Εμφάνιση απλής εγγραφής

Nutritional habits of children at 5th grade (10-12 years): Sample from schools of Heraklion Crete region.

Στοιχεία Dublin Core

dc.creatorΑνδριώτη, Έλληel
dc.creatorΚοροξενίδου, Ελένηel
dc.creatorAndrioti, Ellien
dc.creatorKoroxenidou, Elenien
dc.date.accessioned2016-03-15T12:18:49Z
dc.date.available2016-03-15T12:18:49Z
dc.date.issued2008-2-28T16:47:22Z
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/20.500.12688/63
dc.description.abstractΗ διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο στην κατάσταση της υγείας ενός ατόμου. Αυτό επηρεάζει περισσότερο τα παιδιά που έχουν αυξημένες διατροφικές ανάγκες λόγω της γρήγορης ανάπτυξής τους. Η αλλαγή όμως του τρόπου διατροφής των παιδιών λόγω αντιγραφής των προτύπων των δυτικών χωρών έχει φέρει αλλαγές στην ποσότητα και την ποιότητα των τροφίμων που καταναλώνουν. Δημιουργείται έτσι το πρόβλημα της κακής διατροφής που στη συνέχεια γίνεται και κοινωνικό πρόβλημα, γιατί οδηγεί πολλά άτομα σε χρόνια νοσήματα. Για τον λόγο αυτό κρίνεται απαραίτητη η διατροφική ενημέρωση τόσο των παιδιών μέσα στα σχολεία όσο και της οικογένειας. Η πτυχιακή μας εργασία προετοιμάσθηκε στα πλαίσια του ερευνητικού προγράμματος «Αρχιμήδης Ι: Προαγωγή της προστασίας του περιβάλλοντος, της αειφόρου ανάπτυξης και της δημόσιας υγείας, με την εφαρμογή προγράμματος περιβαλλοντικής και διατροφικής αγωγής» που πραγματοποιήθηκε στην πόλη του Ηρακλείου Κρήτης. Κύριος στόχος της εργασίας ήταν η αξιοποίηση των αποτελεσμάτων της έρευνας που πραγματοποιήθηκε και η διερεύνηση των σημερινών διατροφικών συνηθειών παιδιών σχολικής ηλικίας που βρίσκονται στο προεφηβικό στάδιο (10-12 ετών). Στην πτυχιακή αυτή εργασία δίνονται γενικές συστάσεις για την παιδική διατροφή. Επιπλέον αναφέρονται οι παράγοντες που επηρεάζουν τις διατροφικές συνήθειες των παιδιών καθώς και τις συνέπειες της διατροφής στην υγεία τους. Στην έρευνα συμμετείχαν εθελοντικά 389 παιδιά που φοιτούσαν στην Ε' τάξη του δημοτικού και διέμεναν μόνιμα στην πόλη του Ηρακλείου Κρήτης. Για την έρευνα χρησιμοποιήθηκαν ημερολόγια ανάκλησης 24ωρου και ανθρωπομετρικά δεδομένα που ελήφθησαν από τους μαθητές όπως το βάρος, το ύψος και η περίμετρος μέσης.el
dc.description.abstractNutrition plays important role in the condition of health of an individual. This affects mostly children that have increased nutritional needs because of their fast growth. The change however of the way that children are fed is different now because of the adoption of the western countries models that has brought changes in the quantity and the quality of foods that they consume. Is thus created the problem of "bad nutrition" that then becomes also a social problem, because it leads a lot of individuals to chronic diseases. For this reason it is necessary to provide information about nutrition to children in schools and to their families as well. Our diplomatic essay was prepared in the frames of a research program called "Archimedes I: Promotion of protection of environment, sustainable growth and public health, with the application of program of environmental and nutritional education ", that was realised in the city of Heraklion Crete. Main objective of our work was the utilization of the results of this research in the investigation of current nutritional habits of children at school age that are in preadolescent stage of (10 -12 years). General constitution for the children's diet is given In this diplomatic essay. In addition we report the factors that influence the nutritional habits of children as well as the consequences of nutrition in their health. This research examined 389 children that studied in the fifth grade of public schools and lived permanently in the city of Heraklion Crete. For the research we used questionnaires of 24hour-recalls consumption of foods and anthropometric data that were recorded as weight, height and waist circumference .en
dc.languageel
dc.publisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίαςel
dc.publisherT.E.I. of Crete, School of Agriculture, Food and Nutrition (STeGTET), Department of Nutrition and Dieteticsen
dc.rightsAttribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0/
dc.titleΔιατροφικές τάσεις παιδιών Ε' δημοτικού (10-12 ετών): Δείγμα από σχολεία της περιοχής Ηρακλείου Κρήτης.el
dc.titleNutritional habits of children at 5th grade (10-12 years): Sample from schools of Heraklion Crete region.en

