Εμφάνιση απλής εγγραφής

Research of drinking water quality and parameters are composed.

Στοιχεία Dublin Core

dc.creatorΛαζαράκη, Μαρίαel
dc.creatorΝεντέλκου, Τζεωρτζέταel
dc.creatorLazaraki, Mariaen
dc.creatorNentelcou, Tzeortzetaen
dc.date.accessioned2016-03-15T12:26:32Z
dc.date.available2016-03-15T12:26:32Z
dc.date.issued2008-07-28T10:50:04Z
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/20.500.12688/409
dc.description.abstractΤο νερό και κατ΄ επέκταση τα υδάτινα οικοσυστήματα είναι η σημαντικότερη πηγή ζωής των οργανισμών και είναι σημαντικό τόσο στην διατήρηση της βιοπικοιλότητας στον πλανήτη αλλά και της ίδιας μας της ζωής. Το νερό έχει περιβαλλοντική, υγειονομική αλλά και διατροφική σημασία. Στο πλαίσιο της πτυχιακής αυτής γίνεται μια προσπάθεια σύνδεσης της περιβαλλοντικής με την υγειονομική αλλά και την διατροφική του σημασία. Κύριος βέβαια σκοπός είναι η διερεύνηση των παραμέτρων που επηρεάζουν και χαρακτηρίζουν την ποιότητα του νερού καθώς και διερεύνηση του τρόπου με τον οποίο οι δημόσιοι φορείς εξασφαλίζουν την καταλληλότητα του πόσιμου νερού. Γίνεται αναφορά στους παράγοντες που επιβαρύνουν την ποιότητα του νερού καθώς και αναφορά αλλά και εφαρμογή μέτρησης των παραμέτρων που πρέπει να ελέγχονται προκειμένου να χαρακτηριστεί το νερό ασφαλές για κατανάλωση. Οι υδατογενεις επιδημίες αποτελούν μάστιγα στις «τρίτες χώρες», σε πολλές όμως περιπτώσεις οι ασθένειες αυτές παρουσιάζονται και στις αναπτυγμένες χώρες και όντως οφείλονται σε μη σωστή εφαρμογή όλων όσων πρέπει να εφαρμόζονται σύμφωνα με την διεθνή αλλά και εθνική νομοθεσία. Η διασφάλιση της ποιότητας του νερού είναι από τα πιο σοβαρά και επίκαιρα θέματα της καθημερινότητας μας, και προς αυτή την κατεύθυνση ζητάμε από όλους? να συμμετάσχουν στην διατήρηση τόσο της ποιότητας αλλά και της ποσότητας του.el
dc.description.abstractWater and water ecosystems are the most important sources of life, vital for sustaining biodiversity and human life. Water has environmental, hygienic and nutritional values. In this research, we try to connect environmental with hygienic as well as with the nutritional importance of water. The main target of this study was the investigation of the parameters affecting the quality of water and the exploration of methodologies that public control authorities follow in order to provide water quality. We present the parameters affecting water quality as well as specific research, using laboratory methods in order to measure those parameters, according to Greek and European legislation. Water borne diseases affecting third word countries are presented, in order to analyze the negative effect of not following the required water law. Sustaining water quality is important and an every day necessity and we have to contribute to water safety and to proper water management.en
dc.languageel
dc.publisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίαςel
dc.publisherT.E.I. of Crete, School of Agriculture, Food and Nutrition (STeGTET), Department of Nutrition and Dieteticsen
dc.rightsAttribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0/
dc.titleΔιερεύνηση της ποιότητας του νερού ανθρώπινης κατανάλωσης και των παραμέτρων που την επηρεάζουν.el
dc.titleResearch of drinking water quality and parameters are composed.en

