Εμφάνιση απλής εγγραφής

Effect of removal of grape's end and the girdling of the maturing process and the production of soultanina (Vitis vinifera L.), cultivated under protection.

Στοιχεία Dublin Core

dc.creatorΚουφαλιτάκης, Παντελεήμωνel
dc.creatorKoufalitakis, Panteleimonen
dc.date.accessioned2016-03-15T12:26:56Z
dc.date.available2016-03-15T12:26:56Z
dc.date.issued2008-2-29T14:35:4Z
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/20.500.12688/426
dc.description.abstractΣτην εργασία αυτή μελετήθηκε η επίδραση της αφαίρεσης του άκρου της σταφυλής και της χαραγής στην πορεία ωρίμανσης και στα ποιοτικά χαρακτηριστικά της επιτραπέζιας Σουλτανίνας (Vitis Vinifera), καλλιεργημένης υπό κάλυψη. Το πείραμα πραγματοποιήθηκε στην περιοχή Καλέσσα Γαζίου την καλλιεργητική περίοδο 2002-03. Το παραγοντικό σχέδιο ήταν 3x2. Μελετήθηκαν οι παράγοντες αφαίρεσης του άκρου της σταφυλής (μάρτυρας, αφαίρεση του κατώτερου άκρου ταξιανθίας μήκους 3-4 cm στο στάδιο της καρπόδεσης, διατήρηση πέντε ανώτερων διακλαδώσεων της σταφυλής στο στάδιο της καρπόδεσης) και εφαρμογή χαραγής (ναι ή όχι, απλή χαραγή κάτω από τον κατώτερο καρποφόρο βλαστό της αμολυτής στο στάδιο της έναρξης της ωρίμανσης). Ο σχεδιασμός του πειράματος έγινε με βάση το πειραματικό σχέδιο των πλήρως τυχαιοποιημένων ομάδων. Οι έξι επεμβάσεις εφαρμόστηκαν σε επαναλήψεις με δύο πρέμνα ανά πειραματικό τεμάχιο. Οι μετρήσεις και προσδιορισμοί που έγιναν αφορούσαν τα παρακάτω: Πορεία αύξησης και ωρίμανσης της ράγας, Tα χαρακτηριστικά της ράγας και της σταφυλής. Τα συμπεράσματα της εργασίας αυτής είναι ότι με την αφαίρεση του άκρου της σταφυλής μειώθηκε το βάρος της και ο αριθμός των ραγών και το βάρος του βοστρύχου. Η μείωση αυτή συνοδεύτηκε τόσο αύξηση του μήκους, του πάχους και του βάρους της ράγας όσο και από αύξηση της περιεκτικότητάς της σε σάκχαρα και κατά συνέπεια του δείκτη ωρίμανσής της. Οι θετικές επιδράσεις της αφαίρεσης του άκρου της σταφυλής, τόσο στην αύξηση του μεγέθους της ράγας, όσο και στην πρωίμηση της ωρίμανσης ήταν σημαντικές μόνο στο χειρισμό που διατηρήθηκαν οι πέντε ανώτερες διακλαδώσεις της ταξιανθίας. Η εκτέλεση της χαραγής στο στάδιο του περκασμού αύξησε σημαντικά την περιεκτικότητα των ραγών σε σάκχαρα και μείωσε αυτά των οξέων. Η συνδυασμένη εφαρμογή χαραγής και διατήρησης των πέντε ανώτερων διακλαδώσεων της ταξιανθίας στο στάδιο της καρπόδεσης και χαραγής στο στάδιο του περκασμού επιτάχυνε την ωρίμανση κατά 27 ημέρες περίπου.el
dc.description.abstractBy this homework, we studied the influence first of taking away by cutting the grape's end and engraving sprout's skin while it became ripen and second, the quality features of Vitis Vinifera cultivated under cover. The experiment fulfillment at Kalessa Gaziou the year 2002-03. The plan was 3x2. We studied the factors of taking away by cutting the grape's end (martyr, cutting the grape's end approximately 3-4 cm, while the fruit was formatted, preservation five highest grape's ramifications while the fruit was formatted) and adaptation engraving sprout's skin (done or not, simple engraving under the lowest fruitful sprout during the beginning of growing). The plan of the experiment became according the experimental plan of the entire accidental groups. Six applications done at six repetitious on two plants per experimental piece. The measurements and the definitions we have done included the following: The course of nipple's increasing and ripening, Grape's features and nipple's features. The homework's conclusions are that by taking away by cutting the grape's end decreased the weight and the number of nipples and the weight of the bunch. That decrease created the increase of nipple's length thickness and weight and increase the contents of sugar, so the pointer of ripen. The positive influences of taking away by cutting grape's end at the increase of nipple's size and at the premature ripen was important only on the operation of preservation the five highest grape s magnifications. The performance of engraving sprout's skin while the fruit formatted increased significant the contents of sugar and decreased the nipple's acid. The simultaneous adaptation of preservation five highest grape's ramifications while the fruit was formatted and engraving sprout's skin accelerated the development approximately twenty-seven (27) days.en
dc.languageel
dc.publisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Φυτικής Παραγωγήςel
dc.publisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνωνel
dc.publisherT.E.I. of Crete, School of Agriculture, Food and Nutrition (STeGTET), Department of Crop Scienceen
dc.publisherT.E.I. of Crete, School of Agriculture, Food and Nutrition (STeGTET), Department of Agricultureen
dc.rightsAttribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0/
dc.titleΕπίδραση της αφαίρεσης του άκρου της σταφύλης και της χαραγής της πορεία ωρίμανσης και στην παραγωγή της σουλτανίνας (Vitis vinifera L.), καλλιεργημένης υπό κάλυψη.el
dc.titleEffect of removal of grape's end and the girdling of the maturing process and the production of soultanina (Vitis vinifera L.), cultivated under protection.en

