Εμφάνιση απλής εγγραφής

Diseases of sugar beets.

Στοιχεία Dublin Core

dc.creatorΠαπαγεωργίου, Κωνσταντίνοςel
dc.creatorPapageorgiou, Konstantinosen
dc.date.accessioned2016-03-15T12:27:03Z
dc.date.available2016-03-15T12:27:03Z
dc.date.issued2008-2-29T14:35:4Z
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/20.500.12688/431
dc.description.abstractΗ καλλιέργεια των ζαχαροτεύτλων και του ζαχαροκάλαμου αρχίζει από τους νεώτερους χρόνους καθώς τα προϊόντα από τα οποία ο άνθρωπος έπαιρνε την ζάχαρη κυρίως από το μέλι και διάφορα φρούτα. Η ρίζα των ζαχαροτεύτλων χρησιμοποιούνταν για τροφή από τους Αιγυπτίους κατά την εποχή που κατασκευάζονταν οι πυραμίδες του Χέοπα. Η ανακάλυψη ότι η ζάχαρη που περιέχεται στα ζαχαρότευτλα είναι ίδια με την ζάχαρη του ζαχαροκάλαμου, έγινε το 1747 από το γερμανό χημικό Andrea Marggraf. Αυτός πήρε ζάχαρη κόβοντας σε μικρές φέτες, ξηραίνοντας και κονιορτοποιώντας τα ζαχαρότευτλα για την παραγωγή ζάχαρης. Μέχρι το 1799 δεν έγινε καμία χρήση της ανακάλυψης αυτής, όταν ο μαθητής του, Frank Karl Achard, τελειοποίησε μία μέθοδο εξαγωγής της ζάχαρης σε βιομηχανική βάση. Η καλλιέργεια των ζαχαροτεύτλων άρχισε στα 1800 στην Γερμανία και στην Γαλλία. Παράλληλα με τις παραπάνω προσπάθειες στην Ευρώπη για την καλλιέργεια των ζαχαροτεύτλων γίνεται και στην Αμερική. Στην Ελλάδα η πρώτη προσπάθεια έγινε το 1842 στο χωριό Καινούριο της επαρχίας Λοκρίδος. Στήθηκε μάλιστα και το πρώτα εργοστάσιο, αλλά δεν λειτούργησε ποτέ. Το δεύτερο εργοστάσιο ιδρύθηκε από τον Χρηστάκη Ζωγράφο, στη Λαζαρίνα Τρικάλων, αλλά η λειτουργία του δεν βάσταξε πολύ. Η νέα περίοδος της ζαχαροβιομηχανίας στην Ελλάδα αρχίζει το 1960 με την ίδρυση της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης Α.Ε. και την ίδρυση του πρώτου εργοστασίου στην Λάρισα. Στην εργασία αυτή γίνεται αναφορά στις σημαντικότερες ασθένειες που απασχολούν την καλλιέργεια των ζαχαρότευτλων, καθώς επίσης και μία αναφορά γενικά με την καλλιέργεια, μιας και αυτή αποτελεί μία από τις σημαντικότερες καλλιέργειες των βιομηχανικών φυτών.el
dc.description.abstractThe cultivation of sugar beets and sugar cane begins since the latest years, as where in the past, which human took the products of sugar mainly from the honey and various fruits. The root of sugar beets was used for food by the ancient Egyptians at the time which the pyramids of Heops were built. The discovery that sugar contained in the sugar beet is the same as the sugar of sugar cane was made in 1747 by the German chemist Andrea Marggraf. He produced sugar by cutting sugar beets in small slices and by drying and grading them for the production of sugar. The discovery wasn t used until 1799 when one of his students, Frank Karl Achhard, perfected a method of sugar extraction on industrial base. The cultivation of sugar beets began in 1800 in Germany and France. At the same time with Europe the cultivation of sugar beets becomes in America. In Greece the first effort becomes in 1842 at the village Kainourgio, Lokrida. There was set up the first factory but didn't ever work. The second factory was founded by Christakis Zografos at Lazarina, Trikala, but the operation wasn't successful. The new period of sugar industry in Greece begins in 1960 with the foundation of Greek industry of sugar S.A. and the foundation of the first factory in Larissa. In this report are reported the important illnesses that occupy the cultivation of sugar beets as well as a generally report of the cultivation which constitute one of the more important cultures of industrial plants.en
dc.languageel
dc.publisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Φυτικής Παραγωγήςel
dc.publisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνωνel
dc.publisherT.E.I. of Crete, School of Agriculture, Food and Nutrition (STeGTET), Department of Crop Scienceen
dc.publisherT.E.I. of Crete, School of Agriculture, Food and Nutrition (STeGTET), Department of Agricultureen
dc.rightsAttribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0/
dc.titleΟι ασθένειες των ζαχαρότευτλων.el
dc.titleDiseases of sugar beets.en

