Εμφάνιση απλής εγγραφής

Nutritional habits in Adolescents aged 12 to 16 in the area of Agrinio.

Στοιχεία Dublin Core

dc.creatorΣαγάνη, Νίκηel
dc.creatorSagani, Nikien
dc.date.accessioned2016-03-15T12:18:31Z
dc.date.available2016-03-15T12:18:31Z
dc.date.issued2008-2-28T16:47:22Z
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/20.500.12688/48
dc.description.abstractΜαθητές αθλητικού και κανονικού γυμνασίου ηλικίας 12-16 ετών που προέρχονταν από το Αγρίνιο, συμπλήρωσαν γραπτό ερωτηματολόγιο 4 σελίδων που σκοπό είχε τη διερεύνηση των διατροφικών τους συνηθειών, της φυσικής τους δραστηριότητας και της διαιτητικής τους συμπεριφοράς.Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι μαθητές και των δύο σχολείων είχαν καλή όρεξη, στο πρωινό τους έπιναν γάλα σε καθημερινή βάση καθώς επίσης συνόδευαν το φαγητό τους με τυρί καθημερινά ενώ δεν κατανάλωναν καθόλου από την ομάδα των δημητριακών. Η κατανάλωση σε όσπρια, ζυμαρικά και σε ψάρι ήταν σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Το ποσοστό κατανάλωσης αναψυκτικών και μικρογευμάτων ήταν υψηλό κυρίως σε σάντουιτς και πίτσες και η κατανάλωση φυσικών χυμών μικρή. Σε μεγάλο ποσοστό προτιμούν τα ψητά και τα τηγανητά φαγητά ενώ κυρίαρχο ρόλο στη διατροφή τους έχουν διάφορες «αλοιφές» καθώς επίσης και το λίπος. Οι μαθητές δεν τρώνε τα γεύματα τους σε συγκεκριμένες ώρες και τα δύο σχολεία γυμνάζονται σε υψηλό ποσοστό, πάνω από το 50% και των δύο σχολείων έχουν σαν πρώτη επιλογή την κατανάλωση κρέατος και κοτόπουλου, ενώ δεν πίνουν αρκετό νερό την ημέρα.el
dc.description.abstractStudents of both Athletic and regular junior high schools aged 12-16 who originate from Agrinio, completed a written questionnaire of 4 pages with the purpose of reporting their nutritional habits, natural activities and their everyday dietary habits. The results have indicated that students from both schools have good and satisfactory appetites. Their breakfast consisted of milk on an everyday basis and cheese was also daily inched. However, the consumption of cereak/grains was absent and the consumption of lentils, pastas and fish were of low levels. High-level consumption of carbonated drinks and pizzas was indicated. In addition, there were low levels in consumption of natural fruit juices and high level consumption of roasted and fried foods. A significant aspect in these students diet were several ¨creams¨ especially fats. The students do not consume their meals at designated hours, they exercise at both schools in high levels, and in over 50% of both schools, students prefer as first choice the consumption of meat and poultry, however, not enough water is consumed during the course of the day.en
dc.languageel
dc.publisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίαςel
dc.publisherT.E.I. of Crete, School of Agriculture, Food and Nutrition (STeGTET), Department of Nutrition and Dieteticsen
dc.rightsAttribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0/
dc.titleΔιατροφικές συνήθειες στην εφηβική ηλικία 12-16 ετών στην περιοχή του Αγρινίου.el
dc.titleNutritional habits in Adolescents aged 12 to 16 in the area of Agrinio.en

Στοιχεία healMeta

heal.creatorNameΣαγάνη, Νίκηel
heal.creatorNameSagani, Nikien
heal.publicationDate2008-2-28T16:47:22Z
heal.identifier.primaryhttp://hdl.handle.net/20.500.12688/48
heal.abstractΜαθητές αθλητικού και κανονικού γυμνασίου ηλικίας 12-16 ετών που προέρχονταν από το Αγρίνιο, συμπλήρωσαν γραπτό ερωτηματολόγιο 4 σελίδων που σκοπό είχε τη διερεύνηση των διατροφικών τους συνηθειών, της φυσικής τους δραστηριότητας και της διαιτητικής τους συμπεριφοράς.Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι μαθητές και των δύο σχολείων είχαν καλή όρεξη, στο πρωινό τους έπιναν γάλα σε καθημερινή βάση καθώς επίσης συνόδευαν το φαγητό τους με τυρί καθημερινά ενώ δεν κατανάλωναν καθόλου από την ομάδα των δημητριακών. Η κατανάλωση σε όσπρια, ζυμαρικά και σε ψάρι ήταν σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Το ποσοστό κατανάλωσης αναψυκτικών και μικρογευμάτων ήταν υψηλό κυρίως σε σάντουιτς και πίτσες και η κατανάλωση φυσικών χυμών μικρή. Σε μεγάλο ποσοστό προτιμούν τα ψητά και τα τηγανητά φαγητά ενώ κυρίαρχο ρόλο στη διατροφή τους έχουν διάφορες «αλοιφές» καθώς επίσης και το λίπος. Οι μαθητές δεν τρώνε τα γεύματα τους σε συγκεκριμένες ώρες και τα δύο σχολεία γυμνάζονται σε υψηλό ποσοστό, πάνω από το 50% και των δύο σχολείων έχουν σαν πρώτη επιλογή την κατανάλωση κρέατος και κοτόπουλου, ενώ δεν πίνουν αρκετό νερό την ημέρα.el
heal.abstractStudents of both Athletic and regular junior high schools aged 12-16 who originate from Agrinio, completed a written questionnaire of 4 pages with the purpose of reporting their nutritional habits, natural activities and their everyday dietary habits. The results have indicated that students from both schools have good and satisfactory appetites. Their breakfast consisted of milk on an everyday basis and cheese was also daily inched. However, the consumption of cereak/grains was absent and the consumption of lentils, pastas and fish were of low levels. High-level consumption of carbonated drinks and pizzas was indicated. In addition, there were low levels in consumption of natural fruit juices and high level consumption of roasted and fried foods. A significant aspect in these students diet were several ¨creams¨ especially fats. The students do not consume their meals at designated hours, they exercise at both schools in high levels, and in over 50% of both schools, students prefer as first choice the consumption of meat and poultry, however, not enough water is consumed during the course of the day.en
heal.languageel
heal.academicPublisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίαςel
heal.academicPublisherT.E.I. of Crete, School of Agriculture, Food and Nutrition (STeGTET), Department of Nutrition and Dieteticsen
heal.titleΔιατροφικές συνήθειες στην εφηβική ηλικία 12-16 ετών στην περιοχή του Αγρινίου.el
heal.titleNutritional habits in Adolescents aged 12 to 16 in the area of Agrinio.en
heal.typebachelorThesis
heal.keywordΔιατροφικές συνήθειες, εφηβική ηλικία, Αγρίνιοel
heal.keywordFood habits, Nutritional Habits, Adolescents aged, Agrinioen
heal.academicPublisherIDteicrete
heal.fullTextAvailabilitytrue
tcd.distinguishedfalse
tcd.surveyfalse


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Thumbnail

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στις ακόλουθες συλλογές

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Attribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)
Except where otherwise noted, this item's license is described as Attribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)