Στοιχεία healMeta

heal.creatorNameΑνδριώτη, Έλληel
heal.creatorNameΚοροξενίδου, Ελένηel
heal.creatorNameAndrioti, Ellien
heal.creatorNameKoroxenidou, Elenien
heal.publicationDate2008-2-28T16:47:22Z
heal.identifier.primaryhttp://hdl.handle.net/20.500.12688/63
heal.abstractΗ διατροφή παίζει σημαντικό ρόλο στην κατάσταση της υγείας ενός ατόμου. Αυτό επηρεάζει περισσότερο τα παιδιά που έχουν αυξημένες διατροφικές ανάγκες λόγω της γρήγορης ανάπτυξής τους. Η αλλαγή όμως του τρόπου διατροφής των παιδιών λόγω αντιγραφής των προτύπων των δυτικών χωρών έχει φέρει αλλαγές στην ποσότητα και την ποιότητα των τροφίμων που καταναλώνουν. Δημιουργείται έτσι το πρόβλημα της κακής διατροφής που στη συνέχεια γίνεται και κοινωνικό πρόβλημα, γιατί οδηγεί πολλά άτομα σε χρόνια νοσήματα. Για τον λόγο αυτό κρίνεται απαραίτητη η διατροφική ενημέρωση τόσο των παιδιών μέσα στα σχολεία όσο και της οικογένειας. Η πτυχιακή μας εργασία προετοιμάσθηκε στα πλαίσια του ερευνητικού προγράμματος «Αρχιμήδης Ι: Προαγωγή της προστασίας του περιβάλλοντος, της αειφόρου ανάπτυξης και της δημόσιας υγείας, με την εφαρμογή προγράμματος περιβαλλοντικής και διατροφικής αγωγής» που πραγματοποιήθηκε στην πόλη του Ηρακλείου Κρήτης. Κύριος στόχος της εργασίας ήταν η αξιοποίηση των αποτελεσμάτων της έρευνας που πραγματοποιήθηκε και η διερεύνηση των σημερινών διατροφικών συνηθειών παιδιών σχολικής ηλικίας που βρίσκονται στο προεφηβικό στάδιο (10-12 ετών). Στην πτυχιακή αυτή εργασία δίνονται γενικές συστάσεις για την παιδική διατροφή. Επιπλέον αναφέρονται οι παράγοντες που επηρεάζουν τις διατροφικές συνήθειες των παιδιών καθώς και τις συνέπειες της διατροφής στην υγεία τους. Στην έρευνα συμμετείχαν εθελοντικά 389 παιδιά που φοιτούσαν στην Ε' τάξη του δημοτικού και διέμεναν μόνιμα στην πόλη του Ηρακλείου Κρήτης. Για την έρευνα χρησιμοποιήθηκαν ημερολόγια ανάκλησης 24ωρου και ανθρωπομετρικά δεδομένα που ελήφθησαν από τους μαθητές όπως το βάρος, το ύψος και η περίμετρος μέσης.el
heal.abstractNutrition plays important role in the condition of health of an individual. This affects mostly children that have increased nutritional needs because of their fast growth. The change however of the way that children are fed is different now because of the adoption of the western countries models that has brought changes in the quantity and the quality of foods that they consume. Is thus created the problem of "bad nutrition" that then becomes also a social problem, because it leads a lot of individuals to chronic diseases. For this reason it is necessary to provide information about nutrition to children in schools and to their families as well. Our diplomatic essay was prepared in the frames of a research program called "Archimedes I: Promotion of protection of environment, sustainable growth and public health, with the application of program of environmental and nutritional education ", that was realised in the city of Heraklion Crete. Main objective of our work was the utilization of the results of this research in the investigation of current nutritional habits of children at school age that are in preadolescent stage of (10 -12 years). General constitution for the children's diet is given In this diplomatic essay. In addition we report the factors that influence the nutritional habits of children as well as the consequences of nutrition in their health. This research examined 389 children that studied in the fifth grade of public schools and lived permanently in the city of Heraklion Crete. For the research we used questionnaires of 24hour-recalls consumption of foods and anthropometric data that were recorded as weight, height and waist circumference .en
heal.languageel
heal.academicPublisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίαςel
heal.academicPublisherT.E.I. of Crete, School of Agriculture, Food and Nutrition (STeGTET), Department of Nutrition and Dieteticsen
heal.titleΔιατροφικές τάσεις παιδιών Ε' δημοτικού (10-12 ετών): Δείγμα από σχολεία της περιοχής Ηρακλείου Κρήτης.el
heal.titleNutritional habits of children at 5th grade (10-12 years): Sample from schools of Heraklion Crete region.en
heal.typebachelorThesis
heal.keywordδιατροφική τάση, Ηράκλειο Κρήτηςel
heal.keywordnutritional tendency, Heraklion Creteen
heal.advisorNameΜπαρούτας, Αχιλλέαςel
heal.advisorNameMparoutas, Achilleasen
heal.academicPublisherIDteicrete
heal.fullTextAvailabilitytrue
tcd.distinguishedfalse
tcd.surveyfalse


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Thumbnail

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στις ακόλουθες συλλογές

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Attribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)
Except where otherwise noted, this item's license is described as Attribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)