Εμφάνιση απλής εγγραφής

Completed confrontation of mycologikal illnesses in greenhouse cultures of pepper.

Στοιχεία Dublin Core

dc.creatorΤζανετάκης, Νικόλαοςel
dc.creatorTzanetakis, Nikolaosen
dc.date.accessioned2016-03-15T12:30:27Z
dc.date.available2016-03-15T12:30:27Z
dc.date.issued2008-2-29T14:35:4Z
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/20.500.12688/583
dc.description.abstractΤα τελευταία χρόνια αυξάνονται συνεχώς οι απαιτήσεις των καταναλωτών για τρόφιμα υψηλής ποιότητας. Μέσα στον ορισμό της ποιότητας έχει ενσωματωθεί και η περιεκτικότητα των προϊόντων διατροφής σε ρυπαντές, με ιδιαίτερη έμφαση στα υπολείμματα των φυτοφαρμάκων. Η ευαισθησία των καταναλωτών σε θέματα διατροφής, υγείας και περιβάλλοντος έχει μεγεθυνθεί. Ένα νέο πρότυπο καταναλωτή με ιδιαίτερες απαιτήσεις για τρόφιμα υψηλής ποιότητας δημιουργείται στις καταναλωτικές κοινωνίες της Δύσης. Το θέμα των υπολειμμάτων προϊόντων φυτοπροστασίας στα τρόφιμα είναι αντιφατικό και πολύπλοκο. Επιπλέον προσφέρεται για ευρύτατη προβολή και «εκμετάλλευση». Οι επιπτώσεις (οικονομικές, υγειονομικές, πολιτικές) είναι σοβαρές. Υποχρέωση μας είναι να εφοδιάζουμε τις αγορές με υγιεινά-ασφαλή προϊόντα με παράλληλη προστασία του περιβάλλοντος. Η διπλή αυτή κοινωνική απαίτηση έχει αποδέκτες όλους τους εμπλεκόμενους στην παραγωγική διαδικασία (αγρότες, εμπόρους, γεωτεχνικούς, οργανώσεις κ.ά.) αλλά η τελική ευθύνη αναζητείται στον παραγωγό. Οι αγρότες για ν' αποφύγουν δυσάρεστες και δύσκολα αναστρέψιμες καταστάσεις οφείλουν ν' ακολουθήσουν διαδικασίες και καλλιεργητικά μέτρα που ήδη εφαρμόζονται σε διεθνές επίπεδο. Το σημαντικότερο είναι να γίνει συνείδηση από τους παραγωγούς ότι η φυτοπροστασία των ανεξέλεγκτων επεμβάσεων, των «σκληρών» και ευρέως φάσματος φυτοπροστατευτικών, έχει οριστικά τελειώσει. Η σύγχρονη και κοινωνικά αποδεκτή προστασία της φυτικής παραγωγής βασίζεται στα συστήματα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης, στην Ορθή Γεωργική Πρακτική, στην πιστοποίηση των προϊόντων. Η φυτοπροστασία είναι από τη φύση της μια ρυπογόνος και ενεργοβόρος δραστηριότητα. Σκοπός είναι να μειωθούν στο ελάχιστο οι επιπτώσεις της στον άνθρωπο και στο περιβάλλον χωρίς να χάσει την αποτελεσματικότητα της. Σίγουρα η μετάβαση από μία «συμβατική» προσέγγιση της γεωργίας σε μία φιλοπεριβαλλοντική, «αειφόρο» ανάπτυξη μέσω της εφαρμογής αναγνωρισμένων συστημάτων διαχείρισης αποτελεί χρονοβόρα και κοπιαστική διαδικασία, της οποίας η αποδοχή και πλήρης τήρηση προϋποθέτει ειδικές και εξειδικευμένες γνώσεις, καταγραφές, συνεχή έλεγχο και προγραμματισμό. Η μέχρι τώρα όμως εμπειρία από τα επί μέρους κράτη μέλη δείχνει ότι αποτελεί παράλληλα και μία εφικτή και προσοδοφόρα προσπάθεια. Στοίχημα όλων μας είναι να εξελιχθεί και να καθιερωθεί αντικαθιστώντας σιγά σιγά τις «συμβατικές» τακτικές, που τόσο έχουν προβληματίσει το γεωργικό κλάδο. Ο τόπος μας έχει το πλεονέκτημα να «σηκώνει» μια ήπια φυτοπροστασία. Σε μας είναι η ευθύνη να την εφαρμόσουμε και να την αναδείξουμε.el
dc.description.abstractThroughout the recent past, systems as the Completed Management of Cultures struck utopian in the circles of agronomic science. Τhe idea that enemies and illnesses of cultivations could restrain itself without the wide use of other plant-protective substances as well as with the help of friendlier to the environment operations, came in complete opposition to what was being taught in that season. Moreover, reports including the environment, as well as the significances as viability, quality, safety and health were limited in strictly theoretical level. Today, the Completed Management of Cultivations not only becomes accepted from almost all the factors that are involved in the area of agriculture, but it consists the first objective of developmental policies of Greece and European Union. In level of practical application amining at her certification, the Completed Management can be definited as: "a multidimensional dynamic system of modern agricultural practice that aims, through the meticulous recording and the control of all surges and flows in the rural exploitation, in the balanced growth of economy and profitably production with respect in the environment and the safety of so much producer of what final user ". Consequently the Completed Agriculture is a system of management of enemies and illnesses of cultivated plants with combined application of methods, where the use of plant-protective products, chemically or naturally composed, is limited in the absolutely essential. The more basic methods of confrontation of illnesses, in the frames of completed management, are: 1.Culture of durable varieties and hybrids. 2.Farming metres. 3. Biological methods. 4.Chemical methods. The plant's health protection is one pollutant and energy consuming activity. The aim is to decrease in the mininum it's impact in the individual and the environment without losing it's effectiveness. Our area has the advantage of being receptive to a soft plant health protection. It is our responsibility, to apply and promote it.en
dc.languageel
dc.publisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Φυτικής Παραγωγήςel
dc.publisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνωνel
dc.publisherT.E.I. of Crete, School of Agriculture, Food and Nutrition (STeGTET), Department of Crop Scienceen
dc.publisherT.E.I. of Crete, School of Agriculture, Food and Nutrition (STeGTET), Department of Agricultureen
dc.rightsAttribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0/
dc.titleΟλοκληρωμένη αντιμετώπιση μυκητολογικών ασθενειών σε θερμοκηπιακές καλλιέργειες πιπεριάς.el
dc.titleCompleted confrontation of mycologikal illnesses in greenhouse cultures of pepper.en

