ασφαλών προϊόντων και την προώθηση της καλής υγείας των τοπικών πληθυσμών. Η νομοθεσία για τα τρόφιμα, σε πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο προϋποθέτει ότι οι επιχειρήσεις τροφίμων έχουν προβεί σε ανάλυση κινδύνων και παρουσιάζει τα αναγκαία μέτρα για να διασφαλίσει την παραγωγή ασφαλών προϊόντων. Κατευθυντήριες γραμμές για τα συστήματα διαχείρισης της ασφάλειας των τροφίμων (FSMS), με βάση τις γενικές απαιτήσεις για την υγιεινή και τις αρχές για την Ανάλυση Κινδύνων Στα Κρίσιμα Σημεία Ελέγχου (HACCP) ορίζονται διεθνώς από τον FAO / WHO. | el |
dc.description.abstract | Access to a secure supply of safe food is a human right. Everyone who is involved in food production, processing, sale and service has a role in ensuring that the food that reaches our tables will not be a hazard to human health. Quality Guarantee systems are designed to ensure the existence of a safe food supply, and promote the good health of local populations. Food legislation in many countries around the world requires that food businesses have conducted a hazard analysis and introduced measures necessary to ensure the production of safe food. Guidelines for food safety management systems (FSMS), based on general requirements for hygiene and principles for Hazard Analysis Critical Control Point (HACCP) are defined internationally by the FAO/WHO (CODEX - 2001). | en |
dc.language | el | |
dc.publisher | Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας | el |
dc.publisher | T.E.I. of Crete, School of Agriculture, Food and Nutrition (STeGTET), Department of Nutrition and Dietetics | en |
dc.rights | Attribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0) | |
dc.rights.uri | https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0/ | |
dc.title | Διερεύνηση συστημάτων διασφάλισης της υγιεινής των τροφίμων στην Ελλάδα. | el |
dc.title | Research of quality management systems for food in Greece. | en |
Στοιχεία healMeta
heal.creatorName | Κασιώτη, Σοφία | el |
heal.creatorName | Νικολού, Σεβαστή | el |
heal.creatorName | Kasioti, Sophia | en |
heal.creatorName | Nikolou, Sevasti | en |
heal.publicationDate | 2009-05-15T12:57:51Z | |
heal.identifier.primary | http://hdl.handle.net/20.500.12688/403 | |
heal.abstract | Η πρόσβαση στην αγορά ασφαλών τροφίμων είναι ένα ανθρώπινο δικαίωμα. Όλοι όσοι εμπλέκονται στην παραγωγή , την επεξεργασία, την πώληση και παροχή τροφίμων έχουν ως ρόλο να εξασφαλίσουν ότι τα τρόφιμα που φτάνουν στο τραπέζι μας δεν θα αποτελεσουν κίνδυνο για την ανθρώπινη υγεία. Τα συστήματα διασφάλισης ποιότητας έχουν σχεδιαστεί για να εξασφαλίσουν τον αφοδιασμό ασφαλών προϊόντων και την προώθηση της καλής υγείας των τοπικών πληθυσμών. Η νομοθεσία για τα τρόφιμα, σε πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο προϋποθέτει ότι οι επιχειρήσεις τροφίμων έχουν προβεί σε ανάλυση κινδύνων και παρουσιάζει τα αναγκαία μέτρα για να διασφαλίσει την παραγωγή ασφαλών προϊόντων. Κατευθυντήριες γραμμές για τα συστήματα διαχείρισης της ασφάλειας των τροφίμων (FSMS), με βάση τις γενικές απαιτήσεις για την υγιεινή και τις αρχές για την Ανάλυση Κινδύνων Στα Κρίσιμα Σημεία Ελέγχου (HACCP) ορίζονται διεθνώς από τον FAO / WHO. | el |
heal.abstract | Access to a secure supply of safe food is a human right. Everyone who is involved in food production, processing, sale and service has a role in ensuring that the food that reaches our tables will not be a hazard to human health. Quality Guarantee systems are designed to ensure the existence of a safe food supply, and promote the good health of local populations. Food legislation in many countries around the world requires that food businesses have conducted a hazard analysis and introduced measures necessary to ensure the production of safe food. Guidelines for food safety management systems (FSMS), based on general requirements for hygiene and principles for Hazard Analysis Critical Control Point (HACCP) are defined internationally by the FAO/WHO (CODEX - 2001). | en |
heal.language | el | |
heal.academicPublisher | Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας | el |
heal.academicPublisher | T.E.I. of Crete, School of Agriculture, Food and Nutrition (STeGTET), Department of Nutrition and Dietetics | en |
heal.title | Διερεύνηση συστημάτων διασφάλισης της υγιεινής των τροφίμων στην Ελλάδα. | el |
heal.title | Research of quality management systems for food in Greece. | en |
heal.type | bachelorThesis | |
heal.keyword | τρόφιμα, διασφάλιση ποιότητας, υγιεινή τροφίμων | el |
heal.keyword | food, quality assurance, food sanitation | en |
heal.advisorName | Κοκκινάκης, Εμμανουήλ | el |
heal.advisorName | Kokkinakis, Emmanouil | en |
heal.academicPublisherID | teicrete | |
heal.fullTextAvailability | true | |
tcd.distinguished | false | |
tcd.survey | false |