Εμφάνιση απλής εγγραφής

The technology of wine in european countries and the wine’s benefits to human health.

Στοιχεία Dublin Core

dc.creatorΚαλλή, Έλληel
dc.creatorKalli, Ellien
dc.date.accessioned2016-03-15T12:26:39Z
dc.date.available2016-03-15T12:26:39Z
dc.date.issued2008-07-29T09:14:00Z
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/20.500.12688/415
dc.description.abstractΗ παρούσα εργασία με θέμα το κρασί διαρθρώθηκε σε έξι κεφάλαια αφού πρώτα έγινε συνοπτική αναφορά στην ιστορία του. Η άμπελος άρχισε να καλλιεργείται στις Ανατολικές ακτές της Μαύρης θάλασσας πριν από 10000 χρόνια περίπου. Ο οίνος ήταν γνωστός κατά την αρχαιότητα για τις θεραπευτικές ικανότητες και τη θετική ψυχοσωματική επίδραση του. Στη συνέχεια αναφερόμαστε συνοπτικά στα τρία στάδια της παρασκευής του κρασιού, γλευκοποίηση, ζύμωση και ωρίμανση καθώς και στις μεθόδους οινοποίησης, αλλά και στις ευρωπαϊκές χώρες, παραγωγούς οίνου. Αναφορά γίνεται στη θρεπτική αξία του οίνου όπως και στις ιδιότητες του, αντιτοξικές, αντιικές και άλλες. Συνεχίζοντας, αναφερόμαστε στα στάδια ανάπτυξης και επεξεργασίας, τον τρύγο και την έκθλιψη του σταφυλιού. Ο τρύγος απαιτεί κατάλληλη ποικιλία, άριστο θρεπτικά και υγειονομικά σταφύλι, χαμηλή συγκομιδή σύντομη μεταφορά στα οινοποιεία μέσα σε δοχεία αδρανούς υλικού, γενική καθαριότητα των χρησιμοποιούμενων μέσων. Στο 3ο κεφάλαιο, μελετάμε την οινοποιητική διαδικασία συνοπτικά. Ακολουθεί η αναφορά σε κατηγορίες και ποικιλίες οίνου, αρχικά στις γνωστές γηγενείς. Αναφέρονται επίσης ποικιλίες ξενικής προέλευσης. Το τελευταίο κεφάλαιο έχει ως ειδικότερο θέμα τα οφέλη του οίνου για την υγεία. Στο δεύτερο μέρος του κεφαλαίου εξετάζονται αναλυτικά οι θετικές επιδράσεις του κρασιού στον ανθρώπινο οργανισμό. Ειδικότερα μελετάται αρχικά η βακτηριοκτόνος δράση. Μελετάται επίσης η επίδραση στο κυκλοφορικό σύστημα. Θετική είναι η επίδραση και στο νευρικό σύστημα. Στο τρίτο μέρος του κεφαλαίου αναφερόμαστε στις αντιτοξικές ιδιότητες του οίνου. Το τέταρτο μέρος του κεφαλαίου επικεντρώνεται στον οίνο ως στοιχείο του μεσογειακού τρόπου ζωής. Υψηλότερος αριθμός καρδιοαγγειακών νοσημάτων παρατηρήθηκε σε περιοχές όπου καταναλώνεται το λιγότερο κρασί. Συνεχίζοντας αποδεικνύουμε βάσει ποιών κριτηρίων ο οίνος θεωρείται προϊόν διατροφής. Δεν παραλείπουμε όμως να μιλήσουμε και για τις επιδράσεις της κατάχρησης οίνου και γενικότερα οινοπνεύματος. Παρ’ όλα αυτά αποδεδειγμένα το κρασί μπορεί να δράσει εναντίον του καρκίνου. Κλείνουμε με τον προσδιορισμό του πολυφαινολικού περιεχομένου των ελληνικών κρασιών και την αξιολόγηση της αντιοξειδωτικής τους δράσης.el
dc.description.abstractThe present thesis on wine has been structured into six chapters after a brief description of its history. The vine was first cultivated on the eastern coasts of the black sea some 10000 years ago. Wine was known as early as the antiquity for its therapeytic and beneficial properties over both psychological and physical body. As a second step we briefly mention the three stages of the wine-making procedure that is squasing, fermentation and maturing as well as vinification in the european wine-producing countries. We don’t fail to report on the nutritious significance of wine along with its antitoxic, antiviral and so forth properties. Next we describe the development and process, the vintage and squasing of grapes-vine-harvest will be of high quality with the right variety, the best in the respect of nutrition and hygiene fruit, low harvest, immediate transportation to wine factories in containers of inert matter and last but not least proper cleanliness of any means used. In the third chapter we briefly study the procedure of vinification. We go on refer to categories and varieties, both native ones and those of foreign origin. The last chapter deals more specifically, with the benefits of wine to health. Particularly the second part of this unit closely examines the positive effects of wine on the human organism, namely its antiviral action as well as the effect on the circulatory and the neural systems. In the third part of the antitoxic properties of the wine as a staple of the mediterranean lifestyle. A higher incidence of cardiovascular inflictions has been remarked in areas with lower consumption of wine and we go on to prove on what grounds wine is considered to be a staple of nutritious diet. Nevertheless we don’t fail to point out effects of alcohol abuse. Even so wine itself can undoubtedly act against cancer. We are rounding off by defining the polyphenolic constitution of the Greek wines and the evaluation of their antioxidant action.en
dc.languageel
dc.publisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίαςel
dc.publisherT.E.I. of Crete, School of Agriculture, Food and Nutrition (STeGTET), Department of Nutrition and Dieteticsen
dc.rightsAttribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0/
dc.titleΤεχνολογία οίνου σε χώρες της Ευρώπης και τα οφέλη του οίνου στην υγεία του ανθρώπου.el
dc.titleThe technology of wine in european countries and the wine’s benefits to human health.en

