Εμφάνιση απλής εγγραφής

The cultivation of sultanina table grape.

Στοιχεία Dublin Core

dc.creatorΜαυρογιαννάκης, Γεώργιοςel
dc.creatorMaurogiannakis, Georgiosen
dc.date.accessioned2016-03-15T12:27:31Z
dc.date.available2016-03-15T12:27:31Z
dc.date.issued2010-09-13T11:11:45Z
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/20.500.12688/453
dc.description.abstractΗ ποικιλία Σουλτανίνα αποτελεί µια εξαιρετική ποικιλία τριπλής χρήσεως (επιτραπέζια-οινοποιήσιµη-σταφιδοποιήσιµη), υψηλής σηµασίας για την αµπελοκαλλιέργεια και τους παραγωγούς που την καλλιεργούν. ∆εν θα ήταν βέβαια γνωστή ανά τον κόσµο ως επιτραπέζια ποικιλία χωρίς τη χρήση φυτορυθµιστικών ουσιών, όπου µε τη χρήση τους εξωγενώς ανάλογα µε το βλαστικό στάδιο που θα εφαρµοστούν και τη συγκέντρωσή τους, αυξάνουν την παραγόµενη ποσότητα σταφυλιών και τα αναβαθµίζουν ποιοτικά. Γενικά όµως, στη χώρα µας οι παραγωγοί επιτραπέζιας Σουλτανίνας αντιµετωπίζουν προβλήµατα κυρίως λόγω έλλειψης επιστηµονικής υποστήριξης, ανύπαρκτης εκπαίδευσης, λανθασµένων στερεότυπων που έχουν στο µυαλό τους για την καλλιέργεια κ.ά. Θεµελιώδη σηµασία για τη µετέπειτα παραγωγική ζωή του αµπελώνα έχει ο σχεδιασµός και εγκατάσταση του και πιο συγκεκριµένα η εκλογή τοποθεσίας του αµπελώνα, το πολλαπλασιαστικό υλικό που θα χρησιµοποιηθεί, η προετοιµασία φύτευσης, η επιλογή υποκειµένου, ο σχεδιασµός φύτευσης, η φύτευση τελικά και το σύστηµα υποστύλωσης που θα χρησιµοποιηθεί. Μετά την εγκατάσταση του αµπελώνα πολύ σηµαντικό κοµµάτι για την παραγωγή ενός ποιοτικού προϊόντος είναι οι καλλιεργητικές τεχνικές που θα εφαρµοστούν όπως το κλάδεµα, η διαχείριση του εδάφους, η εφαρµογή φυτορυθµιστικών ουσιών, οι εφαρµοζόµενες τεχνικές για διεύρυνση παραγωγής, η άρδευση και η λίπανση. Ακόµη µεγάλο ρόλο παίζουν οι επεµβάσεις φυτοπροστασίας για την καταπολέµηση των εχθρών και ασθενειών που προσβάλουν την καλλιέργεια του αµπελιού και των ζιζανίων που υπάρχουν στο έδαφος του αµπελώνα. Τέλος, πολύ σηµαντικό κεφάλαιο για την επιτυχία, διατήρηση της συγκεκριµένης καλλιέργειας και την εδραίωση της επιτραπέζιας Σουλτανίνας σαν ένα ποιοτικό προϊόν στην αγορά είναι η διαδικασία της συγκοµιδής και των µετασυλλεκτικών χειρισµών που δέχονται τα σταφύλια µέχρι να φτάσουν στα χέρια του καταναλωτή.el
dc.languageel
dc.publisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Φυτικής Παραγωγήςel
dc.publisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνωνel
dc.publisherT.E.I. of Crete, School of Agriculture, Food and Nutrition (STeGTET), Department of Crop Scienceen
dc.publisherT.E.I. of Crete, School of Agriculture, Food and Nutrition (STeGTET), Department of Agricultureen
dc.rightsAttribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0/
dc.titleΗ καλλιέργεια της επιτραπέζιας σουλτανίνας.el
dc.titleThe cultivation of sultanina table grape.en

