Εμφάνιση απλής εγγραφής

Nuts in human nutrition.

Στοιχεία Dublin Core

dc.creatorΔίρλη, Ιωάνναel
dc.creatorDirli, Ioannaen
dc.date.accessioned2016-03-15T12:18:54Z
dc.date.available2016-03-15T12:18:54Z
dc.date.issued2011-03-30T11:54:24Z
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/20.500.12688/66
dc.description.abstractΟι ξηροί καρποί είναι πλούσιοι σε θρεπτικά συστατικά και θεωρούνται ιδανική πηγή ενέργειας. Αποτελούν βασικό τρόφιμο της μεσογειακής διατροφής. Σύγχρονες κλινικές - επιδημιολογικές μελέτες έχουν αποδείξει την προστατευτική τους δράση έναντι χρόνιων νοσημάτων, όπως τα καρδιαγγειακά ή ακόμη και τον καρκίνο. Το γεγονός αυτό αποδίδεται στην περιεκτικότητά τους σε αντιοξειδωτικές ουσίες και το υψηλό ποσοστό ακόρεστων λιπαρών οξέων. Θεωρούνται ευεργετικοί στη λειτουργία της καρδιάς και είναι ωφέλιμη τροφή για τον εγκέφαλο και το νευρικό σύστημα. Παρόλα αυτά είναι από τα τρόφιμα που προκαλούν συχνά αλλεργίες, κυρίως τα φιστίκια, όπως και μερικά είδη αυτών είναι εύκολο να αναπτύξουν μυκοτοξίνες.el
dc.description.abstractNuts are rich in nutrients and they are an ideal source of energy. They are a staple food of the Mediterranean diet. Contemporary clinical - epidemiological studies have demonstrated the protective effect against chronic diseases such as cardiovascular disease and even cancer. This is attributed to their content of antioxidants and the high proportion of unsaturated fatty acids. They are considered to be beneficial to the functioning of the heart and is useful food for the brain and nervous system. However, these are from foods that often cause allergies, especially peanuts, as well as some of these species are easy to develop mycotoxins.en
dc.languageel
dc.publisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίαςel
dc.publisherT.E.I. of Crete, School of Agriculture, Food and Nutrition (STeGTET), Department of Nutrition and Dieteticsen
dc.rightsAttribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0/
dc.titleΟι ξηροί καρποί στην ανθρώπινη διατροφή.el
dc.titleNuts in human nutrition.en

Στοιχεία healMeta

heal.creatorNameΔίρλη, Ιωάνναel
heal.creatorNameDirli, Ioannaen
heal.publicationDate2011-03-30T11:54:24Z
heal.identifier.primaryhttp://hdl.handle.net/20.500.12688/66
heal.abstractΟι ξηροί καρποί είναι πλούσιοι σε θρεπτικά συστατικά και θεωρούνται ιδανική πηγή ενέργειας. Αποτελούν βασικό τρόφιμο της μεσογειακής διατροφής. Σύγχρονες κλινικές - επιδημιολογικές μελέτες έχουν αποδείξει την προστατευτική τους δράση έναντι χρόνιων νοσημάτων, όπως τα καρδιαγγειακά ή ακόμη και τον καρκίνο. Το γεγονός αυτό αποδίδεται στην περιεκτικότητά τους σε αντιοξειδωτικές ουσίες και το υψηλό ποσοστό ακόρεστων λιπαρών οξέων. Θεωρούνται ευεργετικοί στη λειτουργία της καρδιάς και είναι ωφέλιμη τροφή για τον εγκέφαλο και το νευρικό σύστημα. Παρόλα αυτά είναι από τα τρόφιμα που προκαλούν συχνά αλλεργίες, κυρίως τα φιστίκια, όπως και μερικά είδη αυτών είναι εύκολο να αναπτύξουν μυκοτοξίνες.el
heal.abstractNuts are rich in nutrients and they are an ideal source of energy. They are a staple food of the Mediterranean diet. Contemporary clinical - epidemiological studies have demonstrated the protective effect against chronic diseases such as cardiovascular disease and even cancer. This is attributed to their content of antioxidants and the high proportion of unsaturated fatty acids. They are considered to be beneficial to the functioning of the heart and is useful food for the brain and nervous system. However, these are from foods that often cause allergies, especially peanuts, as well as some of these species are easy to develop mycotoxins.en
heal.languageel
heal.academicPublisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίαςel
heal.academicPublisherT.E.I. of Crete, School of Agriculture, Food and Nutrition (STeGTET), Department of Nutrition and Dieteticsen
heal.titleΟι ξηροί καρποί στην ανθρώπινη διατροφή.el
heal.titleNuts in human nutrition.en
heal.typebachelorThesis
heal.keywordξηρός καρπός, διατροφήel
heal.keywordnut, nutritionen
heal.advisorNameΦραγκιαδάκης, Γεώργιοςel
heal.advisorNameFragkiadakis, Georgiosen
heal.academicPublisherIDteicrete
heal.fullTextAvailabilitytrue
tcd.distinguishedfalse
tcd.surveyfalse


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Thumbnail

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στις ακόλουθες συλλογές

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Attribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)
Except where otherwise noted, this item's license is described as Attribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)