Εμφάνιση απλής εγγραφής

Winery analysis and development prospects for the greek bottled wine in the domestic and international market.

Στοιχεία Dublin Core

dc.creatorΡούσσου, Αγνήel
dc.creatorRousou, Agnien
dc.date.accessioned2016-03-15T16:36:43Z
dc.date.available2016-03-15T16:36:43Z
dc.date.issued2009-01-28T12:33:40Z
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/20.500.12688/5456
dc.description.abstractΗ ελληνική ιστορία εξελίσσεται παράλληλα με τον οίνο και την άμπελο. Η σπουδαιότητα του οίνου κάνει την εμφάνιση της στην αρχαιότητα, καθώς από τότε το κρασί το τιμούσαν σε γιορτές και συνδεόταν άμεσα με τον πολιτισμό και την ιστορία της χώρας μας. Στην μελέτη αυτή εξετάζεται ο κλάδος της οινοποιίας προκειμένου να δούμε την εξέλιξη του με την πάροδο των ετών και κατά πόσο έχει αναπτυχθεί η παραγωγή και η κατανάλωση του στις μέρες μας. Το κρασί πωλείται είτε εμφιαλωμένο είτε χύμα και όπως θα δούμε υπάρχουν διάφορες κατηγορίες οίνου ανάλογα με την ποιότητα του και τον τόπο παραγωγής του. Τα τελευταία χρόνια πολλά είναι τα κρασιά τα οποία έχει χαρακτηριστεί ως Προϊόντα Ονομασίας Προέλευσης εξαιτίας της εξαίρετης ποιότητας τους και της πολύ καλής φήμης που έχουν αποκτήσει σε παγκόσμιο επίπεδο. Ωστόσο όπως θα δούμε χαρακτηριστικές είναι και οι αυξομειώσεις που παρουσιάζονται στην παραγωγή και στην κατανάλωση του οίνου τα τελευταία χρόνια, εξαιτίας της υψηλής τιμής του σε ορισμένες περιπτώσεις που ωθεί στην κατανάλωση υποκατάστατων αγαθών.el
dc.languageel
dc.publisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεωνel
dc.publisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)el
dc.publisherT.E.I. of Crete, School of Management and Economics (SDO), Departement of Business Administrationen
dc.publisherT.E.I. of Crete, School of Management and Economics (SDO), Department of Business Administration (in Heraklion)en
dc.rightsAttribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0/
dc.titleΑνάλυση του κλάδου της οινοποίιας και οι προοπτικές εξέλιξης του ελληνικού εμφιαλωμένου κρασιού στην εγχώρια και διεθνή αγορά.el
dc.titleWinery analysis and development prospects for the greek bottled wine in the domestic and international market.en

Στοιχεία healMeta

heal.creatorNameΡούσσου, Αγνήel
heal.creatorNameRousou, Agnien
heal.publicationDate2009-01-28T12:33:40Z
heal.identifier.primaryhttp://hdl.handle.net/20.500.12688/5456
heal.abstractΗ ελληνική ιστορία εξελίσσεται παράλληλα με τον οίνο και την άμπελο. Η σπουδαιότητα του οίνου κάνει την εμφάνιση της στην αρχαιότητα, καθώς από τότε το κρασί το τιμούσαν σε γιορτές και συνδεόταν άμεσα με τον πολιτισμό και την ιστορία της χώρας μας. Στην μελέτη αυτή εξετάζεται ο κλάδος της οινοποιίας προκειμένου να δούμε την εξέλιξη του με την πάροδο των ετών και κατά πόσο έχει αναπτυχθεί η παραγωγή και η κατανάλωση του στις μέρες μας. Το κρασί πωλείται είτε εμφιαλωμένο είτε χύμα και όπως θα δούμε υπάρχουν διάφορες κατηγορίες οίνου ανάλογα με την ποιότητα του και τον τόπο παραγωγής του. Τα τελευταία χρόνια πολλά είναι τα κρασιά τα οποία έχει χαρακτηριστεί ως Προϊόντα Ονομασίας Προέλευσης εξαιτίας της εξαίρετης ποιότητας τους και της πολύ καλής φήμης που έχουν αποκτήσει σε παγκόσμιο επίπεδο. Ωστόσο όπως θα δούμε χαρακτηριστικές είναι και οι αυξομειώσεις που παρουσιάζονται στην παραγωγή και στην κατανάλωση του οίνου τα τελευταία χρόνια, εξαιτίας της υψηλής τιμής του σε ορισμένες περιπτώσεις που ωθεί στην κατανάλωση υποκατάστατων αγαθών.el
heal.languageel
heal.academicPublisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεωνel
heal.academicPublisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)el
heal.academicPublisherT.E.I. of Crete, School of Management and Economics (SDO), Departement of Business Administrationen
heal.academicPublisherT.E.I. of Crete, School of Management and Economics (SDO), Department of Business Administration (in Heraklion)en
heal.titleΑνάλυση του κλάδου της οινοποίιας και οι προοπτικές εξέλιξης του ελληνικού εμφιαλωμένου κρασιού στην εγχώρια και διεθνή αγορά.el
heal.titleWinery analysis and development prospects for the greek bottled wine in the domestic and international market.en
heal.typebachelorThesis
heal.keywordκρασί, εμφιαλομένο κρασί, οινοποίηση, οινοποιείοel
heal.keywordwine, bottled wine, winemaking, wineryen
heal.advisorNameΓρηγοράκης, Νικόλαοςel
heal.advisorNameGrigorakis, Nikolaosen
heal.academicPublisherIDteicrete
heal.fullTextAvailabilitytrue
tcd.distinguishedfalse
tcd.surveyfalse


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Thumbnail

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στις ακόλουθες συλλογές

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Attribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)
Except where otherwise noted, this item's license is described as Attribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)