Η επίδραση του γιββεριλλικού οξέος στην πατάτα.
The effect of gibberellic acid in potato.
View/ Open
Date
2008-2-29TAuthor
Βορδοναράκη, Μαρία
Vordonaraki, Maria
Metadata
Show full item recordAbstract
Σε όλες τις περιπτώσεις μετά την επέμβαση με το διάλυμα της γιββεριλλίνης στα φυτά, το μεγαλύτερο ποσοστό των παραγόμενων κονδύλων είναι μεσαίου μεγέθους σε σχέση με τους παραγόμενους κονδύλους των φυτών του μάρτυρα, ενδεχομένως η χρήση με το διάλυμα GA3 θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την παραγωγή κονδύλων κατάλληλων για φύτευση (πατατόσπορο). Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι σε κάθε περίπτωση, τα ύψη των φυτών που δέχτηκαν την επίδραση GA3 ήταν μεγαλύτερα σε σχέση με το ύψος των φυτών του μάρτυρα, με την μόνη διαφορά ότι τα φυτά στα οποία έγιναν δύο εφαρμογές του 1ου διαλύματος GA3, ανεξαρτήτως τρόπου επέμβασης, απέκτησαν μεγαλύτερο ύψος, με μεγαλύτερα μεσογονάτια διαστήματα από τα φυτά στα οποία εφαρμόστηκε μία φορά το διάλυμα.Επιπλέον παρατηρήθηκε αλλαγή στο χρώμα των φυτών, καθώς και στο σχήμα των κονδύλων. Πιο συγκεκριμένα, σε όλες τις περιπτώσεις που έγινε επέμβαση στα φυτά με το διάλυμα της γιββεριλλίνης, αυτά απέκτησαν ανοιχτό πράσινο χρώμα, ενώ το σχήμα των παραγόμενων κονδύλων στα φυτά που έγινε επέμβαση με την συγκέντρωση των 80 ppm και 140 ppm, ήταν κατά κανόνα νεφροειδής .
Collections
This website uses cookies to ensure you get the best browsing experience.
Continue
More info