Εμφάνιση απλής εγγραφής

Investigation of public opinion for the nutritional value and the hyigene of meat and meat products in Crete.

Στοιχεία Dublin Core

dc.creatorΒουράκη, Σοφίαel
dc.creatorΓρηγοράκη, Νίκηel
dc.creatorVouraki, Sofiaen
dc.creatorGrigoraki, Nikien
dc.date.accessioned2016-03-15T12:18:28Z
dc.date.available2016-03-15T12:18:28Z
dc.date.issued2008-2-28T16:47:22Z
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/20.500.12688/46
dc.description.abstractΤο θέμα της παρούσας πτυχιακής εργασίας αφορά την έρευνα τις κοινής γνώμης για την διατροφική αξία και την υγιεινή του κρέατος. Τα βασικά ερωτήματα που προσπαθούν να απαντηθούν είναι η συχνότητα κατανάλωσης κρέατος και κρεατοσκευασμάτων σήμερα στην Κρήτη, η μεταχείριση του κρέατος στα νοικοκυριά καθώς επίσης και το επίπεδο γνώσεων του καταναλωτικού κοινού όσον αφορά το κρέας.Η έρευνα αυτή είναι μία συστηματική προσπάθεια να απαντηθούν τα παραπάνω ερωτήματα όχι μόνο συνολικά για όλη την Κρήτη αλλά ξεχωριστά σε 4 μεγάλες πόλεις αυτής. Η έρευνα έγινε με τη μέθοδο συμπλήρωσης ερωτηματολογίων στις πόλεις του Ηρακλείου, των Χανίων, του Ρεθύμνου και της Σητείας. Συνολικά συμπληρώθηκαν 225 ερωτηματολόγια από άτομα και των δύο φύλων, ηλικίας από 18 ετών και άνω. Η εργασία αυτή χωρίζεται σε 2 μέρη : στο θεωρητικό μέρος που περιλαμβάνει την διατροφική αξία και την υγιεινή του κρέατος και στο ερευνητικό μέρος όπου παρουσιάζονται τα αποτελέσματα και τα συμπεράσματα της έρευνας καθώς και προτάσεις για την ενημέρωση των καταναλωτών.Τα πιο σημαντικά αποτελέσματα της έρευνας συνοψίζονται στα : α) αυξημένη κατανάλωση κρέατος, γεγονός που μπορεί να οφείλεται στην υιοθέτηση του Δυτικού προτύπου διατροφής και β) έλλειψη βασικών γνώσεων για τον χειρισμό του κρέατος απ΄ τους καταναλωτές, που μπορεί να οφείλεται σε ποικίλους παράγοντες όπως στο χαμηλό μορφωτικό επίπεδο των καταναλωτών ή στην έλλειψη ενδιαφέροντος από αυτούς. Τα δεδομένα αυτά θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν από αρμόδιους φορείς για καινούργια και πιο ολοκληρωμένα προγράμματα ενημέρωσης του καταναλωτικού κοινού.el
dc.description.abstractThe aim of the present study is to investigate the public opinion regarding the nutritional value and the hygiene of meat and meat products. The research questions were related to the frequency of meat and meat products consumption in Crete today, as well as the use of meat in households and the level of the consumers knowledge as far as meat is concerned.This investigation is a systematic attempt to answer the previous questions at four cities of Crete, seperately. Questionnaires (225) were randomly distributed in Heraklion, Chania, Rethymno, Sitia to men and women. This work is consisted of two parts: the theoretical part and the research part.In the theoritical part, information is presented on the nutritional value and the hygiene of meat and meat products, and in the research part the results, conclusions and suggestions are presented in order to increase public awareness.The results of this research seem to suggest an increase in meat consumption, mainly due to the wide interception of the West model of diet and the lack of basic knowledge or the lack of interest which might also be a crucial factor.Authorities could make use of these data in order more effective infomational programs to be created. Several limitations and further suggestions are also presented in the last section.en
dc.languageel
dc.publisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίαςel
dc.publisherT.E.I. of Crete, School of Agriculture, Food and Nutrition (STeGTET), Department of Nutrition and Dieteticsen
dc.rightsAttribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0/
dc.titleΈρευνα κοινής γνώμης για την διατροφική αξία και την υγιεινή του κρέατος και των κρεατοσκευασμάτων στην Κρήτη.el
dc.titleInvestigation of public opinion for the nutritional value and the hyigene of meat and meat products in Crete.en

