Εμφάνιση απλής εγγραφής

The cultivation of Pistacia Vera in the area of Makrakomi of Fthiotida Prefecture.

Στοιχεία Dublin Core

dc.creatorΚατσογιάννος, Χρήστοςel
dc.creatorKatsogiannos, Christosen
dc.date.accessioned2016-03-15T12:30:49Z
dc.date.available2016-03-15T12:30:49Z
dc.date.issued2012-10-26T16:57:44Z
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/20.500.12688/601
dc.description.abstractΗ φιστικιά αποτελεί μία μικρή καλλιέργεια για την Ελλάδα παρ’ όλο που η έκταση που καταλαμβάνει έχει πολύ αυξηθεί κατά τις τελευταίες δεκαετίες . Είναι ένα καρποφόρο δένδρο με μικρές απαιτήσεις ως προς το έδαφος και το κλίμα , ο δε καρπός του, το κελυφωτό φιστίκι, θεωρείται από τους πιο εύγευστους καρπούς . Ίσως αυτοί είναι οι λόγοι για τους οποίους η καλλιέργεια του δένδρου έχει επεκταθεί παγκοσμίως και αποτελεί αντικείμενο διεθνούς ενδιαφέροντος (FAO, EE κ.α. ). Σκοπός της πτυχιακής αυτής είναι να γίνει γνωστή η καλλιέργεια της φιστικιάς Pistacia vera στην περιοχή της Μακρακώμης του Νομού Φθιώτιδος.Στην αρχή δίνεται μία γενική εισαγωγή προκειμένου να υπάρξει μια συνοπτική εικόνα για την καταγωγή, την εξάπλωση, τα βιολογικά χαρακτηριστικά και την καλλιέργεια του δένδρου αυτού, η οποία έτσι θα βοηθήσει να κατανοηθεί καλύτερα η συμπεριφορά του δένδρου ως ξενιστού και τις σχέσεις του με τα διάφορα παθογόνα , ζωικούς εχθρούς και αβιοτικούς νοσογόνους παράγοντες. Ακολουθεί το κυρίως κείμενο το οποίο αποτελείται από : την ποιότητα και το κριτήριο όπου επιλέγεται αυτός ο καρπός και οι παράγοντες που επηρεάζουν την ποιότητα, όπου το διαχωρίζω σε δύο μέρη , τους προσυλλεκτικούς και τους μετασυλλεκτικούς. Στους προσυλλεκτικούς παράγοντες υπάγεται ο τρόπος καλλιέργειας ( άρδευση , λίπανση, ασθένειες ) και στους μετασυλλεκτικούς η συγκομιδή και συντήρηση. Η αντιμετώπιση των ασθενειών και εντομολογικών εχθρών είναι ολοκληρωμένη και περιλαμβάνει εκτός των χημικών επεμβάσεων, όπου αυτό είναι αναπόφευκτο και σειρά από καλλιεργητικά κυρίως μέτρα και μέτρα που αφορούν την αντοχή του ξενιστού (ποικιλία, υποκέιμενο) και την υγιεινή κατάσταση των δενδρώνων. Στη συνέχεια δίδονται συνοπτικά στοιχεία διάγνωσης και καταπολέμησης με τη μορφή πινάκων , που αφορούν στη διαγνωστική, στις καλλιεργητικές εργασίες για την αντιμετώπιση ασθενειών και εντομολογικών εχθρών, στους συνιστώμενους ψεκασμούς και στα συνιστώμενα προστατευτικά προιόντα. Τέλος η πτυχιακή εργασία μου περιέχει μεγάλο αριθμό έγχρωμων φωτογραφιών που βοηθούν στην ανάγνωση και στη κατανόηση όλων των υπαρχόντων πληροφοριών, καθώς κ βιβλιογραφία που τεκμηριώνει τις περιγραφές και παρεχει δυνατότητα για περαιτέρω πληροφορίες.el
dc.languageel
dc.publisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Φυτικής Παραγωγήςel
dc.publisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνωνel
dc.publisherT.E.I. of Crete, School of Agriculture, Food and Nutrition (STeGTET), Department of Crop Scienceen
dc.publisherT.E.I. of Crete, School of Agriculture, Food and Nutrition (STeGTET), Department of Agricultureen
dc.rightsAttribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0/
dc.titleΗ καλλιέργεια της φιστικιάς Pistacia Vera στη περιοχή της Μακρακώμης Ν. Φθιώτιδας.el
dc.titleThe cultivation of Pistacia Vera in the area of Makrakomi of Fthiotida Prefecture.en

