Εμφάνιση απλής εγγραφής

Stock control and management in a large scale food and beverage company.

Στοιχεία Dublin Core

dc.creatorΛαδουκάκη, Εριέταel
dc.creatorLadoukaki, Erietaen
dc.date.accessioned2016-03-15T16:09:39Z
dc.date.available2016-03-15T16:09:39Z
dc.date.issued2011-12-16T14:04:10Z
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/20.500.12688/4394
dc.description.abstractΣκοπός της παρούσης εργασίας είναι η εξέταση των αρχών της διοίκησης αποθεμάτων και της οργάνωσης ενός τυπικού συστήματος διαχείρισης αποθεμάτων μίας σύγχρονης επιχείρησης που δραστηριοποιείται στον κλάδο τροφίμων –ποτών. Η ενημέρωση όσο το δυνατόν περισσότερων στελεχών των επιχειρήσεων στις σύγχρονες αντιλήψεις αγοράς, παραλαβής, αποθηκεύσεως, διακινήσεως και παρακολουθήσεως των υλικών που βρίσκονται στις αποθήκες και γενικότερα η διεξαγωγή των εφοδιαστικών διαδικασιών γίνεται απαραίτητη και συντείνει στην ορθή διεξαγωγή της παραγωγικής διαδικασίας. Η ιδιομορφία της θέσεως των αποθεμάτων στις επιχειρήσεις έγκειται στο γεγονός ότι τα αποθέματα δεν παράγουν οικονομικό αποτέλεσμα μόνο όταν συμμετέχουν στην παραγωγική διαδικασία, αλλά και όταν βρίσκονται σε πλήρη αδράνεια. Τούτο λόγω του συγκυριακού παράγοντος, ο οποίος ως ανεξάρτητη μεταβλητή καθορίζει την εκάστοτε τρέχουσα αξία αυτών. Η επίδραση της συγκυρίας επί των αποθεμάτων λαμβάνει χώρα με τη διακύμανση των τιμών, οι οποίες ως γνωστό διαμορφώνονται ανάλογα με την προσφορά και τη ζήτηση και συνεπώς το αποτέλεσμα επί των αποθεμάτων διαφεύγει του πλήρους ελέγχου της επιχειρήσεως. Η κατανομή της ύλης στην παρούσα μελέτη γίνεται με τρόπον ώστε να είναι εύκολα κατανοητή η εξέταση του γενικού προβλήματος στα αποθέματα. Στη συνέχεια δίνεται μία γενική εικόνα της παρακολουθήσεως του ύψους των αποθεμάτων (απόθεμα ασφαλείας, λειτουργικό απόθεμα, σημείο αναπαραγγελίας, άριστο μέγεθος παραγγελίας) αφού προηγουμένως εξετάζεται σε γενικές γραμμές η αποθήκευση των υλικών, το σύστημα προωθήσεως των υλικών στην παραγωγή, η μηχανογραφική παρακολούθηση όλων των ανωτέρω διαδικασιών .el
dc.languageel
dc.publisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Τεχνολογικών Εφαρμογών (Σ.Τ.Εφ), Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών Τ.Ε.el
dc.publisherT.E.I. of Crete, School of Engineering (STEF), Department of Mechanical Engineeringen
dc.rightsAttribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0/
dc.titleΈλεγχος και διοίκηση αποθεμάτων σε μεγάλη εταιρεία του κλάδου τροφίμων και ποτών.el
dc.titleStock control and management in a large scale food and beverage company.en

Στοιχεία healMeta

heal.creatorNameΛαδουκάκη, Εριέταel
heal.creatorNameLadoukaki, Erietaen
heal.publicationDate2011-12-16T14:04:10Z
heal.identifier.primaryhttp://hdl.handle.net/20.500.12688/4394
heal.abstractΣκοπός της παρούσης εργασίας είναι η εξέταση των αρχών της διοίκησης αποθεμάτων και της οργάνωσης ενός τυπικού συστήματος διαχείρισης αποθεμάτων μίας σύγχρονης επιχείρησης που δραστηριοποιείται στον κλάδο τροφίμων –ποτών. Η ενημέρωση όσο το δυνατόν περισσότερων στελεχών των επιχειρήσεων στις σύγχρονες αντιλήψεις αγοράς, παραλαβής, αποθηκεύσεως, διακινήσεως και παρακολουθήσεως των υλικών που βρίσκονται στις αποθήκες και γενικότερα η διεξαγωγή των εφοδιαστικών διαδικασιών γίνεται απαραίτητη και συντείνει στην ορθή διεξαγωγή της παραγωγικής διαδικασίας. Η ιδιομορφία της θέσεως των αποθεμάτων στις επιχειρήσεις έγκειται στο γεγονός ότι τα αποθέματα δεν παράγουν οικονομικό αποτέλεσμα μόνο όταν συμμετέχουν στην παραγωγική διαδικασία, αλλά και όταν βρίσκονται σε πλήρη αδράνεια. Τούτο λόγω του συγκυριακού παράγοντος, ο οποίος ως ανεξάρτητη μεταβλητή καθορίζει την εκάστοτε τρέχουσα αξία αυτών. Η επίδραση της συγκυρίας επί των αποθεμάτων λαμβάνει χώρα με τη διακύμανση των τιμών, οι οποίες ως γνωστό διαμορφώνονται ανάλογα με την προσφορά και τη ζήτηση και συνεπώς το αποτέλεσμα επί των αποθεμάτων διαφεύγει του πλήρους ελέγχου της επιχειρήσεως. Η κατανομή της ύλης στην παρούσα μελέτη γίνεται με τρόπον ώστε να είναι εύκολα κατανοητή η εξέταση του γενικού προβλήματος στα αποθέματα. Στη συνέχεια δίνεται μία γενική εικόνα της παρακολουθήσεως του ύψους των αποθεμάτων (απόθεμα ασφαλείας, λειτουργικό απόθεμα, σημείο αναπαραγγελίας, άριστο μέγεθος παραγγελίας) αφού προηγουμένως εξετάζεται σε γενικές γραμμές η αποθήκευση των υλικών, το σύστημα προωθήσεως των υλικών στην παραγωγή, η μηχανογραφική παρακολούθηση όλων των ανωτέρω διαδικασιών .el
heal.languageel
heal.academicPublisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Τεχνολογικών Εφαρμογών (Σ.Τ.Εφ), Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών Τ.Ε.el
heal.academicPublisherT.E.I. of Crete, School of Engineering (STEF), Department of Mechanical Engineeringen
heal.titleΈλεγχος και διοίκηση αποθεμάτων σε μεγάλη εταιρεία του κλάδου τροφίμων και ποτών.el
heal.titleStock control and management in a large scale food and beverage company.en
heal.typebachelorThesis
heal.keywordδιαχείριση υλικών, εταιρεία τροφίμων και ποτώνel
heal.keywordmaterials management, food and beverages corporationen
heal.advisorNameΣπανάκης, Ηλίαςel
heal.advisorNameSpanakis, Iliasen
heal.academicPublisherIDteicrete
heal.fullTextAvailabilitytrue
tcd.distinguishedfalse
tcd.surveyfalse


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Thumbnail

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στις ακόλουθες συλλογές

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Attribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)
Except where otherwise noted, this item's license is described as Attribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)