Στοιχεία healMeta

heal.creatorNameΤζανετάκης, Νικόλαοςel
heal.creatorNameTzanetakis, Nikolaosen
heal.publicationDate2008-2-29T14:35:4Z
heal.identifier.primaryhttp://hdl.handle.net/20.500.12688/583
heal.abstractΤα τελευταία χρόνια αυξάνονται συνεχώς οι απαιτήσεις των καταναλωτών για τρόφιμα υψηλής ποιότητας. Μέσα στον ορισμό της ποιότητας έχει ενσωματωθεί και η περιεκτικότητα των προϊόντων διατροφής σε ρυπαντές, με ιδιαίτερη έμφαση στα υπολείμματα των φυτοφαρμάκων. Η ευαισθησία των καταναλωτών σε θέματα διατροφής, υγείας και περιβάλλοντος έχει μεγεθυνθεί. Ένα νέο πρότυπο καταναλωτή με ιδιαίτερες απαιτήσεις για τρόφιμα υψηλής ποιότητας δημιουργείται στις καταναλωτικές κοινωνίες της Δύσης. Το θέμα των υπολειμμάτων προϊόντων φυτοπροστασίας στα τρόφιμα είναι αντιφατικό και πολύπλοκο. Επιπλέον προσφέρεται για ευρύτατη προβολή και «εκμετάλλευση». Οι επιπτώσεις (οικονομικές, υγειονομικές, πολιτικές) είναι σοβαρές. Υποχρέωση μας είναι να εφοδιάζουμε τις αγορές με υγιεινά-ασφαλή προϊόντα με παράλληλη προστασία του περιβάλλοντος. Η διπλή αυτή κοινωνική απαίτηση έχει αποδέκτες όλους τους εμπλεκόμενους στην παραγωγική διαδικασία (αγρότες, εμπόρους, γεωτεχνικούς, οργανώσεις κ.ά.) αλλά η τελική ευθύνη αναζητείται στον παραγωγό. Οι αγρότες για ν' αποφύγουν δυσάρεστες και δύσκολα αναστρέψιμες καταστάσεις οφείλουν ν' ακολουθήσουν διαδικασίες και καλλιεργητικά μέτρα που ήδη εφαρμόζονται σε διεθνές επίπεδο. Το σημαντικότερο είναι να γίνει συνείδηση από τους παραγωγούς ότι η φυτοπροστασία των ανεξέλεγκτων επεμβάσεων, των «σκληρών» και ευρέως φάσματος φυτοπροστατευτικών, έχει οριστικά τελειώσει. Η σύγχρονη και κοινωνικά αποδεκτή προστασία της φυτικής παραγωγής βασίζεται στα συστήματα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης, στην Ορθή Γεωργική Πρακτική, στην πιστοποίηση των προϊόντων. Η φυτοπροστασία είναι από τη φύση της μια ρυπογόνος και ενεργοβόρος δραστηριότητα. Σκοπός είναι να μειωθούν στο ελάχιστο οι επιπτώσεις της στον άνθρωπο και στο περιβάλλον χωρίς να χάσει την αποτελεσματικότητα της. Σίγουρα η μετάβαση από μία «συμβατική» προσέγγιση της γεωργίας σε μία φιλοπεριβαλλοντική, «αειφόρο» ανάπτυξη μέσω της εφαρμογής αναγνωρισμένων συστημάτων διαχείρισης αποτελεί χρονοβόρα και κοπιαστική διαδικασία, της οποίας η αποδοχή και πλήρης τήρηση προϋποθέτει ειδικές και εξειδικευμένες γνώσεις, καταγραφές, συνεχή έλεγχο και προγραμματισμό. Η μέχρι τώρα όμως εμπειρία από τα επί μέρους κράτη μέλη δείχνει ότι αποτελεί παράλληλα και μία εφικτή και προσοδοφόρα προσπάθεια. Στοίχημα όλων μας είναι να εξελιχθεί και να καθιερωθεί αντικαθιστώντας σιγά σιγά τις «συμβατικές» τακτικές, που τόσο έχουν προβληματίσει το γεωργικό κλάδο. Ο τόπος μας έχει το πλεονέκτημα να «σηκώνει» μια ήπια φυτοπροστασία. Σε μας είναι η ευθύνη να την εφαρμόσουμε και να την αναδείξουμε.el