Στοιχεία healMeta

heal.creatorNameΚαλλή, Έλληel
heal.creatorNameKalli, Ellien
heal.publicationDate2008-07-29T09:14:00Z
heal.identifier.primaryhttp://hdl.handle.net/20.500.12688/415
heal.abstractΗ παρούσα εργασία με θέμα το κρασί διαρθρώθηκε σε έξι κεφάλαια αφού πρώτα έγινε συνοπτική αναφορά στην ιστορία του. Η άμπελος άρχισε να καλλιεργείται στις Ανατολικές ακτές της Μαύρης θάλασσας πριν από 10000 χρόνια περίπου. Ο οίνος ήταν γνωστός κατά την αρχαιότητα για τις θεραπευτικές ικανότητες και τη θετική ψυχοσωματική επίδραση του. Στη συνέχεια αναφερόμαστε συνοπτικά στα τρία στάδια της παρασκευής του κρασιού, γλευκοποίηση, ζύμωση και ωρίμανση καθώς και στις μεθόδους οινοποίησης, αλλά και στις ευρωπαϊκές χώρες, παραγωγούς οίνου. Αναφορά γίνεται στη θρεπτική αξία του οίνου όπως και στις ιδιότητες του, αντιτοξικές, αντιικές και άλλες. Συνεχίζοντας, αναφερόμαστε στα στάδια ανάπτυξης και επεξεργασίας, τον τρύγο και την έκθλιψη του σταφυλιού. Ο τρύγος απαιτεί κατάλληλη ποικιλία, άριστο θρεπτικά και υγειονομικά σταφύλι, χαμηλή συγκομιδή σύντομη μεταφορά στα οινοποιεία μέσα σε δοχεία αδρανούς υλικού, γενική καθαριότητα των χρησιμοποιούμενων μέσων. Στο 3ο κεφάλαιο, μελετάμε την οινοποιητική διαδικασία συνοπτικά. Ακολουθεί η αναφορά σε κατηγορίες και ποικιλίες οίνου, αρχικά στις γνωστές γηγενείς. Αναφέρονται επίσης ποικιλίες ξενικής προέλευσης. Το τελευταίο κεφάλαιο έχει ως ειδικότερο θέμα τα οφέλη του οίνου για την υγεία. Στο δεύτερο μέρος του κεφαλαίου εξετάζονται αναλυτικά οι θετικές επιδράσεις του κρασιού στον ανθρώπινο οργανισμό. Ειδικότερα μελετάται αρχικά η βακτηριοκτόνος δράση. Μελετάται επίσης η επίδραση στο κυκλοφορικό σύστημα. Θετική είναι η επίδραση και στο νευρικό σύστημα. Στο τρίτο μέρος του κεφαλαίου αναφερόμαστε στις αντιτοξικές ιδιότητες του οίνου. Το τέταρτο μέρος του κεφαλαίου επικεντρώνεται στον οίνο ως στοιχείο του μεσογειακού τρόπου ζωής. Υψηλότερος αριθμός καρδιοαγγειακών νοσημάτων παρατηρήθηκε σε περιοχές όπου καταναλώνεται το λιγότερο κρασί. Συνεχίζοντας αποδεικνύουμε βάσει ποιών κριτηρίων ο οίνος θεωρείται προϊόν διατροφής. Δεν παραλείπουμε όμως να μιλήσουμε και για τις επιδράσεις της κατάχρησης οίνου και γενικότερα οινοπνεύματος. Παρ’ όλα αυτά αποδεδειγμένα το κρασί μπορεί να δράσει εναντίον του καρκίνου. Κλείνουμε με τον προσδιορισμό του πολυφαινολικού περιεχομένου των ελληνικών κρασιών και την αξιολόγηση της αντιοξειδωτικής τους δράσης.el
