Εμφάνιση απλής εγγραφής

Integrated management system in the cultivation of onion.

Στοιχεία Dublin Core

dc.creatorΣταυρίδη, Πελαγίαel
dc.creatorStavridi, Pelagiaen
dc.date.accessioned2016-03-15T12:29:27Z
dc.date.available2016-03-15T12:29:27Z
dc.date.issued2009-05-14T13:12:56Z
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/20.500.12688/538
dc.description.abstractΤο πρωτόκολλο EUREPGAP ξεκίνησε από το 1997 ως πρωτοβουλία 13 αλυσίδων λιανεμπορίου με στόχο να δώσουν απαντήσεις στις ανησυχίες των καταναλωτών απέναντι στα διατροφικά σκάνδαλα και να δημιουργήσουν ένα πρωτόκολλο ευρέως αποδεκτό από την αγορά που θα ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες της γεωργικής παραγωγής. Το EUREPGAP καλύπτει βασικές απαιτήσεις ασφάλειας τροφίμων περιβαλλοντικής διαχείρισης και ευημερίας εργαζομένων, επίσης θέτει βασικούς κανόνες εξασφάλισης της ιχνηλασιμότητας των προϊόντων με αποτέλεσμα να υπάρχει δυνατότητα διαχείρισης ανάληψης της ευθύνης για τυχόν ακατάλληλα προϊόντα. Ανάμεσα στα προϊόντα στα εφαρμόζεται το EUREPGAP στην Ελλάδα είναι και το κρεμμύδι. Το κρεμμύδι είναι λαχανικό αλλά και μπαχαρικό, είναι φυτό ποώδες το οποίο απαιτεί για τη συμπλήρωση του βιολογικού του κύκλου (από σπόρο σε σπόρο) δύο ή τρία χρόνια. Έχει επιφανειακό ριζικό σύστημα. Το φυτό δεν έχει κανονικό στέλεχος αλλά μία μορφή δίσκου στην κάτω επιφάνεια του οποίου αναπτύσσονται οι ρίζες, ενώ από την πάνω επιφάνεια εκπτύσσονται σαρκώδη, διογκωμένα φύλλα με επικαλυπτόμενες τις βάσεις τους. Το κρεμμύδι είναι φυτό ψυχρής εποχής που αναπτύσσεται σε μεγάλο πλάτος θερμοκρασιώνel
dc.languageel
dc.publisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Φυτικής Παραγωγήςel
dc.publisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνωνel
dc.publisherT.E.I. of Crete, School of Agriculture, Food and Nutrition (STeGTET), Department of Crop Scienceen
dc.publisherT.E.I. of Crete, School of Agriculture, Food and Nutrition (STeGTET), Department of Agricultureen
dc.rightsAttribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0/
dc.titleΣύστημα ολοκληρωμένης διαχείρισης στην καλλιέργεια του κρεμμυδιού.el
dc.titleIntegrated management system in the cultivation of onion.en

Στοιχεία healMeta

heal.creatorNameΣταυρίδη, Πελαγίαel
heal.creatorNameStavridi, Pelagiaen
heal.publicationDate2009-05-14T13:12:56Z
heal.identifier.primaryhttp://hdl.handle.net/20.500.12688/538
heal.abstractΤο πρωτόκολλο EUREPGAP ξεκίνησε από το 1997 ως πρωτοβουλία 13 αλυσίδων λιανεμπορίου με στόχο να δώσουν απαντήσεις στις ανησυχίες των καταναλωτών απέναντι στα διατροφικά σκάνδαλα και να δημιουργήσουν ένα πρωτόκολλο ευρέως αποδεκτό από την αγορά που θα ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες της γεωργικής παραγωγής. Το EUREPGAP καλύπτει βασικές απαιτήσεις ασφάλειας τροφίμων περιβαλλοντικής διαχείρισης και ευημερίας εργαζομένων, επίσης θέτει βασικούς κανόνες εξασφάλισης της ιχνηλασιμότητας των προϊόντων με αποτέλεσμα να υπάρχει δυνατότητα διαχείρισης ανάληψης της ευθύνης για τυχόν ακατάλληλα προϊόντα. Ανάμεσα στα προϊόντα στα εφαρμόζεται το EUREPGAP στην Ελλάδα είναι και το κρεμμύδι. Το κρεμμύδι είναι λαχανικό αλλά και μπαχαρικό, είναι φυτό ποώδες το οποίο απαιτεί για τη συμπλήρωση του βιολογικού του κύκλου (από σπόρο σε σπόρο) δύο ή τρία χρόνια. Έχει επιφανειακό ριζικό σύστημα. Το φυτό δεν έχει κανονικό στέλεχος αλλά μία μορφή δίσκου στην κάτω επιφάνεια του οποίου αναπτύσσονται οι ρίζες, ενώ από την πάνω επιφάνεια εκπτύσσονται σαρκώδη, διογκωμένα φύλλα με επικαλυπτόμενες τις βάσεις τους. Το κρεμμύδι είναι φυτό ψυχρής εποχής που αναπτύσσεται σε μεγάλο πλάτος θερμοκρασιώνel
heal.languageel
heal.academicPublisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Φυτικής Παραγωγήςel
heal.academicPublisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνωνel
heal.academicPublisherT.E.I. of Crete, School of Agriculture, Food and Nutrition (STeGTET), Department of Crop Scienceen
heal.academicPublisherT.E.I. of Crete, School of Agriculture, Food and Nutrition (STeGTET), Department of Agricultureen
heal.titleΣύστημα ολοκληρωμένης διαχείρισης στην καλλιέργεια του κρεμμυδιού.el
heal.titleIntegrated management system in the cultivation of onion.en
heal.typebachelorThesis
heal.advisorNameΣκουλή, Άνναel
heal.advisorNameSkouli, Annaen
heal.academicPublisherIDteicrete
heal.fullTextAvailabilitytrue
tcd.distinguishedfalse
tcd.surveyfalse


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Thumbnail

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στις ακόλουθες συλλογές

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Attribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)
Except where otherwise noted, this item's license is described as Attribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)