Εμφάνιση απλής εγγραφής

Evaluation of agronomic characteristics in three hybrid tomato.

Στοιχεία Dublin Core

dc.creatorΜαυροβασίλης, Βασίληςel
dc.creatorMavrovasilis, Vasilisen
dc.date.accessioned2016-03-15T12:31:48Z
dc.date.available2016-03-15T12:31:48Z
dc.date.issued2011-04-01T09:51:15Z
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/20.500.12688/648
dc.description.abstractΣε ξύλινο θερμοκήπιο με υλικό κάλυψης πολυαιθυλενίου φυτεύτηκαν 3 υβρίδια τομάτας σε έδαφος μετά από απολύμανση με ατμό. Χρησιμοποιήθηκαν συνολικά 220 φυτά τομάτας (Lycopersicon esculentum) και έγιναν 9 επαναλήψεις για το κάθε υβρίδιο. Στη διάρκεια της ανάπτυξης μετρήθηκε ο αριθμός ανθέων ανά ταξιανθία, η πρωιμότητα των υβριδίων ενώ στη διάρκεια της παραγωγής, μετρήθηκαν όλοι οι προκύψαντες καρποί, αφού πρώτα χωρίστηκαν σε κατηγορίες δηλαδή καρποί βάρους έως 100 γρ, από 100-150 γρ, από 150-200 γρ., από 200-300 γρ., και πάνω από 300 γρ. ανά ταξιανθία και ανά υβρίδιο. Μετρήσεις έγιναν επίσης στις συνολικές αποδόσεις ανά επανάληψη. Εκτιμήθηκε η αντοχή τους στις υψηλές θερμοκρασίες, επίσης μετρήθηκε ο βαθμός brix για όλα τα υβρίδια, καθώς και η αντοχή των καρπών μετασσυλεκτικά. Ακόμα αξιολογήθηκε το άρωμα η γεύση της σάρκας και το σχήμα του καρπού. Η αξιολόγηση αυτή έγινε με την βοήθεια ερωτηματολογίου που συμπλήρωσαν 20 άτομα που δοκίμασαν τους καρπούς. Από τα αποτελέσματα προέκυψε ότι το υβρίδιο Hermes ήταν το πρωιμότερο και το παραγωγικότερο, όμως εμφάνισε το πρόβλημα του σκασίματος του καρπού. Επίσης ήταν αυτό που έδωσε τους μεγαλύτερους καρπούς. Σκοπός του πειράματος ήταν η αξιολόγηση των τριών υβριδίων (Hermes F1, Cadena F1, Drw F1) στα αγρονομικά χαρακτηριστικά.el
dc.languageel
dc.publisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Φυτικής Παραγωγήςel
dc.publisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνωνel
dc.publisherT.E.I. of Crete, School of Agriculture, Food and Nutrition (STeGTET), Department of Crop Scienceen
dc.publisherT.E.I. of Crete, School of Agriculture, Food and Nutrition (STeGTET), Department of Agricultureen
dc.rightsAttribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0/
dc.titleΑξιολόγηση αγρονομικών χαρακτηριστικών τριών υβριδίων τομάτας.el
dc.titleEvaluation of agronomic characteristics in three hybrid tomato.en

Στοιχεία healMeta

heal.creatorNameΜαυροβασίλης, Βασίληςel
heal.creatorNameMavrovasilis, Vasilisen
heal.publicationDate2011-04-01T09:51:15Z
heal.identifier.primaryhttp://hdl.handle.net/20.500.12688/648
heal.abstractΣε ξύλινο θερμοκήπιο με υλικό κάλυψης πολυαιθυλενίου φυτεύτηκαν 3 υβρίδια τομάτας σε έδαφος μετά από απολύμανση με ατμό. Χρησιμοποιήθηκαν συνολικά 220 φυτά τομάτας (Lycopersicon esculentum) και έγιναν 9 επαναλήψεις για το κάθε υβρίδιο. Στη διάρκεια της ανάπτυξης μετρήθηκε ο αριθμός ανθέων ανά ταξιανθία, η πρωιμότητα των υβριδίων ενώ στη διάρκεια της παραγωγής, μετρήθηκαν όλοι οι προκύψαντες καρποί, αφού πρώτα χωρίστηκαν σε κατηγορίες δηλαδή καρποί βάρους έως 100 γρ, από 100-150 γρ, από 150-200 γρ., από 200-300 γρ., και πάνω από 300 γρ. ανά ταξιανθία και ανά υβρίδιο. Μετρήσεις έγιναν επίσης στις συνολικές αποδόσεις ανά επανάληψη. Εκτιμήθηκε η αντοχή τους στις υψηλές θερμοκρασίες, επίσης μετρήθηκε ο βαθμός brix για όλα τα υβρίδια, καθώς και η αντοχή των καρπών μετασσυλεκτικά. Ακόμα αξιολογήθηκε το άρωμα η γεύση της σάρκας και το σχήμα του καρπού. Η αξιολόγηση αυτή έγινε με την βοήθεια ερωτηματολογίου που συμπλήρωσαν 20 άτομα που δοκίμασαν τους καρπούς. Από τα αποτελέσματα προέκυψε ότι το υβρίδιο Hermes ήταν το πρωιμότερο και το παραγωγικότερο, όμως εμφάνισε το πρόβλημα του σκασίματος του καρπού. Επίσης ήταν αυτό που έδωσε τους μεγαλύτερους καρπούς. Σκοπός του πειράματος ήταν η αξιολόγηση των τριών υβριδίων (Hermes F1, Cadena F1, Drw F1) στα αγρονομικά χαρακτηριστικά.el
heal.languageel
heal.academicPublisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Φυτικής Παραγωγήςel
heal.academicPublisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνωνel
heal.academicPublisherT.E.I. of Crete, School of Agriculture, Food and Nutrition (STeGTET), Department of Crop Scienceen
heal.academicPublisherT.E.I. of Crete, School of Agriculture, Food and Nutrition (STeGTET), Department of Agricultureen
heal.titleΑξιολόγηση αγρονομικών χαρακτηριστικών τριών υβριδίων τομάτας.el
heal.titleEvaluation of agronomic characteristics in three hybrid tomato.en
heal.typebachelorThesis
heal.keywordHermes F1, Cadena F1, Drw F1, ντομάτα, υβρίδιο ντομάταςel
heal.keywordHermes F1, Cadena F1, Drw F1, tomato hybrid, tomatoen
heal.academicPublisherIDteicrete
heal.fullTextAvailabilitytrue
tcd.distinguishedfalse
tcd.surveyfalse


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Thumbnail

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στις ακόλουθες συλλογές

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Attribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)
Except where otherwise noted, this item's license is described as Attribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)