Εμφάνιση απλής εγγραφής

The biological agriculture in pepper.

Στοιχεία Dublin Core

dc.creatorΒοσκάκη, Αικατερίνηel
dc.creatorVoskaki, Aikaterinien
dc.date.accessioned2016-03-15T12:32:06Z
dc.date.available2016-03-15T12:32:06Z
dc.date.issued2013-10-17T12:49:47Z
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/20.500.12688/662
dc.description.abstractΗ βιολογική γεωργία είναι ένα σύστημα διαχείρισης της γεωργικής εκμετάλλευσης, στο οποίο εφαρμόζονται καλλιεργητικές πρακτικές φιλικές προς το περιβάλλον, ελαττώνονται οι εξωτερικές εισροές που αφορούν στα αγροχημικά και τους μη ανανεώσιμους φυσικούς πόρους, επιτυγχάνεται η παραγωγή προϊόντων ανωτέρας ποιότητας και προωθείται η αειφόρος ανάπτυξη της εκμετάλλευσης, η οποία ανάπτυξη ανταποκρίνεται στις ανάγκες του παρόντος, χωρίς να διακυβεύει τη δυνατότητα των επόμενων γενεών να καλύψουν τις δικές τους ανάγκες. Οι βασικοί στόχοι της βιολογικής γεωργίας αφορούν, στην ανακύκλωση των θρεπτικών στοιχείων του αγροοικοσυστήματος, στην αποφυγή δημιουργίας αποβλήτων, στην προστασία του περιβάλλοντος, στην ελάττωση των εξωτερικών και λοιπών εισροών που αφορούν στους μη ανανεώσιμους φυσικούς πόρους, στην οικονομική διαχείριση των μη ανανεώσιμων φυσικών πόρων, τη βελτίωση της γονιμότητας του εδάφους στο διηνεκές. Εκτός από τα παραπάνω πλεονεκτήματα η βιολογική γεωργία έχει κάποια σοβαρά μειονεκτήματα όπως, μειωμένη παραγωγή σε σχέση με τα προϊόντα της συμβατικής καλλιέργειας και συνεπώς υψηλότερη τιμή πώλησης με αποτέλεσμα να μην προτιμώνται από τους καταναλωτές, μη ελκυστική εμφάνιση των προϊόντων, αδυναμία αντιμετώπισης ορισμένων ασθενειών σε περίπτωση επιδημίας κ.ά. Στην παρούσα μελέτη επιχειρείται μια προσέγγιση της βιολογικής καλλιέργειας της πιπεριάς υπό κάλυψη, στην περιοχή της Μεσσαράς, απ’ όπου αντλήθηκαν πληροφορίες για την συγγραφή της παρούσης εργασίας. Περιγράφεται ο τρόπος καλλιέργειας, η αντιμετώπιση εχθρών και ασθενειών της στα πλαίσια της βιολογικής γεωργίας με τους Κανονισμούς που ορίζει η Ε.Ε.el
dc.description.abstractBiological agriculture is a management system of agriculture utilization, in which cultural and friendly- to-the-environment practices are put in place, the external influxes related to agrochemicals and non-renewable natural resources are reduced, high-quality production is achieved and the sustainable development of this utilization is promoted; this kind of sustainable development responds to our present needs, although next generations do not endanger the insurance of their own future ones. The basic objectives of biological agriculture are summarized in: • the recycling of the nutrients in agro-ecosystem • the avoidance of effluents • the protection of environmentalen
dc.languageel
dc.publisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Φυτικής Παραγωγήςel
dc.publisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνωνel
dc.publisherT.E.I. of Crete, School of Agriculture, Food and Nutrition (STeGTET), Department of Crop Scienceen
dc.publisherT.E.I. of Crete, School of Agriculture, Food and Nutrition (STeGTET), Department of Agricultureen
dc.rightsAttribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0/
dc.titleΗ θερμοκηπιακή βιολογική καλλιέργεια της πιπεριάς.el
dc.titleThe biological agriculture in pepper.en

