Εμφάνιση απλής εγγραφής

Study of reproduction of the olive fly (Bactrocera oleae) in different olive varieties, degree of maturity and other physical characteristics.

Στοιχεία Dublin Core

dc.creatorΜαραγγέλης, Εμμανουήλel
dc.creatorMaraggelis, Emmanouilen
dc.date.accessioned2016-03-15T12:26:46Z
dc.date.available2016-03-15T12:26:46Z
dc.date.issued2008-2-29T14:35:4Z
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/20.500.12688/420
dc.description.abstractO δάκος της ελιάς ανήκει στην τάξη Diptera οικογένεια Tephritidae γένος Bactrocera. Η εν λόγω οικογένεια είναι μια σχετικά νέα οικογένεια των δίπτερων που εμφανίστηκε πριν από 50 εκατομμύρια χρόνια περίπου. Στην οικογένεια αυτή υπάρχουν περίπου 5000 είδη από τα οποία είναι κάποια με μεγάλη οικονομική σημασία και συναντώνται κυρίως σε τροπικές και υποτροπικές περιοχές. Για την μελέτη της προτίμησης του Bactrocera oleae σε ελαιόκαρπο χρησιμοποιήθηκαν άγρια και εργαστηριακά άτομα του δάκου. Τα άγρια προέρχονταν από νύμφες οι οποίες ήτανε μέσα σε ελιές από την περιοχή του Πανεπιστημίου και του ΤΕΙ Ηρακλείου Κρήτης . Ενώ τα εργαστηριακά είναι στελέχοι εργαστηριακών δάκων οι οποίοι έχουν προέλθει από το ερευνητικό κέντρο {Δημόκριτος } και διατηρούνται στο εργαστήριο εντομολογίας του τμήματος βιολογίας του πανεπιστημίου Κρήτης . Αφού συλλέγονταν οι νύμφες των δάκων τοποθετούνταν σε ένα τριβλίο πετρί από όπου και σε διάστημα δέκα ημερών περίπου εκπτύσσονταν τα ενήλικα άτομα στη συνέχεια βάζαμε όσα ζευγάρια χρησιμοποιούσαμε για κάθε πείραμα στο κλουβί που θα γινότανε το πείραμα για τουλάχιστον έξι μέρες πριν ξεκινήσουμε της μετρήσεις .el
dc.languageel
dc.publisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Φυτικής Παραγωγήςel
dc.publisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνωνel
dc.publisherT.E.I. of Crete, School of Agriculture, Food and Nutrition (STeGTET), Department of Crop Scienceen
dc.publisherT.E.I. of Crete, School of Agriculture, Food and Nutrition (STeGTET), Department of Agricultureen
dc.rightsAttribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0/
dc.titleΜελέτη της αναπαραγωγής του δάκου της ελιάς (Bactrocera oleae) σε διάφορες ποικιλίες ελιάς, βαθμός ωρίμανσης και άλλα φυσικά χαρακτηριστικά.el
dc.titleStudy of reproduction of the olive fly (Bactrocera oleae) in different olive varieties, degree of maturity and other physical characteristics.en

Στοιχεία healMeta

heal.creatorNameΜαραγγέλης, Εμμανουήλel
heal.creatorNameMaraggelis, Emmanouilen
heal.publicationDate2008-2-29T14:35:4Z
heal.identifier.primaryhttp://hdl.handle.net/20.500.12688/420
heal.abstractO δάκος της ελιάς ανήκει στην τάξη Diptera οικογένεια Tephritidae γένος Bactrocera. Η εν λόγω οικογένεια είναι μια σχετικά νέα οικογένεια των δίπτερων που εμφανίστηκε πριν από 50 εκατομμύρια χρόνια περίπου. Στην οικογένεια αυτή υπάρχουν περίπου 5000 είδη από τα οποία είναι κάποια με μεγάλη οικονομική σημασία και συναντώνται κυρίως σε τροπικές και υποτροπικές περιοχές. Για την μελέτη της προτίμησης του Bactrocera oleae σε ελαιόκαρπο χρησιμοποιήθηκαν άγρια και εργαστηριακά άτομα του δάκου. Τα άγρια προέρχονταν από νύμφες οι οποίες ήτανε μέσα σε ελιές από την περιοχή του Πανεπιστημίου και του ΤΕΙ Ηρακλείου Κρήτης . Ενώ τα εργαστηριακά είναι στελέχοι εργαστηριακών δάκων οι οποίοι έχουν προέλθει από το ερευνητικό κέντρο {Δημόκριτος } και διατηρούνται στο εργαστήριο εντομολογίας του τμήματος βιολογίας του πανεπιστημίου Κρήτης . Αφού συλλέγονταν οι νύμφες των δάκων τοποθετούνταν σε ένα τριβλίο πετρί από όπου και σε διάστημα δέκα ημερών περίπου εκπτύσσονταν τα ενήλικα άτομα στη συνέχεια βάζαμε όσα ζευγάρια χρησιμοποιούσαμε για κάθε πείραμα στο κλουβί που θα γινότανε το πείραμα για τουλάχιστον έξι μέρες πριν ξεκινήσουμε της μετρήσεις .el
heal.languageel
heal.academicPublisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Φυτικής Παραγωγήςel
heal.academicPublisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνωνel
heal.academicPublisherT.E.I. of Crete, School of Agriculture, Food and Nutrition (STeGTET), Department of Crop Scienceen
heal.academicPublisherT.E.I. of Crete, School of Agriculture, Food and Nutrition (STeGTET), Department of Agricultureen
heal.titleΜελέτη της αναπαραγωγής του δάκου της ελιάς (Bactrocera oleae) σε διάφορες ποικιλίες ελιάς, βαθμός ωρίμανσης και άλλα φυσικά χαρακτηριστικά.el
heal.titleStudy of reproduction of the olive fly (Bactrocera oleae) in different olive varieties, degree of maturity and other physical characteristics.en
heal.typebachelorThesis
heal.keywordελιά, δάκος (bactrocera oleae), αναπαραγωγήel
heal.keywordolive, olive fly (bactrocera oleae), reproductionen
heal.advisorNameΡεμπουλάκης, Πολυχρόνηςel
heal.advisorNameRempoulakis, Polychronisen
heal.academicPublisherIDteicrete
heal.fullTextAvailabilitytrue
tcd.distinguishedfalse
tcd.surveyfalse


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Thumbnail

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στις ακόλουθες συλλογές

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Attribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)
Except where otherwise noted, this item's license is described as Attribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)