Ο θεσμός της δικαιόχρησης (Franchising) στην Ελλάδα και διεθνώς. Μελέτη πείπτωσης "Γρηγόρης όμιλος εταιρειών εστίασης".
The term of the franchising in Greece, but also internationally furthermore, quantinative research work concerns the case study of the "Gregoris foodservice group"
Date
2014-10-27Author
Γαλάνης, Νικόλαος
Πριλίγκος, Ευάγγελος
Galanis, Nikolaos
Priligkos, Evaggelos
Metadata
Show full item recordAbstract
Η συγκεκριμένη πτυχιακή εργασία συντάθηκε από τους τελειόφοιτους Γαλάνη Νικόλαο και Πριλίγκο Ευάγγελο. Το θέμα της εργασίας άφορα το θεσμό της Δικαιόχρησης στον ελληνικό, αλλά και διεθνή χώρο. Ακόμη, η ποσοτική έρευνα της εργασίας άφορα τη μελέτη περίπτωσης των καταστημάτων του Ομίλου Εστίασης Γρηγόρη, ο οποίος λειτουργεί επιτυχημένα για πάνω από σαράντα χρόνια όντος των ελληνικών συνόρων, ενώ εδώ και αρκετά χρόνια έχει επεκταθεί και στο εξωτερικό. Η εργασία χωρίζεται σε δύο μέρη. Το πρώτο είναι το θεωρητικό κομμάτι της εργασίας, το οποίο αφορά το θεσμό της Δικαιόχρησης από την πρώτη φορά που εφαρμόστηκε, έως και σήμερα. Η ανάλυση του θεσμού έχει προκύψει από πήγες βιβλιογραφίας που υπάρχουν σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή. Το θεωρητικό κομμάτι, αναλύει διάφορα στοιχεία του θέματος, όπως είναι η ιστορία του θεσμού, η ανάπτυξη του, τα βήματα που πρέπει να ακολουθηθούν για να είναι επιτυχημένη η εφαρμογή του, τη νομική του υπόσταση, τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα που έχει, καθώς και αρκετούς ακόμη ιδιαίτερα σημαντικούς τομείς. Το δεύτερο κομμάτι της εργασίας, έχει να κάνει με την ανάλυση της Μελέτης περίπτωσης «Γρηγόρης Όμιλος Εταιρειών Εστίασης». Στο συγκεκριμένο κομμάτι της, γίνεται η ανάλυση της ιστορίας του Ομίλου, των στοιχείων του πακέτου franchising που ακόλουθη, ενώ για την καλύτερη κατανόηση της λειτουργίας του, έχει καταρτιστεί και απαντηθεί από σαράντα (40) ιδιοκτήτες καταστημάτων ένα ερωτηματολόγιο, το οποίο αφορά τη Δικαιόχρηση της μητρικής εταιρείας προς τα υφιστάμενα καταστήματα. Τέλος, υπάρχουν τα συμπεράσματα και οι προτάσεις, ενώ στο τελευταίο σκέλος της εργασίας είναι καταγεγραμμένη η βιβλιογραφία που χρησιμοποιήθηκε με σκοπό την πραγματοποίηση της. This particular thesis authored from graduating Galanis Nicholas and Priligkos Evangelos. The issue of work concerns the term of the franchising in Greece, but also internationally. Furthermore, quantitative research work concerns the case study of the «Gregoris Foodservice Group» , who successfully operated for over forty years within the Greek borders, while for several years has expanded abroad. The Project is divided into two parts. The first part is the theoretical part of the work, which regards the term of the franchising for the first time applied, until today. The analysis of the-term has been derived from literature sources that exist in paper or electronic form. In the theoretical part, we analyze different elements of the subject, such as the history of the institution, the development of it, the steps to be followed to be successful application, the legal structure, the advantages and disadvantages of it, but also several still considerable areas. The second part of this work has to do with the analysis of case studie «Gregoris Foodservice Group». In this part, we analyze the Group's history, the elements of the package franchising below, and for a better understanding of the Operation has been prepared and answered by forty (40) shop owners a questionnaire, which relates to franchising parent company to existing stores. Finally, there are the conclusions and proposals, while the last part of the work is registered or references used in order to undertake it.
Collections
This website uses cookies to ensure you get the best browsing experience.
Continue
More info