Στοιχεία healMeta

heal.creatorNameΒοσκάκη, Αικατερίνηel
heal.creatorNameVoskaki, Aikaterinien
heal.publicationDate2013-10-17T12:49:47Z
heal.identifier.primaryhttp://hdl.handle.net/20.500.12688/662
heal.abstractΗ βιολογική γεωργία είναι ένα σύστημα διαχείρισης της γεωργικής εκμετάλλευσης, στο οποίο εφαρμόζονται καλλιεργητικές πρακτικές φιλικές προς το περιβάλλον, ελαττώνονται οι εξωτερικές εισροές που αφορούν στα αγροχημικά και τους μη ανανεώσιμους φυσικούς πόρους, επιτυγχάνεται η παραγωγή προϊόντων ανωτέρας ποιότητας και προωθείται η αειφόρος ανάπτυξη της εκμετάλλευσης, η οποία ανάπτυξη ανταποκρίνεται στις ανάγκες του παρόντος, χωρίς να διακυβεύει τη δυνατότητα των επόμενων γενεών να καλύψουν τις δικές τους ανάγκες. Οι βασικοί στόχοι της βιολογικής γεωργίας αφορούν, στην ανακύκλωση των θρεπτικών στοιχείων του αγροοικοσυστήματος, στην αποφυγή δημιουργίας αποβλήτων, στην προστασία του περιβάλλοντος, στην ελάττωση των εξωτερικών και λοιπών εισροών που αφορούν στους μη ανανεώσιμους φυσικούς πόρους, στην οικονομική διαχείριση των μη ανανεώσιμων φυσικών πόρων, τη βελτίωση της γονιμότητας του εδάφους στο διηνεκές. Εκτός από τα παραπάνω πλεονεκτήματα η βιολογική γεωργία έχει κάποια σοβαρά μειονεκτήματα όπως, μειωμένη παραγωγή σε σχέση με τα προϊόντα της συμβατικής καλλιέργειας και συνεπώς υψηλότερη τιμή πώλησης με αποτέλεσμα να μην προτιμώνται από τους καταναλωτές, μη ελκυστική εμφάνιση των προϊόντων, αδυναμία αντιμετώπισης ορισμένων ασθενειών σε περίπτωση επιδημίας κ.ά. Στην παρούσα μελέτη επιχειρείται μια προσέγγιση της βιολογικής καλλιέργειας της πιπεριάς υπό κάλυψη, στην περιοχή της Μεσσαράς, απ’ όπου αντλήθηκαν πληροφορίες για την συγγραφή της παρούσης εργασίας. Περιγράφεται ο τρόπος καλλιέργειας, η αντιμετώπιση εχθρών και ασθενειών της στα πλαίσια της βιολογικής γεωργίας με τους Κανονισμούς που ορίζει η Ε.Ε.el
heal.abstractBiological agriculture is a management system of agriculture utilization, in which cultural and friendly- to-the-environment practices are put in place, the external influxes related to agrochemicals and non-renewable natural resources are reduced, high-quality production is achieved and the sustainable development of this utilization is promoted; this kind of sustainable development responds to our present needs, although next generations do not endanger the insurance of their own future ones. The basic objectives of biological agriculture are summarized in: • the recycling of the nutrients in agro-ecosystem • the avoidance of effluents • the protection of environmentalen
heal.languageel
heal.academicPublisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Φυτικής Παραγωγήςel
heal.academicPublisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνωνel
heal.academicPublisherT.E.I. of Crete, School of Agriculture, Food and Nutrition (STeGTET), Department of Crop Scienceen
heal.academicPublisherT.E.I. of Crete, School of Agriculture, Food and Nutrition (STeGTET), Department of Agricultureen
heal.titleΗ θερμοκηπιακή βιολογική καλλιέργεια της πιπεριάς.el
heal.titleThe biological agriculture in pepper.en
heal.typebachelorThesis
heal.keywordβιολογική καλλιέργεια, πιπεριά θερμοκηπίου, πιπεριά, θερμοκήπιο, θερμοκηπιακή καλλιέργειαel
heal.keywordorganic farming, greenhouse pepper, pepper plant, greenhouse, greenhouse cropen
heal.advisorNameΛιγοξυγκάκης, Ελευθέριοςel
heal.advisorNameLigoxygkakis, Eleftheriosen
heal.academicPublisherIDteicrete
heal.fullTextAvailabilitytrue
tcd.distinguishedfalse
tcd.surveyfalse


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Thumbnail

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στις ακόλουθες συλλογές

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Attribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)
Except where otherwise noted, this item's license is described as Attribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)