Εμφάνιση απλής εγγραφής

Biological agriculture in the Rethymno prefecture: Current status and characteristics in 2008.

Στοιχεία Dublin Core

dc.creatorΒροντάκη, Θεονύμφηel
dc.creatorVrontaki, Theonymfien
dc.date.accessioned2016-03-15T12:28:43Z
dc.date.available2016-03-15T12:28:43Z
dc.date.issued2010-04-26T13:37:28Z
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/20.500.12688/504
dc.description.abstractΣ' αυτήν την εργασία, μελετήθηκε η βιολογική γεωργία στο Νομό Ρεθύμνου, με στόχο την συλλογή στοιχείων, ώστε να μπορεί να συγκριθεί με την συμβατική γεωργία στον ίδιο Νομό και να προσδιοριστούν οι τυχόν αδυναμίες και τα τυχόν πλεονεκτήματά της, έναντι της συμβατικής γεωργίας. Συνεχώς αυξανόμενος αριθμός καλλιεργητών, βλέποντας την ποιότητα των τροφίμων να απειλείται, από υπολείμματα φυτοφαρμάκων αλλά και από υπερβολική χρήση λιπασμάτων, με αποτέλεσμα την ρύπανση του περιβάλλοντος, αλλά και την υποβάθμιση της προσωπικής υγείας όλων μας, στρέφονται ολοένα και περισσότερο προς την βιολογική γεωργία. Οι καλλιεργητές που μετατρέπουν την παραγωγή τους, από συμβατική σε βιολογική, παρόλο που αρχικά συναντούν κάποιες δυσκολίες, με περισσότερη ενημέρωση, καθώς και με τη βοήθεια γεωπόνων, προσπαθούν να ξεκινήσουν την βιολογική παραγωγή και να επιτύχουν την παραγωγή ασφαλών, υγιεινών και ποιοτικών προϊόντων, με υψηλή διατροφική αξία και χωρίς την υποβάθμιση του περιβάλλοντος. Η βιολογική γεωργία αλλά και τα βιολογικά προϊόντα, ενδιαφέρουν τους παραγωγούς αλλά και τους καταναλωτές, ολοένα και περισσότερο, αφού υποστηρίζονται κι από την Ευρωπαϊκή Ένωση, κάτι που πιστεύουμε ότι πρέπει να υποστηριχθεί και στην χώρα μας.el
dc.languageel
dc.publisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Φυτικής Παραγωγήςel
dc.publisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνωνel
dc.publisherT.E.I. of Crete, School of Agriculture, Food and Nutrition (STeGTET), Department of Crop Scienceen
dc.publisherT.E.I. of Crete, School of Agriculture, Food and Nutrition (STeGTET), Department of Agricultureen
dc.rightsAttribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0/
dc.titleΗ βιολογική γεωργία στο νομό Ρεθύμνου: Υφιστάμενη κατάσταση και χαρακτηριστικά το 2008.el
dc.titleBiological agriculture in the Rethymno prefecture: Current status and characteristics in 2008.en

Στοιχεία healMeta

heal.creatorNameΒροντάκη, Θεονύμφηel
heal.creatorNameVrontaki, Theonymfien
heal.publicationDate2010-04-26T13:37:28Z
heal.identifier.primaryhttp://hdl.handle.net/20.500.12688/504
heal.abstractΣ' αυτήν την εργασία, μελετήθηκε η βιολογική γεωργία στο Νομό Ρεθύμνου, με στόχο την συλλογή στοιχείων, ώστε να μπορεί να συγκριθεί με την συμβατική γεωργία στον ίδιο Νομό και να προσδιοριστούν οι τυχόν αδυναμίες και τα τυχόν πλεονεκτήματά της, έναντι της συμβατικής γεωργίας. Συνεχώς αυξανόμενος αριθμός καλλιεργητών, βλέποντας την ποιότητα των τροφίμων να απειλείται, από υπολείμματα φυτοφαρμάκων αλλά και από υπερβολική χρήση λιπασμάτων, με αποτέλεσμα την ρύπανση του περιβάλλοντος, αλλά και την υποβάθμιση της προσωπικής υγείας όλων μας, στρέφονται ολοένα και περισσότερο προς την βιολογική γεωργία. Οι καλλιεργητές που μετατρέπουν την παραγωγή τους, από συμβατική σε βιολογική, παρόλο που αρχικά συναντούν κάποιες δυσκολίες, με περισσότερη ενημέρωση, καθώς και με τη βοήθεια γεωπόνων, προσπαθούν να ξεκινήσουν την βιολογική παραγωγή και να επιτύχουν την παραγωγή ασφαλών, υγιεινών και ποιοτικών προϊόντων, με υψηλή διατροφική αξία και χωρίς την υποβάθμιση του περιβάλλοντος. Η βιολογική γεωργία αλλά και τα βιολογικά προϊόντα, ενδιαφέρουν τους παραγωγούς αλλά και τους καταναλωτές, ολοένα και περισσότερο, αφού υποστηρίζονται κι από την Ευρωπαϊκή Ένωση, κάτι που πιστεύουμε ότι πρέπει να υποστηριχθεί και στην χώρα μας.el
heal.languageel
heal.academicPublisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Φυτικής Παραγωγήςel
heal.academicPublisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνωνel
heal.academicPublisherT.E.I. of Crete, School of Agriculture, Food and Nutrition (STeGTET), Department of Crop Scienceen
heal.academicPublisherT.E.I. of Crete, School of Agriculture, Food and Nutrition (STeGTET), Department of Agricultureen
heal.titleΗ βιολογική γεωργία στο νομό Ρεθύμνου: Υφιστάμενη κατάσταση και χαρακτηριστικά το 2008.el
heal.titleBiological agriculture in the Rethymno prefecture: Current status and characteristics in 2008.en
heal.typebachelorThesis
heal.keywordβιολογική γεωργία, νομός Ρεθύμνουel
heal.keywordbiological agriculture, prefecture of Rethymnoen
heal.advisorNameΚαμπουράκης, Εμμανουήλel
heal.advisorNameKampourakis, Emmanouilen
heal.academicPublisherIDteicrete
heal.fullTextAvailabilitytrue
tcd.distinguishedfalse
tcd.surveyfalse


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Thumbnail

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στις ακόλουθες συλλογές

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Attribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)
Except where otherwise noted, this item's license is described as Attribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)