Στοιχεία healMeta

heal.creatorNameΚατσογιάννος, Χρήστοςel
heal.creatorNameKatsogiannos, Christosen
heal.publicationDate2012-10-26T16:57:44Z
heal.identifier.primaryhttp://hdl.handle.net/20.500.12688/601
heal.abstractΗ φιστικιά αποτελεί μία μικρή καλλιέργεια για την Ελλάδα παρ’ όλο που η έκταση που καταλαμβάνει έχει πολύ αυξηθεί κατά τις τελευταίες δεκαετίες . Είναι ένα καρποφόρο δένδρο με μικρές απαιτήσεις ως προς το έδαφος και το κλίμα , ο δε καρπός του, το κελυφωτό φιστίκι, θεωρείται από τους πιο εύγευστους καρπούς . Ίσως αυτοί είναι οι λόγοι για τους οποίους η καλλιέργεια του δένδρου έχει επεκταθεί παγκοσμίως και αποτελεί αντικείμενο διεθνούς ενδιαφέροντος (FAO, EE κ.α. ). Σκοπός της πτυχιακής αυτής είναι να γίνει γνωστή η καλλιέργεια της φιστικιάς Pistacia vera στην περιοχή της Μακρακώμης του Νομού Φθιώτιδος.Στην αρχή δίνεται μία γενική εισαγωγή προκειμένου να υπάρξει μια συνοπτική εικόνα για την καταγωγή, την εξάπλωση, τα βιολογικά χαρακτηριστικά και την καλλιέργεια του δένδρου αυτού, η οποία έτσι θα βοηθήσει να κατανοηθεί καλύτερα η συμπεριφορά του δένδρου ως ξενιστού και τις σχέσεις του με τα διάφορα παθογόνα , ζωικούς εχθρούς και αβιοτικούς νοσογόνους παράγοντες. Ακολουθεί το κυρίως κείμενο το οποίο αποτελείται από : την ποιότητα και το κριτήριο όπου επιλέγεται αυτός ο καρπός και οι παράγοντες που επηρεάζουν την ποιότητα, όπου το διαχωρίζω σε δύο μέρη , τους προσυλλεκτικούς και τους μετασυλλεκτικούς. Στους προσυλλεκτικούς παράγοντες υπάγεται ο τρόπος καλλιέργειας ( άρδευση , λίπανση, ασθένειες ) και στους μετασυλλεκτικούς η συγκομιδή και συντήρηση. Η αντιμετώπιση των ασθενειών και εντομολογικών εχθρών είναι ολοκληρωμένη και περιλαμβάνει εκτός των χημικών επεμβάσεων, όπου αυτό είναι αναπόφευκτο και σειρά από καλλιεργητικά κυρίως μέτρα και μέτρα που αφορούν την αντοχή του ξενιστού (ποικιλία, υποκέιμενο) και την υγιεινή κατάσταση των δενδρώνων. Στη συνέχεια δίδονται συνοπτικά στοιχεία διάγνωσης και καταπολέμησης με τη μορφή πινάκων , που αφορούν στη διαγνωστική, στις καλλιεργητικές εργασίες για την αντιμετώπιση ασθενειών και εντομολογικών εχθρών, στους συνιστώμενους ψεκασμούς και στα συνιστώμενα προστατευτικά προιόντα. Τέλος η πτυχιακή εργασία μου περιέχει μεγάλο αριθμό έγχρωμων φωτογραφιών που βοηθούν στην ανάγνωση και στη κατανόηση όλων των υπαρχόντων πληροφοριών, καθώς κ βιβλιογραφία που τεκμηριώνει τις περιγραφές και παρεχει δυνατότητα για περαιτέρω πληροφορίες.el
heal.languageel
heal.academicPublisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Φυτικής Παραγωγήςel
heal.academicPublisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνωνel
heal.academicPublisherT.E.I. of Crete, School of Agriculture, Food and Nutrition (STeGTET), Department of Crop Scienceen
heal.academicPublisherT.E.I. of Crete, School of Agriculture, Food and Nutrition (STeGTET), Department of Agricultureen
heal.titleΗ καλλιέργεια της φιστικιάς Pistacia Vera στη περιοχή της Μακρακώμης Ν. Φθιώτιδας.el
heal.titleThe cultivation of Pistacia Vera in the area of Makrakomi of Fthiotida Prefecture.en
heal.typebachelorThesis
heal.keywordφυστίκι αιγίνης, Μακρακώμη (Ν. Φθιώτιδα)el
heal.keywordpistacia vera, Makrakomi (Fthiotida Prefecture)en
heal.advisorNameΒογιατζάκη, Αντωνίαel
heal.advisorNameVogiatzaki, Antoniaen
heal.academicPublisherIDteicrete
heal.fullTextAvailabilitytrue
tcd.distinguishedfalse
tcd.surveyfalse


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Thumbnail

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στις ακόλουθες συλλογές

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Attribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)
Except where otherwise noted, this item's license is described as Attribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)