heal.abstractThe present thesis on wine has been structured into six chapters after a brief description of its history. The vine was first cultivated on the eastern coasts of the black sea some 10000 years ago. Wine was known as early as the antiquity for its therapeytic and beneficial properties over both psychological and physical body. As a second step we briefly mention the three stages of the wine-making procedure that is squasing, fermentation and maturing as well as vinification in the european wine-producing countries. We don’t fail to report on the nutritious significance of wine along with its antitoxic, antiviral and so forth properties. Next we describe the development and process, the vintage and squasing of grapes-vine-harvest will be of high quality with the right variety, the best in the respect of nutrition and hygiene fruit, low harvest, immediate transportation to wine factories in containers of inert matter and last but not least proper cleanliness of any means used. In the third chapter we briefly study the procedure of vinification. We go on refer to categories and varieties, both native ones and those of foreign origin. The last chapter deals more specifically, with the benefits of wine to health. Particularly the second part of this unit closely examines the positive effects of wine on the human organism, namely its antiviral action as well as the effect on the circulatory and the neural systems. In the third part of the antitoxic properties of the wine as a staple of the mediterranean lifestyle. A higher incidence of cardiovascular inflictions has been remarked in areas with lower consumption of wine and we go on to prove on what grounds wine is considered to be a staple of nutritious diet. Nevertheless we don’t fail to point out effects of alcohol abuse. Even so wine itself can undoubtedly act against cancer. We are rounding off by defining the polyphenolic constitution of the Greek wines and the evaluation of their antioxidant action.en
heal.languageel
heal.academicPublisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίαςel
heal.academicPublisherT.E.I. of Crete, School of Agriculture, Food and Nutrition (STeGTET), Department of Nutrition and Dieteticsen
heal.titleΤεχνολογία οίνου σε χώρες της Ευρώπης και τα οφέλη του οίνου στην υγεία του ανθρώπου.el
heal.titleThe technology of wine in european countries and the wine’s benefits to human health.en
heal.typebachelorThesis
heal.keywordτεχνολογία οίνου, Ευρώπη, ανθρώπινη υγεία, κρασίel
heal.keywordtechnology of wine, European, human health, wineen
heal.advisorNameΚοκκινάκης, Εμμανουήλel
heal.advisorNameKokkinakis, Emmanouilen
heal.academicPublisherIDteicrete
heal.fullTextAvailabilitytrue
tcd.distinguishedfalse
tcd.surveyfalse


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Thumbnail

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στις ακόλουθες συλλογές

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Attribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)
Except where otherwise noted, this item's license is described as Attribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)