Μελέτη του ελληνικού κλάδου οινοποιίας.
Study of the Greek wine industry.
View/ Open
Date
2008-2-28TAuthor
Νικολουδάκης, Κωνσταντίνος
Ροδόπουλος, Γεώργιος
Nikoloudakis, Konstantinos
Rodopoulos, Georgios
Metadata
Show full item recordAbstract
Οι αγροτικές περιοχές από τις οποίες καταγόμαστε αποτέλεσαν ισχυρό κίνητρο για να μελετήσουμε θέματα αγροτικής παραγωγής, και ειδικά ποιοτικών προϊόντων της οινοποιίας. Η Κρήτη και η Πελοπόννησος που είναι οι ιδιαίτερες πατρίδες μας, διακρίνονται για το εύφορο έδαφος τους και συμβάλλουν σημαντικά στην εθνική γεωργική παραγωγή. Το θέμα μας προσεγγίζουμε με περιγραφική στατιστική ανάλυση, δηλαδή με Πίνακες και Στατιστικά Διαγράμματα που περιγράφουν τη Ζήτηση και Προσφορά του Κλάδου της Ελληνικής Οινοποιίας. Οι έγκυρες στατιστικές πηγές των δεδομένων μας, είναι κυρίως η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία της Ελλάδος (Ε.Σ.Υ.Ε.), η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηρακλείου, η ΗellaStat και το Ινστιτούτο Οικονομικών και Βιομηχανικών Μελετών (Ι..Β.Ε.). Αντικειμενικός στόχος της μελέτης αυτής είναι να δείξουμε τη θέση του κλάδου στην ελληνική αγορά, τόσο ως προς την ζήτηση όσο και ως προς την προσφορά. Βασικό κίνητρο, εκτός της αγροτικής καταγωγής μας, ήταν ότι ο κλάδος της Οινοποιίας στην Ελλάδα αν και αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους παραγωγικούς κλάδους της ελληνικής βιομηχανίας, με εξέχουσα θέση στον πρωτογενή τομέα, συνοδεύεται εντούτοις τα τελευταία χρόνια, από αδυναμίες που εντοπίζονται σε όλο το κύκλωμα παραγωγής και εμπορίας και πλήττουν την ανταγωνιστικότητα του.
Collections
This website uses cookies to ensure you get the best browsing experience.
Continue
More info