Από τη ρύπανση της ατμόσφαιρας στην κλιματική αλλαγή. Επιπτώσεις στην παραγωγή φρέσκων φρούτων και λαχανικών στην Κρήτη.
From air pollution to climate change. Impact on production of fresh fruit and vegetables in Crete.
Προβολή/ Άνοιγμα
Ημερομηνία
2009-04-27Συγγραφέας
Θαλασσινάκη, Καλλιόπη
Thalassinaki, Kalliopi
Μεταδεδομένα
Εμφάνιση πλήρους εγγραφήςΕπιτομή
Η ανθρωπογενής δραστηριότητα συνολικά οδήγησε τα τελευταία 60 χρόνια σε αλματώδη αύξηση των ρύπων στην ατμόσφαιρα. Τα επίπεδα ρύπανσης στην Ευρώπη υπερβαίνουν συχνά, σε αστικές και αγροτικές περιοχές, τα όρια που έχουν τεθεί από την UNECE (United Nations Economic Commission for Europe) για μη αντιστρεπτές μεταβολές σε οργανισμούς και υλικά. Τα επίπεδα της ατμοσφαιρικής ρύπανσης στην Κρήτη, όπως έχουν καταγραφεί στο σταθμό της Φοινοκαλιάς (βρίσκεται στο βόρειο άξονα της Κρήτης ανατολικά της πόλης του Ηρακλείου, 35ο20΄Β, 25ο40΄Α), από το εργαστήριο Περιβαλλοντικών Χημικών Διεργασιών του Χημικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Κρήτης, είναι αρκετά υψηλά για να προκαλέσουν μη αντιστρεπτές μεταβολές στους οργανισμούς αποδέκτες (Gerasopoulos et al., 2006, Goumenaki et al., 2007).
Συλλογές
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την λειτουργία του.
Συνέχεια
Περισσότερες πληροφορίες