Εμφάνιση απλής εγγραφής

Staff selection in modern enterprises.

Στοιχεία Dublin Core

dc.creatorΜαρκούλα, Όλγαel
dc.creatorΤσιώλη, Αφροδίτηel
dc.creatorMarkoula, Olgaen
dc.creatorTsioli, Afroditien
dc.date.accessioned2016-03-15T16:34:55Z
dc.date.available2016-03-15T16:34:55Z
dc.date.issued2008-06-03T11:22:33Z
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/20.500.12688/5366
dc.description.abstractΗ έννοια της επιλογής συνδυάζεται με τη διαλογή και τη προτίμηση ενός αντικειμένου ως περισσότερο ενδεδειγμένου για ορισμένη περίσταση. Από τη πλευρά αυτή η επιλογή περικλείει 2 βασικές λειτουργίες: της διάκρισης και της προτίμησης. Η διάκριση αφορά στο διαχωρισμό των αντικειμένων εκείνων που θεωρούνται ότι συγκεντρώνουν τις βασικές προϋποθέσεις για τη προτίμησή τους, ανάλογα με τις ειδικές ανάγκες που πρόκειται να καλύψουν σε κάθε συγκεκριμένη περίπτωση, ενώ η προτίμηση σχετίζεται με τη τελική απόφαση απόκτησης του συγκεκριμένου στοιχείου, προσώπου ή πράγματος. Για το λόγο αυτό η επιλογή αποβλέπει στη διάκριση και προτίμηση των πλέον κατάλληλων προσώπων από το σύνολο των προσφερόμενων, σε σχέση με τις ανάγκες που επιθυμεί να καλύψει η επιχείρηση.el
dc.languageel
dc.publisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεωνel
dc.publisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)el
dc.publisherT.E.I. of Crete, School of Management and Economics (SDO), Departement of Business Administrationen
dc.publisherT.E.I. of Crete, School of Management and Economics (SDO), Department of Business Administration (in Heraklion)en
dc.rightsAttribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0/
dc.titleΕπιλογή του προσωπικού στις σύγχρονες επιχειρήσεις.el
dc.titleStaff selection in modern enterprises.en

Στοιχεία healMeta

heal.creatorNameΜαρκούλα, Όλγαel
heal.creatorNameΤσιώλη, Αφροδίτηel
heal.creatorNameMarkoula, Olgaen
heal.creatorNameTsioli, Afroditien
heal.publicationDate2008-06-03T11:22:33Z
heal.identifier.primaryhttp://hdl.handle.net/20.500.12688/5366
heal.abstractΗ έννοια της επιλογής συνδυάζεται με τη διαλογή και τη προτίμηση ενός αντικειμένου ως περισσότερο ενδεδειγμένου για ορισμένη περίσταση. Από τη πλευρά αυτή η επιλογή περικλείει 2 βασικές λειτουργίες: της διάκρισης και της προτίμησης. Η διάκριση αφορά στο διαχωρισμό των αντικειμένων εκείνων που θεωρούνται ότι συγκεντρώνουν τις βασικές προϋποθέσεις για τη προτίμησή τους, ανάλογα με τις ειδικές ανάγκες που πρόκειται να καλύψουν σε κάθε συγκεκριμένη περίπτωση, ενώ η προτίμηση σχετίζεται με τη τελική απόφαση απόκτησης του συγκεκριμένου στοιχείου, προσώπου ή πράγματος. Για το λόγο αυτό η επιλογή αποβλέπει στη διάκριση και προτίμηση των πλέον κατάλληλων προσώπων από το σύνολο των προσφερόμενων, σε σχέση με τις ανάγκες που επιθυμεί να καλύψει η επιχείρηση.el
heal.languageel
heal.academicPublisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεωνel
heal.academicPublisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)el
heal.academicPublisherT.E.I. of Crete, School of Management and Economics (SDO), Departement of Business Administrationen
heal.academicPublisherT.E.I. of Crete, School of Management and Economics (SDO), Department of Business Administration (in Heraklion)en
heal.titleΕπιλογή του προσωπικού στις σύγχρονες επιχειρήσεις.el
heal.titleStaff selection in modern enterprises.en
heal.typebachelorThesis
heal.keywordπροσωπικό, επιλογή προσωπικούel
heal.keywordpersonnel, personnel selectionen
heal.advisorNameΝιονάκης, Ελευθέριοςel
heal.advisorNameNionakis, Eleftheriosen
heal.academicPublisherIDteicrete
heal.fullTextAvailabilitytrue
tcd.distinguishedfalse
tcd.surveyfalse


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

ΑρχείαΜέγεθοςΤύποςΠροβολή

Δεν υπάρχουν αρχεία που να σχετίζονται με αυτό το τεκμήριο.

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στις ακόλουθες συλλογές

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Attribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)
Except where otherwise noted, this item's license is described as Attribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)