Στοιχεία healMeta

heal.creatorNameΒουράκη, Σοφίαel
heal.creatorNameΓρηγοράκη, Νίκηel
heal.creatorNameVouraki, Sofiaen
heal.creatorNameGrigoraki, Nikien
heal.publicationDate2008-2-28T16:47:22Z
heal.identifier.primaryhttp://hdl.handle.net/20.500.12688/46
heal.abstractΤο θέμα της παρούσας πτυχιακής εργασίας αφορά την έρευνα τις κοινής γνώμης για την διατροφική αξία και την υγιεινή του κρέατος. Τα βασικά ερωτήματα που προσπαθούν να απαντηθούν είναι η συχνότητα κατανάλωσης κρέατος και κρεατοσκευασμάτων σήμερα στην Κρήτη, η μεταχείριση του κρέατος στα νοικοκυριά καθώς επίσης και το επίπεδο γνώσεων του καταναλωτικού κοινού όσον αφορά το κρέας.Η έρευνα αυτή είναι μία συστηματική προσπάθεια να απαντηθούν τα παραπάνω ερωτήματα όχι μόνο συνολικά για όλη την Κρήτη αλλά ξεχωριστά σε 4 μεγάλες πόλεις αυτής. Η έρευνα έγινε με τη μέθοδο συμπλήρωσης ερωτηματολογίων στις πόλεις του Ηρακλείου, των Χανίων, του Ρεθύμνου και της Σητείας. Συνολικά συμπληρώθηκαν 225 ερωτηματολόγια από άτομα και των δύο φύλων, ηλικίας από 18 ετών και άνω. Η εργασία αυτή χωρίζεται σε 2 μέρη : στο θεωρητικό μέρος που περιλαμβάνει την διατροφική αξία και την υγιεινή του κρέατος και στο ερευνητικό μέρος όπου παρουσιάζονται τα αποτελέσματα και τα συμπεράσματα της έρευνας καθώς και προτάσεις για την ενημέρωση των καταναλωτών.Τα πιο σημαντικά αποτελέσματα της έρευνας συνοψίζονται στα : α) αυξημένη κατανάλωση κρέατος, γεγονός που μπορεί να οφείλεται στην υιοθέτηση του Δυτικού προτύπου διατροφής και β) έλλειψη βασικών γνώσεων για τον χειρισμό του κρέατος απ΄ τους καταναλωτές, που μπορεί να οφείλεται σε ποικίλους παράγοντες όπως στο χαμηλό μορφωτικό επίπεδο των καταναλωτών ή στην έλλειψη ενδιαφέροντος από αυτούς. Τα δεδομένα αυτά θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν από αρμόδιους φορείς για καινούργια και πιο ολοκληρωμένα προγράμματα ενημέρωσης του καταναλωτικού κοινού.el
heal.abstractThe aim of the present study is to investigate the public opinion regarding the nutritional value and the hygiene of meat and meat products. The research questions were related to the frequency of meat and meat products consumption in Crete today, as well as the use of meat in households and the level of the consumers knowledge as far as meat is concerned.This investigation is a systematic attempt to answer the previous questions at four cities of Crete, seperately. Questionnaires (225) were randomly distributed in Heraklion, Chania, Rethymno, Sitia to men and women. This work is consisted of two parts: the theoretical part and the research part.In the theoritical part, information is presented on the nutritional value and the hygiene of meat and meat products, and in the research part the results, conclusions and suggestions are presented in order to increase public awareness.The results of this research seem to suggest an increase in meat consumption, mainly due to the wide interception of the West model of diet and the lack of basic knowledge or the lack of interest which might also be a crucial factor.Authorities could make use of these data in order more effective infomational programs to be created. Several limitations and further suggestions are also presented in the last section.en
heal.languageel
heal.academicPublisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίαςel
heal.academicPublisherT.E.I. of Crete, School of Agriculture, Food and Nutrition (STeGTET), Department of Nutrition and Dieteticsen
heal.titleΈρευνα κοινής γνώμης για την διατροφική αξία και την υγιεινή του κρέατος και των κρεατοσκευασμάτων στην Κρήτη.el
heal.titleInvestigation of public opinion for the nutritional value and the hyigene of meat and meat products in Crete.en
heal.typebachelorThesis
heal.keywordδιατροφική αξία, υγιεινή, κρέας, κρεατοσκεύασμα, Κρήτηel
heal.keywordnutritional value, hyigene, sanitation, meat, meat product, Creteen
heal.advisorNameΚοκκινάκης, Εμμανουήλel
heal.advisorNameKokkinakis, Emmanouilen
heal.academicPublisherIDteicrete
heal.fullTextAvailabilitytrue
tcd.distinguishedfalse
tcd.surveyfalse


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Thumbnail

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στις ακόλουθες συλλογές

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Attribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)
Except where otherwise noted, this item's license is described as Attribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)