Εμφάνιση απλής εγγραφής

Culture and food habits of the faithful by religious doctrine in the light of the tourism industry.

Στοιχεία Dublin Core

dc.creatorΠαναγιωτίδου, Μαρία-Ζωήel
dc.creatorPanagiotidou, Maria-Zoien
dc.date.accessioned2016-03-15T16:38:52Z
dc.date.available2016-03-15T16:38:52Z
dc.date.issued2014-07-15T08:50:01Z
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/20.500.12688/5565
dc.description.abstractΤα πολιτισμικά και θρησκευτικά στοιχεία ανάγονται σε θεμελιώδεις παραμέτρους που ασκούν επιρροή στην κατανάλωση τροφής. Ο κλάδος των επισιτιστικών επιχειρήσεων διαδραματίζει σπουδαίο ρόλο στον τουρισμό και έχει άμεσο αντίκτυπο στην ικανοποίηση των τουριστών, ενώ οι διατροφικές προτιμήσεις των τουριστών υπαγορεύονται, σε μεγαλύτερο ή μικρότερο βαθμό, από τον παράγοντα της θρησκείας και ακολούθως το φαγητό αποτελεί καίρια παράμετρο ως προς τα διαμορφούμενα κριτήρια που καθορίζουν την επιλογή του εκάστοτε τουριστικού προορισμού. Αποτελεί, λοιπόν, αδήρητη ανάγκη να ενσκύψει η τουριστική βιομηχανία σε όσα συνδέουν τη θρησκεία με τη διατροφή λόγω του ότι δεν έχει απόλυτα διερευνηθεί και αξιοποιηθεί η εν λόγω διάσταση όσο θα έπρεπε, προκειμένου να προσελκύσουν οι ενδιαφερόμενες χώρες-προορισμοί τουρίστες με υψηλή καταναλωτική τουριστική δαπάνη και εξειδικευμένες διατροφικές συνήθειες και απαιτήσεις που επιβάλλονται κατεξοχήν από τη θρησκεία τους. Στο παρόν πόνημα, παρουσιάζονται οι διατροφικές και καταναλωτικές συνήθειες των τουριστών με βάσει τα κυριότερα θρησκευτικά δόγματα, μελετάται ενδελεχώς ο βαθμός ανταπόκρισης των επιχειρήσεων στον κλάδο τουρισμού στις ιδιαίτερες διατροφικές προτιμήσεις των τουριστών σύμφωνα με το θρησκευτικό δόγμα και παρατίθενται προτάσεις ,ώστε να αυξηθεί η ροή τουριστών και ο κλάδος τουρισμού των τουριστικών προορισμών να προσαρμοστεί, σεβόμενος τις εκάστοτε θρησκευτικές πεποιθήσεις και διατροφικές επιλογές των τουριστών.el
dc.description.abstractThe cultural and religious features are fundamental parameters that influence food consumption. The industry of food business plays an important role in tourism and has a direct impact on tourist satisfaction, and eating preferences of tourists dictated, to a greater or lesser extent, by the factor of religion and then, the food is a key parameter with regard to customizable criteria that determine the choice of each tourist destination. Therefore, it is dire need to the tourism industry to be precipitated in those linkings religion with the diet ,due to this dimension that has not fully explored and exploited as it should be, in order to attract the countries concerned destinations tourists tourist high consumer spending and specialized eating habits and requirements imposed predominantly by their religion. This essay presents the eating and consumption habits of tourists on the basis of the main religious doctrines, thoroughly studied the degree of responsiveness of firms in the tourism sector in particular dietary preferences of tourists according to religious doctrine and out proposals to increase the flow of tourists the tourism industry and tourist destinations to adapt, respecting their respective religious beliefs and food choices of tourists.en
dc.languageel
dc.publisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)el
dc.publisherT.E.I. of Crete, School of Management and Economics (SDO), Department of Business Administration (in Heraklion)en
dc.rightsAttribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0/
dc.titleΠολιτισμός και διατροφικές συνήθειες των πιστών ανά θρησκευτικό δόγμα υπό το πρίσμα της τουριστικής βιομηχανίας.el
dc.titleCulture and food habits of the faithful by religious doctrine in the light of the tourism industry.en