heal.abstractThroughout the recent past, systems as the Completed Management of Cultures struck utopian in the circles of agronomic science. Τhe idea that enemies and illnesses of cultivations could restrain itself without the wide use of other plant-protective substances as well as with the help of friendlier to the environment operations, came in complete opposition to what was being taught in that season. Moreover, reports including the environment, as well as the significances as viability, quality, safety and health were limited in strictly theoretical level. Today, the Completed Management of Cultivations not only becomes accepted from almost all the factors that are involved in the area of agriculture, but it consists the first objective of developmental policies of Greece and European Union. In level of practical application amining at her certification, the Completed Management can be definited as: "a multidimensional dynamic system of modern agricultural practice that aims, through the meticulous recording and the control of all surges and flows in the rural exploitation, in the balanced growth of economy and profitably production with respect in the environment and the safety of so much producer of what final user ". Consequently the Completed Agriculture is a system of management of enemies and illnesses of cultivated plants with combined application of methods, where the use of plant-protective products, chemically or naturally composed, is limited in the absolutely essential. The more basic methods of confrontation of illnesses, in the frames of completed management, are: 1.Culture of durable varieties and hybrids. 2.Farming metres. 3. Biological methods. 4.Chemical methods. The plant's health protection is one pollutant and energy consuming activity. The aim is to decrease in the mininum it's impact in the individual and the environment without losing it's effectiveness. Our area has the advantage of being receptive to a soft plant health protection. It is our responsibility, to apply and promote it.en
heal.languageel
heal.academicPublisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Φυτικής Παραγωγήςel
heal.academicPublisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνωνel
heal.academicPublisherT.E.I. of Crete, School of Agriculture, Food and Nutrition (STeGTET), Department of Crop Scienceen
heal.academicPublisherT.E.I. of Crete, School of Agriculture, Food and Nutrition (STeGTET), Department of Agricultureen
heal.titleΟλοκληρωμένη αντιμετώπιση μυκητολογικών ασθενειών σε θερμοκηπιακές καλλιέργειες πιπεριάς.el
heal.titleCompleted confrontation of mycologikal illnesses in greenhouse cultures of pepper.en
heal.typebachelorThesis
heal.keywordπιπεριά, μυκητολογική ασθένεια, φυτοπροστασία, φυτοφάρμακοel
heal.keywordpepper plant, fungal disease, plant protection, pesticideen
heal.advisorNameΒακαλουνάκης, Δημήτριοςel
heal.advisorNameVakalounakis, Dimitriosen
heal.academicPublisherIDteicrete
heal.fullTextAvailabilitytrue
tcd.distinguishedfalse
tcd.surveyfalse


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Thumbnail

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στις ακόλουθες συλλογές

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Attribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)
Except where otherwise noted, this item's license is described as Attribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)