Στοιχεία healMeta

heal.creatorNameΚουφαλιτάκης, Παντελεήμωνel
heal.creatorNameKoufalitakis, Panteleimonen
heal.publicationDate2008-2-29T14:35:4Z
heal.identifier.primaryhttp://hdl.handle.net/20.500.12688/426
heal.abstractΣτην εργασία αυτή μελετήθηκε η επίδραση της αφαίρεσης του άκρου της σταφυλής και της χαραγής στην πορεία ωρίμανσης και στα ποιοτικά χαρακτηριστικά της επιτραπέζιας Σουλτανίνας (Vitis Vinifera), καλλιεργημένης υπό κάλυψη. Το πείραμα πραγματοποιήθηκε στην περιοχή Καλέσσα Γαζίου την καλλιεργητική περίοδο 2002-03. Το παραγοντικό σχέδιο ήταν 3x2. Μελετήθηκαν οι παράγοντες αφαίρεσης του άκρου της σταφυλής (μάρτυρας, αφαίρεση του κατώτερου άκρου ταξιανθίας μήκους 3-4 cm στο στάδιο της καρπόδεσης, διατήρηση πέντε ανώτερων διακλαδώσεων της σταφυλής στο στάδιο της καρπόδεσης) και εφαρμογή χαραγής (ναι ή όχι, απλή χαραγή κάτω από τον κατώτερο καρποφόρο βλαστό της αμολυτής στο στάδιο της έναρξης της ωρίμανσης). Ο σχεδιασμός του πειράματος έγινε με βάση το πειραματικό σχέδιο των πλήρως τυχαιοποιημένων ομάδων. Οι έξι επεμβάσεις εφαρμόστηκαν σε επαναλήψεις με δύο πρέμνα ανά πειραματικό τεμάχιο. Οι μετρήσεις και προσδιορισμοί που έγιναν αφορούσαν τα παρακάτω: Πορεία αύξησης και ωρίμανσης της ράγας, Tα χαρακτηριστικά της ράγας και της σταφυλής. Τα συμπεράσματα της εργασίας αυτής είναι ότι με την αφαίρεση του άκρου της σταφυλής μειώθηκε το βάρος της και ο αριθμός των ραγών και το βάρος του βοστρύχου. Η μείωση αυτή συνοδεύτηκε τόσο αύξηση του μήκους, του πάχους και του βάρους της ράγας όσο και από αύξηση της περιεκτικότητάς της σε σάκχαρα και κατά συνέπεια του δείκτη ωρίμανσής της. Οι θετικές επιδράσεις της αφαίρεσης του άκρου της σταφυλής, τόσο στην αύξηση του μεγέθους της ράγας, όσο και στην πρωίμηση της ωρίμανσης ήταν σημαντικές μόνο στο χειρισμό που διατηρήθηκαν οι πέντε ανώτερες διακλαδώσεις της ταξιανθίας. Η εκτέλεση της χαραγής στο στάδιο του περκασμού αύξησε σημαντικά την περιεκτικότητα των ραγών σε σάκχαρα και μείωσε αυτά των οξέων. Η συνδυασμένη εφαρμογή χαραγής και διατήρησης των πέντε ανώτερων διακλαδώσεων της ταξιανθίας στο στάδιο της καρπόδεσης και χαραγής στο στάδιο του περκασμού επιτάχυνε την ωρίμανση κατά 27 ημέρες περίπου.el
heal.abstractBy this homework, we studied the influence first of taking away by cutting the grape's end and engraving sprout's skin while it became ripen and second, the quality features of Vitis Vinifera cultivated under cover. The experiment fulfillment at Kalessa Gaziou the year 2002-03. The plan was 3x2. We studied the factors of taking away by cutting the grape's end (martyr, cutting the grape's end approximately 3-4 cm, while the fruit was formatted, preservation five highest grape's ramifications while the fruit was formatted) and adaptation engraving sprout's skin (done or not, simple engraving under the lowest fruitful sprout during the beginning of growing). The plan of the experiment became according the experimental plan of the entire accidental groups. Six applications done at six repetitious on two plants per experimental piece. The measurements and the definitions we have done included the following: The course of nipple's increasing and ripening, Grape's features and nipple's features. The homework's conclusions are that by taking away by cutting the grape's end decreased the weight and the number of nipples and the weight of the bunch. That decrease created the increase of nipple's length thickness and weight and increase the contents of sugar, so the pointer of ripen. The positive influences of taking away by cutting grape's end at the increase of nipple's size and at the premature ripen was important only on the operation of preservation the five highest grape s magnifications. The performance of engraving sprout's skin while the fruit formatted increased significant the contents of sugar and decreased the nipple's acid. The simultaneous adaptation of preservation five highest grape's ramifications while the fruit was formatted and engraving sprout's skin accelerated the development approximately twenty-seven (27) days.en
heal.languageel
heal.academicPublisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Φυτικής Παραγωγήςel
heal.academicPublisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνωνel
heal.academicPublisherT.E.I. of Crete, School of Agriculture, Food and Nutrition (STeGTET), Department of Crop Scienceen
heal.academicPublisherT.E.I. of Crete, School of Agriculture, Food and Nutrition (STeGTET), Department of Agricultureen
heal.titleΕπίδραση της αφαίρεσης του άκρου της σταφύλης και της χαραγής της πορεία ωρίμανσης και στην παραγωγή της σουλτανίνας (Vitis vinifera L.), καλλιεργημένης υπό κάλυψη.el
heal.titleEffect of removal of grape's end and the girdling of the maturing process and the production of soultanina (Vitis vinifera L.), cultivated under protection.en
heal.typebachelorThesis
heal.keywordVitis vinifera L., σουλτανίνα, σταφύλιel
heal.keywordVitis vinifera L., grape, soultaninaen
heal.advisorNameΦυσαράκης, Ιωάννηςel
heal.advisorNameFysarakis, Ioannisen
heal.academicPublisherIDteicrete
heal.fullTextAvailabilitytrue
tcd.distinguishedfalse
tcd.surveyfalse


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Thumbnail

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στις ακόλουθες συλλογές

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Attribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)
Except where otherwise noted, this item's license is described as Attribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)