Εμφάνιση απλής εγγραφής

Nitrate concentration in fruits and vegetables conventional and organic cultivation by liquid chromatography.

Στοιχεία Dublin Core

dc.creatorΒλάχος, Κωνσταντίνοςel
dc.creatorVlachos, Konstantinosen
dc.date.accessioned2016-03-15T12:26:58Z
dc.date.available2016-03-15T12:26:58Z
dc.date.issued2008-2-29T14:35:4Z
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/20.500.12688/428
dc.description.abstractΌπως αναφέραμε τα νιτρικά ιόντα που συσσωρεύονται σε ορισμένα φυτά αποτελούν επιβαρυντικό παράγοντα της υγείας του ανθρώπου και των θηλαστικών που τρέφονται με τα φυτά αυτά. Επίσης αναφέρθηκαν πολλοί από τους μέχρι τώρα γνωστούς παράγοντες που μπορεί να επηρεάζουν τη συσσώρευση νιτρικών ιόντων στα φυτά, μεταξύ των οποίων η εφαρμογή αζωτούχων λιπασμάτων και γεωργικών φαρμάκων. Σκοπός της παρούσης εργασίας ήταν η μελέτη της συγκέντρωσης νιτρικών ιόντων σε φρούτα και λαχανικά συμβατικής και βιολογικής καλλιέργειας και εύρεση τυχόν διαφορών μεταξύ των δύο τεχνικών καλλιέργειας. Επίσης ένας δευτερεύον στόχος της εργασίας ήταν η εύρεση του επιπέδου συγκέντρωσης νιτρικών σε γεωργικά προϊόντα όπως το σταφύλι ή η πατάτα τα οποία δεν ανήκουν στα λεγόμενα φυλλώδη λαχανικά (για τα οποία είναι γνωστό ότι υπάρχει πρόβλημα νιτρικών) και για τον λόγο αυτό δεν αποτελούν αντικείμενο πολλών μελετών παρακολούθησης των συγκεντρώσεων τους σε νιτρικά (monitoring).el
dc.languageel
dc.publisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Φυτικής Παραγωγήςel
dc.publisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνωνel
dc.publisherT.E.I. of Crete, School of Agriculture, Food and Nutrition (STeGTET), Department of Crop Scienceen
dc.publisherT.E.I. of Crete, School of Agriculture, Food and Nutrition (STeGTET), Department of Agricultureen
dc.rightsAttribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0/
dc.titleΣυγκέντρωση νιτρικών ιόντων σε φρούτα και λαχανικά συμβατικής και βιολογικής καλλιέργειας με τη μέθοδο της υγρής χρωματογραφίας.el
dc.titleNitrate concentration in fruits and vegetables conventional and organic cultivation by liquid chromatography.en

Στοιχεία healMeta

heal.creatorNameΒλάχος, Κωνσταντίνοςel
heal.creatorNameVlachos, Konstantinosen
heal.publicationDate2008-2-29T14:35:4Z
heal.identifier.primaryhttp://hdl.handle.net/20.500.12688/428
heal.abstractΌπως αναφέραμε τα νιτρικά ιόντα που συσσωρεύονται σε ορισμένα φυτά αποτελούν επιβαρυντικό παράγοντα της υγείας του ανθρώπου και των θηλαστικών που τρέφονται με τα φυτά αυτά. Επίσης αναφέρθηκαν πολλοί από τους μέχρι τώρα γνωστούς παράγοντες που μπορεί να επηρεάζουν τη συσσώρευση νιτρικών ιόντων στα φυτά, μεταξύ των οποίων η εφαρμογή αζωτούχων λιπασμάτων και γεωργικών φαρμάκων. Σκοπός της παρούσης εργασίας ήταν η μελέτη της συγκέντρωσης νιτρικών ιόντων σε φρούτα και λαχανικά συμβατικής και βιολογικής καλλιέργειας και εύρεση τυχόν διαφορών μεταξύ των δύο τεχνικών καλλιέργειας. Επίσης ένας δευτερεύον στόχος της εργασίας ήταν η εύρεση του επιπέδου συγκέντρωσης νιτρικών σε γεωργικά προϊόντα όπως το σταφύλι ή η πατάτα τα οποία δεν ανήκουν στα λεγόμενα φυλλώδη λαχανικά (για τα οποία είναι γνωστό ότι υπάρχει πρόβλημα νιτρικών) και για τον λόγο αυτό δεν αποτελούν αντικείμενο πολλών μελετών παρακολούθησης των συγκεντρώσεων τους σε νιτρικά (monitoring).el
heal.languageel
heal.academicPublisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Φυτικής Παραγωγήςel
heal.academicPublisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνωνel
heal.academicPublisherT.E.I. of Crete, School of Agriculture, Food and Nutrition (STeGTET), Department of Crop Scienceen
heal.academicPublisherT.E.I. of Crete, School of Agriculture, Food and Nutrition (STeGTET), Department of Agricultureen
heal.titleΣυγκέντρωση νιτρικών ιόντων σε φρούτα και λαχανικά συμβατικής και βιολογικής καλλιέργειας με τη μέθοδο της υγρής χρωματογραφίας.el
heal.titleNitrate concentration in fruits and vegetables conventional and organic cultivation by liquid chromatography.en
heal.typebachelorThesis
heal.keywordχρωματογραφία, υγρή χρωματογραφία, βιολογική καλλιέργεια, φρούτα και λαχανικάel
heal.keywordorganic farming, fruits and vegetables, chromatography, liquid chromatographyen
heal.advisorNameΠασπάτης, Ευάγγελοςel
heal.advisorNamePaspatis, Evangelosen
heal.academicPublisherIDteicrete
heal.fullTextAvailabilitytrue
tcd.distinguishedfalse
tcd.surveyfalse


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Thumbnail

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στις ακόλουθες συλλογές

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Attribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)
Except where otherwise noted, this item's license is described as Attribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)