Εμφάνιση απλής εγγραφής

Production, packaging and marketing of olive oil in the region of Siteia.

Στοιχεία Dublin Core

dc.creatorΝεστοράκης, Νικόλαοςel
dc.creatorNestorakis, Nikolaosen
dc.date.accessioned2016-03-15T12:31:40Z
dc.date.available2016-03-15T12:31:40Z
dc.date.issued2011-02-08T12:33:17Z
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/20.500.12688/640
dc.description.abstractΗ αυξανόμενη ανησυχία για τις επιπτώσεις της συμβατικής γεωργίας τόσο στο περιβάλλον όσο και στον άνθρωπο, έχει ως αποτέλεσμα τα τελευταία χρόνια να έχει εκδηλωθεί μεγάλο ενδιαφέρον για εναλλακτικά, αειφόρικα συστήματα παραγωγής γεωργικών προϊόντων υγιεινά προς τον παραγωγό και τον καταναλωτή και στα πλαίσια μιας γεωργίας φιλικής προς το περιβάλλον (Βιολογική Γεωργία). Την βιολογική γεωργία την χαρακτηρίζει μια διαφορετική θεώρηση των αγρό-οικοσυστημάτων, πολύ κοντά σε αυτή των συστημάτων οικολογικής παραγωγής, που σε γενικές γραμμές τονίζει τη σπουδαιότητα των φυσικών διεργασιών και τη σημασία της ανακύκλωσης, αλλά και που πολλές φορές αρνείται τη χρήση εισροών και που παραμελεί πλευρές των αγρό-οικοσυστημάτων. Στα οικολογικά συστήματα παραγωγής λαμβάνεται υπόψη η δυναμική σχέση των αγρό-οικοσυστημάτων με το φυσικό, οικονομικό και το κοινωνικό τους περιβάλλον. Οι μέθοδοι επίτευξης των συστημάτων οικολογικής παραγωγής βασίζονται στις αρχές και τις ιδιότητες του αγρό-οικοσυστήματος και στηρίζονται στην εξειδικευμένη γνώση των σχετικών με αυτών γεωπονικών κλάδων, όπως η εδαφολογία, φυτοτεχνία, φυτοπροστασίαel
dc.languageel
dc.publisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Φυτικής Παραγωγήςel
dc.publisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνωνel
dc.publisherT.E.I. of Crete, School of Agriculture, Food and Nutrition (STeGTET), Department of Crop Scienceen
dc.publisherT.E.I. of Crete, School of Agriculture, Food and Nutrition (STeGTET), Department of Agricultureen
dc.rightsAttribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0/
dc.titleΠαραγωγή, τυποποίηση και εμπορία ελαιολάδου στην περιοχή της Σητείας.el
dc.titleProduction, packaging and marketing of olive oil in the region of Siteia.en

Στοιχεία healMeta

heal.creatorNameΝεστοράκης, Νικόλαοςel
heal.creatorNameNestorakis, Nikolaosen
heal.publicationDate2011-02-08T12:33:17Z
heal.identifier.primaryhttp://hdl.handle.net/20.500.12688/640
heal.abstractΗ αυξανόμενη ανησυχία για τις επιπτώσεις της συμβατικής γεωργίας τόσο στο περιβάλλον όσο και στον άνθρωπο, έχει ως αποτέλεσμα τα τελευταία χρόνια να έχει εκδηλωθεί μεγάλο ενδιαφέρον για εναλλακτικά, αειφόρικα συστήματα παραγωγής γεωργικών προϊόντων υγιεινά προς τον παραγωγό και τον καταναλωτή και στα πλαίσια μιας γεωργίας φιλικής προς το περιβάλλον (Βιολογική Γεωργία). Την βιολογική γεωργία την χαρακτηρίζει μια διαφορετική θεώρηση των αγρό-οικοσυστημάτων, πολύ κοντά σε αυτή των συστημάτων οικολογικής παραγωγής, που σε γενικές γραμμές τονίζει τη σπουδαιότητα των φυσικών διεργασιών και τη σημασία της ανακύκλωσης, αλλά και που πολλές φορές αρνείται τη χρήση εισροών και που παραμελεί πλευρές των αγρό-οικοσυστημάτων. Στα οικολογικά συστήματα παραγωγής λαμβάνεται υπόψη η δυναμική σχέση των αγρό-οικοσυστημάτων με το φυσικό, οικονομικό και το κοινωνικό τους περιβάλλον. Οι μέθοδοι επίτευξης των συστημάτων οικολογικής παραγωγής βασίζονται στις αρχές και τις ιδιότητες του αγρό-οικοσυστήματος και στηρίζονται στην εξειδικευμένη γνώση των σχετικών με αυτών γεωπονικών κλάδων, όπως η εδαφολογία, φυτοτεχνία, φυτοπροστασίαel
heal.languageel
heal.academicPublisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Φυτικής Παραγωγήςel
heal.academicPublisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνωνel
heal.academicPublisherT.E.I. of Crete, School of Agriculture, Food and Nutrition (STeGTET), Department of Crop Scienceen
heal.academicPublisherT.E.I. of Crete, School of Agriculture, Food and Nutrition (STeGTET), Department of Agricultureen
heal.titleΠαραγωγή, τυποποίηση και εμπορία ελαιολάδου στην περιοχή της Σητείας.el
heal.titleProduction, packaging and marketing of olive oil in the region of Siteia.en
heal.typebachelorThesis
heal.keywordβιολογική καλλιέργεια, ελιά, ελαιόλαδοel
heal.keywordorganic farming, olive, olive oilen
heal.advisorNameΛυδάκης, Δημήτριοςel
heal.advisorNameLydakis, Dimitriosen
heal.academicPublisherIDteicrete
heal.fullTextAvailabilitytrue
tcd.distinguishedfalse
tcd.surveyfalse


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Thumbnail

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στις ακόλουθες συλλογές

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Attribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)
Except where otherwise noted, this item's license is described as Attribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)