Εμφάνιση απλής εγγραφής

Effect on the underlying vegetation characteristics and production in Sultanas (Vitis vinifera).

Στοιχεία Dublin Core

dc.creatorΓουβιανάκης, Νικόλαοςel
dc.creatorGouvianakis, Nikolaosen
dc.date.accessioned2016-03-15T12:29:09Z
dc.date.available2016-03-15T12:29:09Z
dc.date.issued2009-05-15T10:25:32Z
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/20.500.12688/522
dc.description.abstractΟ αμπελώνας της Κρήτης είναι τόσο παλιός όσο και ο πολιτισμός της. Το κλίμα και τα εδάφη της θεωρούνται κατάλληλα για την αμπελοκαλλιέργεια, φιλοξενώντας ένα μεγάλο αριθμό ποικιλιών, που για αιώνες καλλιεργούνταν αυτόρριζες. Μετά όμως την εισβολή της φυλλοξήρας (1977), έγινε επιτακτική η ανάγκη αντικατάστασης των αυτόρριζων φυτών με νέα εγκατεστημένα σε ανθεκτικά στη ριζόβια μορφή του εντόμου υποκείμενα. Έτσι, η αναμπέλωση, που ουσιαστικά άρχισε στο νομό Ηρακλείου το 1985 και συνεχίζεται σε ελάχιστες περιπτώσεις μέχρι σήμερα, έχει χρησιμοποιήσει, κατά φθίνουσα σειρά, τα υποκείμενα 110R, 41B, 1103P, 140Ru και SO4. Επειδή όμως τα υποκείμενα ασκούν διαφόρων ειδών επιδράσεις στο εμβόλιο, διαφοροποιούμενες μεταξύ τους και πολλές φορές εξαρτώμενες από την ποικιλία του εμβολίου, θεωρήσαμε σκόπιμο να μελετήσουμε την επίδραση των παραπάνω υποκειμένων στη Σουλτανίνα. Ειδικότερα, το πρώτο κεφάλαιο αυτής της εργασίας αναφέρεται στα χαρακτηριστικά των προαναφερθέντων υποκειμένων, καθώς και στις φυσιολογικές επιδράσεις και τα κριτήρια επιλογής των υποκειμένων, γενικότερα. Στη συνέχεια, στο δεύτερο κεφάλαιο, γίνεται προσπάθεια να μελετηθεί η επίδραση των υποκειμένων 110R, 41B, 1103P, 140Ru και SO4 σε χαρακτηριστικά της βλάστησης και της παραγωγής της Σουλτανίνας.el
dc.languageel
dc.publisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Φυτικής Παραγωγήςel
dc.publisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνωνel
dc.publisherT.E.I. of Crete, School of Agriculture, Food and Nutrition (STeGTET), Department of Crop Scienceen
dc.publisherT.E.I. of Crete, School of Agriculture, Food and Nutrition (STeGTET), Department of Agricultureen
dc.rightsAttribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0/
dc.titleΕπίδραση του υποκείμενου σε χαρακτηριστικά της βλάστησης και της παραγωγής στην Σουλτανίνα (Vitis vinifera).el
dc.titleEffect on the underlying vegetation characteristics and production in Sultanas (Vitis vinifera).en

Στοιχεία healMeta

heal.creatorNameΓουβιανάκης, Νικόλαοςel
heal.creatorNameGouvianakis, Nikolaosen
heal.publicationDate2009-05-15T10:25:32Z
heal.identifier.primaryhttp://hdl.handle.net/20.500.12688/522
heal.abstractΟ αμπελώνας της Κρήτης είναι τόσο παλιός όσο και ο πολιτισμός της. Το κλίμα και τα εδάφη της θεωρούνται κατάλληλα για την αμπελοκαλλιέργεια, φιλοξενώντας ένα μεγάλο αριθμό ποικιλιών, που για αιώνες καλλιεργούνταν αυτόρριζες. Μετά όμως την εισβολή της φυλλοξήρας (1977), έγινε επιτακτική η ανάγκη αντικατάστασης των αυτόρριζων φυτών με νέα εγκατεστημένα σε ανθεκτικά στη ριζόβια μορφή του εντόμου υποκείμενα. Έτσι, η αναμπέλωση, που ουσιαστικά άρχισε στο νομό Ηρακλείου το 1985 και συνεχίζεται σε ελάχιστες περιπτώσεις μέχρι σήμερα, έχει χρησιμοποιήσει, κατά φθίνουσα σειρά, τα υποκείμενα 110R, 41B, 1103P, 140Ru και SO4. Επειδή όμως τα υποκείμενα ασκούν διαφόρων ειδών επιδράσεις στο εμβόλιο, διαφοροποιούμενες μεταξύ τους και πολλές φορές εξαρτώμενες από την ποικιλία του εμβολίου, θεωρήσαμε σκόπιμο να μελετήσουμε την επίδραση των παραπάνω υποκειμένων στη Σουλτανίνα. Ειδικότερα, το πρώτο κεφάλαιο αυτής της εργασίας αναφέρεται στα χαρακτηριστικά των προαναφερθέντων υποκειμένων, καθώς και στις φυσιολογικές επιδράσεις και τα κριτήρια επιλογής των υποκειμένων, γενικότερα. Στη συνέχεια, στο δεύτερο κεφάλαιο, γίνεται προσπάθεια να μελετηθεί η επίδραση των υποκειμένων 110R, 41B, 1103P, 140Ru και SO4 σε χαρακτηριστικά της βλάστησης και της παραγωγής της Σουλτανίνας.el
heal.languageel
heal.academicPublisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Φυτικής Παραγωγήςel
heal.academicPublisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνωνel
heal.academicPublisherT.E.I. of Crete, School of Agriculture, Food and Nutrition (STeGTET), Department of Crop Scienceen
heal.academicPublisherT.E.I. of Crete, School of Agriculture, Food and Nutrition (STeGTET), Department of Agricultureen
heal.titleΕπίδραση του υποκείμενου σε χαρακτηριστικά της βλάστησης και της παραγωγής στην Σουλτανίνα (Vitis vinifera).el
heal.titleEffect on the underlying vegetation characteristics and production in Sultanas (Vitis vinifera).en
heal.typebachelorThesis
heal.keywordαμπέλι (κληματαριά), σουλτανίναel
heal.keywordsultanina, grape vineen
heal.advisorNameΦυσαράκης, Ιωάννηςel
heal.advisorNameFysarakis, Ioannisen
heal.academicPublisherIDteicrete
heal.fullTextAvailabilitytrue
tcd.distinguishedfalse
tcd.surveyfalse


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Thumbnail

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στις ακόλουθες συλλογές

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Attribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)
Except where otherwise noted, this item's license is described as Attribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)