Εμφάνιση απλής εγγραφής

Entomological enemies in stored products.

Στοιχεία Dublin Core

dc.creatorΔοκιμάκη, Αργυρώel
dc.creatorDokimaki, Argyroen
dc.date.accessioned2016-03-15T12:27:19Z
dc.date.available2016-03-15T12:27:19Z
dc.date.issued2008-2-29T14:35:4Z
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/20.500.12688/445
dc.description.abstractΣε αυτή την πτυχιακή εργασία αναφερθήκαμε στους εντομολογικούς εχθρούς που προσβάλλουν τα αποθηκευμένα προιόντα. Τα έντομα αυτά μπορεί κάποιος να τα συναντήσει σε ένα κλειστό χώρο, αποθήκη, οικία, κατάστημα ή άλλους κλειστούς χώρους. Τα είδη των εντομολογικών εχθρών αυτών ανήκουν βασικά στα Coleoptera κατά δεύτερο στα Lepidoptera και λιγότερο στα Dictyoptera, Thysanura, Orthoptera, Psocoptera και Hymenoptera. Τα περισσότερα δραστηριοποιούνται συνήθως κατά τη θερμή περίοδο και βρίσκουν καταφύγια στα προϊόντα που προσβάλλουν, αλλά και στους χώρους όπου είναι αποθηκευμένα τα προϊόντα. Οι προσβολές δεν περιορίζονται μονάχα σε αποθηκευμένα ξηρά τρόφιμα, αλλά σε φρέσκα τρόφιμα και κάθε αντικείμενο που έχει αποθηκευτεί ή βρίσκεται σε κάποιο χώρο για πάρα πολύ καιρό, όπως για παράδειγμα ρούχα, χαλιά, βιβλία, έπιπλα και άλλα προϊόντα φυτικής και ζωικής προέλευσης. Το μεγαλύτερο ποσοστό αυτών των εντόμων είναι πολυφάγα και φτάνουν στο σημείο να καταστρέφουν ακόμα και μολυβδοσωλήνες. Το 1/3 της παγκόσμιας παραγωγής τροφίμων καταστρέφεται ετησίως από τα έντομα. Οι καταστροφές που προκαλούνται είναι σημαντικές και γι' αυτό η έγκαιρη διαπίστωση της ύπαρξης τους αλλά και η αντιμετώπιση τους είναι αναγκαία για να περιορίσουμε ή να εξαλείψουμε τις προσβολές. Παλαιότερα χρησιμοποιούνταν πολύ η χημική καταπολέμηση, αλλά σήμερα εφαρμόζουμε και άλλες μεθόδους προκειμένου να περιοριστούν οι προσβολές των προϊόντων από αυτούς τους εχθρούς.el
dc.languageel
dc.publisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Φυτικής Παραγωγήςel
dc.publisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνωνel
dc.publisherT.E.I. of Crete, School of Agriculture, Food and Nutrition (STeGTET), Department of Crop Scienceen
dc.publisherT.E.I. of Crete, School of Agriculture, Food and Nutrition (STeGTET), Department of Agricultureen
dc.rightsAttribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0/
dc.titleΕντομολογικοί εχθροί σε αποθηκευμένα προϊόντα.el
dc.titleEntomological enemies in stored products.en

Στοιχεία healMeta

heal.creatorNameΔοκιμάκη, Αργυρώel
heal.creatorNameDokimaki, Argyroen
heal.publicationDate2008-2-29T14:35:4Z
heal.identifier.primaryhttp://hdl.handle.net/20.500.12688/445
heal.abstractΣε αυτή την πτυχιακή εργασία αναφερθήκαμε στους εντομολογικούς εχθρούς που προσβάλλουν τα αποθηκευμένα προιόντα. Τα έντομα αυτά μπορεί κάποιος να τα συναντήσει σε ένα κλειστό χώρο, αποθήκη, οικία, κατάστημα ή άλλους κλειστούς χώρους. Τα είδη των εντομολογικών εχθρών αυτών ανήκουν βασικά στα Coleoptera κατά δεύτερο στα Lepidoptera και λιγότερο στα Dictyoptera, Thysanura, Orthoptera, Psocoptera και Hymenoptera. Τα περισσότερα δραστηριοποιούνται συνήθως κατά τη θερμή περίοδο και βρίσκουν καταφύγια στα προϊόντα που προσβάλλουν, αλλά και στους χώρους όπου είναι αποθηκευμένα τα προϊόντα. Οι προσβολές δεν περιορίζονται μονάχα σε αποθηκευμένα ξηρά τρόφιμα, αλλά σε φρέσκα τρόφιμα και κάθε αντικείμενο που έχει αποθηκευτεί ή βρίσκεται σε κάποιο χώρο για πάρα πολύ καιρό, όπως για παράδειγμα ρούχα, χαλιά, βιβλία, έπιπλα και άλλα προϊόντα φυτικής και ζωικής προέλευσης. Το μεγαλύτερο ποσοστό αυτών των εντόμων είναι πολυφάγα και φτάνουν στο σημείο να καταστρέφουν ακόμα και μολυβδοσωλήνες. Το 1/3 της παγκόσμιας παραγωγής τροφίμων καταστρέφεται ετησίως από τα έντομα. Οι καταστροφές που προκαλούνται είναι σημαντικές και γι' αυτό η έγκαιρη διαπίστωση της ύπαρξης τους αλλά και η αντιμετώπιση τους είναι αναγκαία για να περιορίσουμε ή να εξαλείψουμε τις προσβολές. Παλαιότερα χρησιμοποιούνταν πολύ η χημική καταπολέμηση, αλλά σήμερα εφαρμόζουμε και άλλες μεθόδους προκειμένου να περιοριστούν οι προσβολές των προϊόντων από αυτούς τους εχθρούς.el
heal.languageel
heal.academicPublisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Φυτικής Παραγωγήςel
heal.academicPublisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνωνel
heal.academicPublisherT.E.I. of Crete, School of Agriculture, Food and Nutrition (STeGTET), Department of Crop Scienceen
heal.academicPublisherT.E.I. of Crete, School of Agriculture, Food and Nutrition (STeGTET), Department of Agricultureen
heal.titleΕντομολογικοί εχθροί σε αποθηκευμένα προϊόντα.el
heal.titleEntomological enemies in stored products.en
heal.typebachelorThesis
heal.keywordαποθήκη τροφίμων, εντομολογικοί εχθροί, έντομο, coleoptera, lepidoptera, dictyopterael
heal.keywordfood warehouse, entomological enemies, insect, coleoptera, lepidoptera, dictyopteraen
heal.advisorNameΒασαρμιδάκη, Μαρίαel
heal.advisorNameVasarmidaki, Mariaen
heal.academicPublisherIDteicrete
heal.fullTextAvailabilitytrue
tcd.distinguishedfalse
tcd.surveyfalse


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Thumbnail

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στις ακόλουθες συλλογές

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Attribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)
Except where otherwise noted, this item's license is described as Attribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)