Στοιχεία healMeta

heal.creatorNameΛαζαράκη, Μαρίαel
heal.creatorNameΝεντέλκου, Τζεωρτζέταel
heal.creatorNameLazaraki, Mariaen
heal.creatorNameNentelcou, Tzeortzetaen
heal.publicationDate2008-07-28T10:50:04Z
heal.identifier.primaryhttp://hdl.handle.net/20.500.12688/409
heal.abstractΤο νερό και κατ΄ επέκταση τα υδάτινα οικοσυστήματα είναι η σημαντικότερη πηγή ζωής των οργανισμών και είναι σημαντικό τόσο στην διατήρηση της βιοπικοιλότητας στον πλανήτη αλλά και της ίδιας μας της ζωής. Το νερό έχει περιβαλλοντική, υγειονομική αλλά και διατροφική σημασία. Στο πλαίσιο της πτυχιακής αυτής γίνεται μια προσπάθεια σύνδεσης της περιβαλλοντικής με την υγειονομική αλλά και την διατροφική του σημασία. Κύριος βέβαια σκοπός είναι η διερεύνηση των παραμέτρων που επηρεάζουν και χαρακτηρίζουν την ποιότητα του νερού καθώς και διερεύνηση του τρόπου με τον οποίο οι δημόσιοι φορείς εξασφαλίζουν την καταλληλότητα του πόσιμου νερού. Γίνεται αναφορά στους παράγοντες που επιβαρύνουν την ποιότητα του νερού καθώς και αναφορά αλλά και εφαρμογή μέτρησης των παραμέτρων που πρέπει να ελέγχονται προκειμένου να χαρακτηριστεί το νερό ασφαλές για κατανάλωση. Οι υδατογενεις επιδημίες αποτελούν μάστιγα στις «τρίτες χώρες», σε πολλές όμως περιπτώσεις οι ασθένειες αυτές παρουσιάζονται και στις αναπτυγμένες χώρες και όντως οφείλονται σε μη σωστή εφαρμογή όλων όσων πρέπει να εφαρμόζονται σύμφωνα με την διεθνή αλλά και εθνική νομοθεσία. Η διασφάλιση της ποιότητας του νερού είναι από τα πιο σοβαρά και επίκαιρα θέματα της καθημερινότητας μας, και προς αυτή την κατεύθυνση ζητάμε από όλους? να συμμετάσχουν στην διατήρηση τόσο της ποιότητας αλλά και της ποσότητας του.el
heal.abstractWater and water ecosystems are the most important sources of life, vital for sustaining biodiversity and human life. Water has environmental, hygienic and nutritional values. In this research, we try to connect environmental with hygienic as well as with the nutritional importance of water. The main target of this study was the investigation of the parameters affecting the quality of water and the exploration of methodologies that public control authorities follow in order to provide water quality. We present the parameters affecting water quality as well as specific research, using laboratory methods in order to measure those parameters, according to Greek and European legislation. Water borne diseases affecting third word countries are presented, in order to analyze the negative effect of not following the required water law. Sustaining water quality is important and an every day necessity and we have to contribute to water safety and to proper water management.en
heal.languageel
heal.academicPublisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίαςel
heal.academicPublisherT.E.I. of Crete, School of Agriculture, Food and Nutrition (STeGTET), Department of Nutrition and Dieteticsen
heal.titleΔιερεύνηση της ποιότητας του νερού ανθρώπινης κατανάλωσης και των παραμέτρων που την επηρεάζουν.el
heal.titleResearch of drinking water quality and parameters are composed.en
heal.typebachelorThesis
heal.keywordπόσιμο νερό, ανθρώπινη κατανάλωσηel
heal.keyworddrinking water, human consumptionen
heal.advisorNameΚοκκινάκης, Εμμανουήλel
heal.advisorNameKokkinakis, Emmanouilen
heal.academicPublisherIDteicrete
heal.fullTextAvailabilitytrue
tcd.distinguishedfalse
tcd.surveyfalse


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Thumbnail

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στις ακόλουθες συλλογές

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Attribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)
Except where otherwise noted, this item's license is described as Attribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)