Εμφάνιση απλής εγγραφής

Processing and standardization in peach varieties for the food industry.

Στοιχεία Dublin Core

dc.creatorΚηλεπούρης, Γεώργιοςel
dc.creatorKilepouris, Georgiosen
dc.date.accessioned2016-03-15T12:28:36Z
dc.date.available2016-03-15T12:28:36Z
dc.date.issued2010-06-15T11:28:25Z
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/20.500.12688/498
dc.description.abstractΤα ροδάκινα που παράγονται στον τόπο µας εκτός από µια δροσερή γευστική απόλαυση που µας προσφέρουν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, µας παρέχουν επίσης απλόχερα πολύτιµες δραστικές ουσίες που θωρακίζουν τον οργανισµό µας. Το ροδάκινο αποτελεί καλή πηγή διαλυτών φυτικών ινών, συµβάλλοντας έτσι στη µείωση της LDL-χοληστερόλης, Εποµένως, είναι ιδανικό για όσους προσέχουν τη διατροφή τους καθώς προσφέρει λίγες θερµίδες και µεγάλη ποσότητα βιταµινών. Τα ροδάκινα εκτός από το γεγονός ότι καταναλώνονται νωπά, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, έχουν και βιοµηχανική χρήση καθώς αποτελούν πρώτη ύλη για µια σειρά γευστικών απολαύσεων όπως κοµπόστες, χυµούς, µαρµελάδες και λικέρ. Η ιστορία του βιοµηχανικού ροδάκινου ξεκινάει ουσιαστικά µετά το 1970, µε την εισαγωγή αµερικάνικων ποικιλιών. Σήµερα παράγονται περίπου 550.000 τόνοι κάθε χρόνο και οι 400.000 (περίπου) απορροφώνται απ την βιοµηχανία.el
dc.languageel
dc.publisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Φυτικής Παραγωγήςel
dc.publisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνωνel
dc.publisherT.E.I. of Crete, School of Agriculture, Food and Nutrition (STeGTET), Department of Crop Scienceen
dc.publisherT.E.I. of Crete, School of Agriculture, Food and Nutrition (STeGTET), Department of Agricultureen
dc.rightsAttribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0/
dc.titleΜέθοδοι επεξεργασίας και τυποποίησης σε ποικιλίες ροδάκινων για την βιομηχανία τροφίμων.el
dc.titleProcessing and standardization in peach varieties for the food industry.en

Στοιχεία healMeta

heal.creatorNameΚηλεπούρης, Γεώργιοςel
heal.creatorNameKilepouris, Georgiosen
heal.publicationDate2010-06-15T11:28:25Z
heal.identifier.primaryhttp://hdl.handle.net/20.500.12688/498
heal.abstractΤα ροδάκινα που παράγονται στον τόπο µας εκτός από µια δροσερή γευστική απόλαυση που µας προσφέρουν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, µας παρέχουν επίσης απλόχερα πολύτιµες δραστικές ουσίες που θωρακίζουν τον οργανισµό µας. Το ροδάκινο αποτελεί καλή πηγή διαλυτών φυτικών ινών, συµβάλλοντας έτσι στη µείωση της LDL-χοληστερόλης, Εποµένως, είναι ιδανικό για όσους προσέχουν τη διατροφή τους καθώς προσφέρει λίγες θερµίδες και µεγάλη ποσότητα βιταµινών. Τα ροδάκινα εκτός από το γεγονός ότι καταναλώνονται νωπά, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, έχουν και βιοµηχανική χρήση καθώς αποτελούν πρώτη ύλη για µια σειρά γευστικών απολαύσεων όπως κοµπόστες, χυµούς, µαρµελάδες και λικέρ. Η ιστορία του βιοµηχανικού ροδάκινου ξεκινάει ουσιαστικά µετά το 1970, µε την εισαγωγή αµερικάνικων ποικιλιών. Σήµερα παράγονται περίπου 550.000 τόνοι κάθε χρόνο και οι 400.000 (περίπου) απορροφώνται απ την βιοµηχανία.el
heal.languageel
heal.academicPublisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Φυτικής Παραγωγήςel
heal.academicPublisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνωνel
heal.academicPublisherT.E.I. of Crete, School of Agriculture, Food and Nutrition (STeGTET), Department of Crop Scienceen
heal.academicPublisherT.E.I. of Crete, School of Agriculture, Food and Nutrition (STeGTET), Department of Agricultureen
heal.titleΜέθοδοι επεξεργασίας και τυποποίησης σε ποικιλίες ροδάκινων για την βιομηχανία τροφίμων.el
heal.titleProcessing and standardization in peach varieties for the food industry.en
heal.typebachelorThesis
heal.keywordροδάκινο, τυποποίησηel
heal.keywordpeach, standardizationen
heal.advisorNameΣκουλή, Άνναel
heal.advisorNameSkouli, Annaen
heal.academicPublisherIDteicrete
heal.fullTextAvailabilitytrue
tcd.distinguishedfalse
tcd.surveyfalse


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Thumbnail

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στις ακόλουθες συλλογές

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Attribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)
Except where otherwise noted, this item's license is described as Attribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)