Στοιχεία healMeta

heal.creatorNameΜαυρογιαννάκης, Γεώργιοςel
heal.creatorNameMaurogiannakis, Georgiosen
heal.publicationDate2010-09-13T11:11:45Z
heal.identifier.primaryhttp://hdl.handle.net/20.500.12688/453
heal.abstractΗ ποικιλία Σουλτανίνα αποτελεί µια εξαιρετική ποικιλία τριπλής χρήσεως (επιτραπέζια-οινοποιήσιµη-σταφιδοποιήσιµη), υψηλής σηµασίας για την αµπελοκαλλιέργεια και τους παραγωγούς που την καλλιεργούν. ∆εν θα ήταν βέβαια γνωστή ανά τον κόσµο ως επιτραπέζια ποικιλία χωρίς τη χρήση φυτορυθµιστικών ουσιών, όπου µε τη χρήση τους εξωγενώς ανάλογα µε το βλαστικό στάδιο που θα εφαρµοστούν και τη συγκέντρωσή τους, αυξάνουν την παραγόµενη ποσότητα σταφυλιών και τα αναβαθµίζουν ποιοτικά. Γενικά όµως, στη χώρα µας οι παραγωγοί επιτραπέζιας Σουλτανίνας αντιµετωπίζουν προβλήµατα κυρίως λόγω έλλειψης επιστηµονικής υποστήριξης, ανύπαρκτης εκπαίδευσης, λανθασµένων στερεότυπων που έχουν στο µυαλό τους για την καλλιέργεια κ.ά. Θεµελιώδη σηµασία για τη µετέπειτα παραγωγική ζωή του αµπελώνα έχει ο σχεδιασµός και εγκατάσταση του και πιο συγκεκριµένα η εκλογή τοποθεσίας του αµπελώνα, το πολλαπλασιαστικό υλικό που θα χρησιµοποιηθεί, η προετοιµασία φύτευσης, η επιλογή υποκειµένου, ο σχεδιασµός φύτευσης, η φύτευση τελικά και το σύστηµα υποστύλωσης που θα χρησιµοποιηθεί. Μετά την εγκατάσταση του αµπελώνα πολύ σηµαντικό κοµµάτι για την παραγωγή ενός ποιοτικού προϊόντος είναι οι καλλιεργητικές τεχνικές που θα εφαρµοστούν όπως το κλάδεµα, η διαχείριση του εδάφους, η εφαρµογή φυτορυθµιστικών ουσιών, οι εφαρµοζόµενες τεχνικές για διεύρυνση παραγωγής, η άρδευση και η λίπανση. Ακόµη µεγάλο ρόλο παίζουν οι επεµβάσεις φυτοπροστασίας για την καταπολέµηση των εχθρών και ασθενειών που προσβάλουν την καλλιέργεια του αµπελιού και των ζιζανίων που υπάρχουν στο έδαφος του αµπελώνα. Τέλος, πολύ σηµαντικό κεφάλαιο για την επιτυχία, διατήρηση της συγκεκριµένης καλλιέργειας και την εδραίωση της επιτραπέζιας Σουλτανίνας σαν ένα ποιοτικό προϊόν στην αγορά είναι η διαδικασία της συγκοµιδής και των µετασυλλεκτικών χειρισµών που δέχονται τα σταφύλια µέχρι να φτάσουν στα χέρια του καταναλωτή.el
heal.languageel
heal.academicPublisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Φυτικής Παραγωγήςel
heal.academicPublisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνωνel
heal.academicPublisherT.E.I. of Crete, School of Agriculture, Food and Nutrition (STeGTET), Department of Crop Scienceen
heal.academicPublisherT.E.I. of Crete, School of Agriculture, Food and Nutrition (STeGTET), Department of Agricultureen
heal.titleΗ καλλιέργεια της επιτραπέζιας σουλτανίνας.el
heal.titleThe cultivation of sultanina table grape.en
heal.typebachelorThesis
heal.keywordεπιτραπέζια σουλτανίνα, καλλιέργειαel
heal.keywordsultanina table grape, cultivationen
heal.advisorNameΦυσαράκης, Ιωάννηςel
heal.advisorNameFysarakis, Ioannisen
heal.academicPublisherIDteicrete
heal.fullTextAvailabilitytrue
tcd.distinguishedfalse
tcd.surveyfalse


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Thumbnail

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στις ακόλουθες συλλογές

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Attribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)
Except where otherwise noted, this item's license is described as Attribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)