Στοιχεία healMeta

heal.creatorNameΠαναγιωτίδου, Μαρία-Ζωήel
heal.creatorNamePanagiotidou, Maria-Zoien
heal.publicationDate2014-07-15T08:50:01Z
heal.identifier.primaryhttp://hdl.handle.net/20.500.12688/5565
heal.abstractΤα πολιτισμικά και θρησκευτικά στοιχεία ανάγονται σε θεμελιώδεις παραμέτρους που ασκούν επιρροή στην κατανάλωση τροφής. Ο κλάδος των επισιτιστικών επιχειρήσεων διαδραματίζει σπουδαίο ρόλο στον τουρισμό και έχει άμεσο αντίκτυπο στην ικανοποίηση των τουριστών, ενώ οι διατροφικές προτιμήσεις των τουριστών υπαγορεύονται, σε μεγαλύτερο ή μικρότερο βαθμό, από τον παράγοντα της θρησκείας και ακολούθως το φαγητό αποτελεί καίρια παράμετρο ως προς τα διαμορφούμενα κριτήρια που καθορίζουν την επιλογή του εκάστοτε τουριστικού προορισμού. Αποτελεί, λοιπόν, αδήρητη ανάγκη να ενσκύψει η τουριστική βιομηχανία σε όσα συνδέουν τη θρησκεία με τη διατροφή λόγω του ότι δεν έχει απόλυτα διερευνηθεί και αξιοποιηθεί η εν λόγω διάσταση όσο θα έπρεπε, προκειμένου να προσελκύσουν οι ενδιαφερόμενες χώρες-προορισμοί τουρίστες με υψηλή καταναλωτική τουριστική δαπάνη και εξειδικευμένες διατροφικές συνήθειες και απαιτήσεις που επιβάλλονται κατεξοχήν από τη θρησκεία τους. Στο παρόν πόνημα, παρουσιάζονται οι διατροφικές και καταναλωτικές συνήθειες των τουριστών με βάσει τα κυριότερα θρησκευτικά δόγματα, μελετάται ενδελεχώς ο βαθμός ανταπόκρισης των επιχειρήσεων στον κλάδο τουρισμού στις ιδιαίτερες διατροφικές προτιμήσεις των τουριστών σύμφωνα με το θρησκευτικό δόγμα και παρατίθενται προτάσεις ,ώστε να αυξηθεί η ροή τουριστών και ο κλάδος τουρισμού των τουριστικών προορισμών να προσαρμοστεί, σεβόμενος τις εκάστοτε θρησκευτικές πεποιθήσεις και διατροφικές επιλογές των τουριστών.el
heal.abstractThe cultural and religious features are fundamental parameters that influence food consumption. The industry of food business plays an important role in tourism and has a direct impact on tourist satisfaction, and eating preferences of tourists dictated, to a greater or lesser extent, by the factor of religion and then, the food is a key parameter with regard to customizable criteria that determine the choice of each tourist destination. Therefore, it is dire need to the tourism industry to be precipitated in those linkings religion with the diet ,due to this dimension that has not fully explored and exploited as it should be, in order to attract the countries concerned destinations tourists tourist high consumer spending and specialized eating habits and requirements imposed predominantly by their religion. This essay presents the eating and consumption habits of tourists on the basis of the main religious doctrines, thoroughly studied the degree of responsiveness of firms in the tourism sector in particular dietary preferences of tourists according to religious doctrine and out proposals to increase the flow of tourists the tourism industry and tourist destinations to adapt, respecting their respective religious beliefs and food choices of tourists.en
heal.languageel
heal.academicPublisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)el
heal.academicPublisherT.E.I. of Crete, School of Management and Economics (SDO), Department of Business Administration (in Heraklion)en
heal.titleΠολιτισμός και διατροφικές συνήθειες των πιστών ανά θρησκευτικό δόγμα υπό το πρίσμα της τουριστικής βιομηχανίας.el
heal.titleCulture and food habits of the faithful by religious doctrine in the light of the tourism industry.en
heal.typebachelorThesis
heal.keywordΔιοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων, τουριστική βιομηχανία, διατροφή και θρησκεία, νηστεία, τροφή Kosher, τροφή Halalel
heal.keywordtourism industry, nutrition and religion, fasting, Kosher food, Halal fooden
heal.advisorNameΦραγκούλης, Αντώνηςel
heal.advisorNameFragkoulis, Antonisen
heal.academicPublisherIDteicrete
heal.fullTextAvailabilitytrue
tcd.distinguishedfalse
tcd.surveyfalse


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Thumbnail

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στις ακόλουθες συλλογές

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Attribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)
Except where otherwise noted, this item's license is described as Attribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)