Στοιχεία healMeta

heal.creatorNameΠαπαγεωργίου, Κωνσταντίνοςel
heal.creatorNamePapageorgiou, Konstantinosen
heal.publicationDate2008-2-29T14:35:4Z
heal.identifier.primaryhttp://hdl.handle.net/20.500.12688/431
heal.abstractΗ καλλιέργεια των ζαχαροτεύτλων και του ζαχαροκάλαμου αρχίζει από τους νεώτερους χρόνους καθώς τα προϊόντα από τα οποία ο άνθρωπος έπαιρνε την ζάχαρη κυρίως από το μέλι και διάφορα φρούτα. Η ρίζα των ζαχαροτεύτλων χρησιμοποιούνταν για τροφή από τους Αιγυπτίους κατά την εποχή που κατασκευάζονταν οι πυραμίδες του Χέοπα. Η ανακάλυψη ότι η ζάχαρη που περιέχεται στα ζαχαρότευτλα είναι ίδια με την ζάχαρη του ζαχαροκάλαμου, έγινε το 1747 από το γερμανό χημικό Andrea Marggraf. Αυτός πήρε ζάχαρη κόβοντας σε μικρές φέτες, ξηραίνοντας και κονιορτοποιώντας τα ζαχαρότευτλα για την παραγωγή ζάχαρης. Μέχρι το 1799 δεν έγινε καμία χρήση της ανακάλυψης αυτής, όταν ο μαθητής του, Frank Karl Achard, τελειοποίησε μία μέθοδο εξαγωγής της ζάχαρης σε βιομηχανική βάση. Η καλλιέργεια των ζαχαροτεύτλων άρχισε στα 1800 στην Γερμανία και στην Γαλλία. Παράλληλα με τις παραπάνω προσπάθειες στην Ευρώπη για την καλλιέργεια των ζαχαροτεύτλων γίνεται και στην Αμερική. Στην Ελλάδα η πρώτη προσπάθεια έγινε το 1842 στο χωριό Καινούριο της επαρχίας Λοκρίδος. Στήθηκε μάλιστα και το πρώτα εργοστάσιο, αλλά δεν λειτούργησε ποτέ. Το δεύτερο εργοστάσιο ιδρύθηκε από τον Χρηστάκη Ζωγράφο, στη Λαζαρίνα Τρικάλων, αλλά η λειτουργία του δεν βάσταξε πολύ. Η νέα περίοδος της ζαχαροβιομηχανίας στην Ελλάδα αρχίζει το 1960 με την ίδρυση της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης Α.Ε. και την ίδρυση του πρώτου εργοστασίου στην Λάρισα. Στην εργασία αυτή γίνεται αναφορά στις σημαντικότερες ασθένειες που απασχολούν την καλλιέργεια των ζαχαρότευτλων, καθώς επίσης και μία αναφορά γενικά με την καλλιέργεια, μιας και αυτή αποτελεί μία από τις σημαντικότερες καλλιέργειες των βιομηχανικών φυτών.el
heal.abstractThe cultivation of sugar beets and sugar cane begins since the latest years, as where in the past, which human took the products of sugar mainly from the honey and various fruits. The root of sugar beets was used for food by the ancient Egyptians at the time which the pyramids of Heops were built. The discovery that sugar contained in the sugar beet is the same as the sugar of sugar cane was made in 1747 by the German chemist Andrea Marggraf. He produced sugar by cutting sugar beets in small slices and by drying and grading them for the production of sugar. The discovery wasn t used until 1799 when one of his students, Frank Karl Achhard, perfected a method of sugar extraction on industrial base. The cultivation of sugar beets began in 1800 in Germany and France. At the same time with Europe the cultivation of sugar beets becomes in America. In Greece the first effort becomes in 1842 at the village Kainourgio, Lokrida. There was set up the first factory but didn't ever work. The second factory was founded by Christakis Zografos at Lazarina, Trikala, but the operation wasn't successful. The new period of sugar industry in Greece begins in 1960 with the foundation of Greek industry of sugar S.A. and the foundation of the first factory in Larissa. In this report are reported the important illnesses that occupy the cultivation of sugar beets as well as a generally report of the cultivation which constitute one of the more important cultures of industrial plants.en
heal.languageel
heal.academicPublisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Φυτικής Παραγωγήςel
heal.academicPublisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνωνel
heal.academicPublisherT.E.I. of Crete, School of Agriculture, Food and Nutrition (STeGTET), Department of Crop Scienceen
heal.academicPublisherT.E.I. of Crete, School of Agriculture, Food and Nutrition (STeGTET), Department of Agricultureen
heal.titleΟι ασθένειες των ζαχαρότευτλων.el
heal.titleDiseases of sugar beets.en
heal.typebachelorThesis
heal.keywordζαχαρότευτλο, ζαχαροκάλαμοel
heal.keywordsugar beet, sugar caneen
heal.advisorNameΓκούμας, Δημήτριοςel
heal.advisorNameGkoumas, Dimitriosen
heal.academicPublisherIDteicrete
heal.fullTextAvailabilitytrue
tcd.distinguishedfalse
tcd.surveyfalse


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Thumbnail

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στις ακόλουθες συλλογές

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Attribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)
Except where otherwise noted, this item's license is described as Attribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)