Η βιολογική γεωργία στο νομό Ρεθύμνου: Υφιστάμενη κατάσταση και χαρακτηριστικά το 2008.
Biological agriculture in the Rethymno prefecture: Current status and characteristics in 2008.
Dublin Core metadata
dc.creator | Βροντάκη, Θεονύμφη | el |
dc.creator | Vrontaki, Theonymfi | en |
dc.date.accessioned | 2016-03-15T12:28:43Z | |
dc.date.available | 2016-03-15T12:28:43Z | |
dc.date.issued | 2010-04-26T13:37:28Z | |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/20.500.12688/504 | |
dc.description.abstract | Σ' αυτήν την εργασία, μελετήθηκε η βιολογική γεωργία στο Νομό Ρεθύμνου, με στόχο την συλλογή στοιχείων, ώστε να μπορεί να συγκριθεί με την συμβατική γεωργία στον ίδιο Νομό και να προσδιοριστούν οι τυχόν αδυναμίες και τα τυχόν πλεονεκτήματά της, έναντι της συμβατικής γεωργίας. Συνεχώς αυξανόμενος αριθμός καλλιεργητών, βλέποντας την ποιότητα των τροφίμων να απειλείται, από υπολείμματα φυτοφαρμάκων αλλά και από υπερβολική χρήση λιπασμάτων, με αποτέλεσμα την ρύπανση του περιβάλλοντος, αλλά και την υποβάθμιση της προσωπικής υγείας όλων μας, στρέφονται ολοένα και περισσότερο προς την βιολογική γεωργία. Οι καλλιεργητές που μετατρέπουν την παραγωγή τους, από συμβατική σε βιολογική, παρόλο που αρχικά συναντούν κάποιες δυσκολίες, με περισσότερη ενημέρωση, καθώς και με τη βοήθεια γεωπόνων, προσπαθούν να ξεκινήσουν την βιολογική παραγωγή και να επιτύχουν την παραγωγή ασφαλών, υγιεινών και ποιοτικών προϊόντων, με υψηλή διατροφική αξία και χωρίς την υποβάθμιση του περιβάλλοντος. Η βιολογική γεωργία αλλά και τα βιολογικά προϊόντα, ενδιαφέρουν τους παραγωγούς αλλά και τους καταναλωτές, ολοένα και περισσότερο, αφού υποστηρίζονται κι από την Ευρωπαϊκή Ένωση, κάτι που πιστεύουμε ότι πρέπει να υποστηριχθεί και στην χώρα μας. | el |
dc.language | el | |
dc.publisher | Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Φυτικής Παραγωγής | el |
dc.publisher | Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων | el |
dc.publisher | T.E.I. of Crete, School of Agriculture, Food and Nutrition (STeGTET), Department of Crop Science | en |
dc.publisher | T.E.I. of Crete, School of Agriculture, Food and Nutrition (STeGTET), Department of Agriculture | en |
dc.rights | Attribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0) | |
dc.rights.uri | https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0/ | |
dc.title | Η βιολογική γεωργία στο νομό Ρεθύμνου: Υφιστάμενη κατάσταση και χαρακτηριστικά το 2008. | el |
dc.title | Biological agriculture in the Rethymno prefecture: Current status and characteristics in 2008. | en |
healMeta
heal.creatorName | Βροντάκη, Θεονύμφη | el |
heal.creatorName | Vrontaki, Theonymfi | en |
heal.publicationDate | 2010-04-26T13:37:28Z | |
heal.identifier.primary | http://hdl.handle.net/20.500.12688/504 | |
heal.abstract | Σ' αυτήν την εργασία, μελετήθηκε η βιολογική γεωργία στο Νομό Ρεθύμνου, με στόχο την συλλογή στοιχείων, ώστε να μπορεί να συγκριθεί με την συμβατική γεωργία στον ίδιο Νομό και να προσδιοριστούν οι τυχόν αδυναμίες και τα τυχόν πλεονεκτήματά της, έναντι της συμβατικής γεωργίας. Συνεχώς αυξανόμενος αριθμός καλλιεργητών, βλέποντας την ποιότητα των τροφίμων να απειλείται, από υπολείμματα φυτοφαρμάκων αλλά και από υπερβολική χρήση λιπασμάτων, με αποτέλεσμα την ρύπανση του περιβάλλοντος, αλλά και την υποβάθμιση της προσωπικής υγείας όλων μας, στρέφονται ολοένα και περισσότερο προς την βιολογική γεωργία. Οι καλλιεργητές που μετατρέπουν την παραγωγή τους, από συμβατική σε βιολογική, παρόλο που αρχικά συναντούν κάποιες δυσκολίες, με περισσότερη ενημέρωση, καθώς και με τη βοήθεια γεωπόνων, προσπαθούν να ξεκινήσουν την βιολογική παραγωγή και να επιτύχουν την παραγωγή ασφαλών, υγιεινών και ποιοτικών προϊόντων, με υψηλή διατροφική αξία και χωρίς την υποβάθμιση του περιβάλλοντος. Η βιολογική γεωργία αλλά και τα βιολογικά προϊόντα, ενδιαφέρουν τους παραγωγούς αλλά και τους καταναλωτές, ολοένα και περισσότερο, αφού υποστηρίζονται κι από την Ευρωπαϊκή Ένωση, κάτι που πιστεύουμε ότι πρέπει να υποστηριχθεί και στην χώρα μας. | el |
heal.language | el | |
heal.academicPublisher | Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Φυτικής Παραγωγής | el |
heal.academicPublisher | Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων | el |
heal.academicPublisher | T.E.I. of Crete, School of Agriculture, Food and Nutrition (STeGTET), Department of Crop Science | en |
heal.academicPublisher | T.E.I. of Crete, School of Agriculture, Food and Nutrition (STeGTET), Department of Agriculture | en |
heal.title | Η βιολογική γεωργία στο νομό Ρεθύμνου: Υφιστάμενη κατάσταση και χαρακτηριστικά το 2008. | el |
heal.title | Biological agriculture in the Rethymno prefecture: Current status and characteristics in 2008. | en |
heal.type | bachelorThesis | |
heal.keyword | βιολογική γεωργία, νομός Ρεθύμνου | el |
heal.keyword | biological agriculture, prefecture of Rethymno | en |
heal.advisorName | Καμπουράκης, Εμμανουήλ | el |
heal.advisorName | Kampourakis, Emmanouil | en |
heal.academicPublisherID | teicrete | |
heal.fullTextAvailability | true | |
tcd.distinguished | false | |
tcd.survey | false |