Εμφάνιση απλής εγγραφής

Searching the action of natural alternatives of sulfer in white winemaking.

Στοιχεία Dublin Core

dc.creatorΜπάτσιου, Άνναel
dc.creatorMpatsiou, Annaen
dc.date.accessioned2016-03-15T12:32:25Z
dc.date.available2016-03-15T12:32:25Z
dc.date.issued2013-07-03T11:29:57Z
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/20.500.12688/674
dc.description.abstractΟι προσπάθειες κατάρριψης του μύθου, ότι το διοξείδιο του θείου είναι η μοναδική λύση στην οινοποίηση, έχουν εντατικοποιηθεί. Τα έτη 2010 και 2011 πραγματοποιήθηκε μια μελέτη διερεύνησης φυσικών αντικαταστατών του θειώδους σε λευκή οινοποίηση. Σε αγροτεμάχιο βιολογικής καλλιέργειας ποικιλίας Πλυτό, που είχαν γίνει πειραματικές επεμβάσεις των ερευνώμενων σκευασμάτων Oleosan και Vitosan, έγινε συγκομιδή το έτος 2010. Στα γλεύκη των σταφυλιών πραγματοποιήθηκαν μετρήσεις των κλασσικών οινολογικών παραμέτρων. Το σκεύασμα Oleosan αξιολογήθηκε ακατάλληλο για οινοποίηση. Το σκεύασμα Vitosan παρουσίαζε θετικά χαρακτηριστικά, έτσι χρησιμοποιήθηκε ως προσθετική ουσία σε αντιπαραβολή με το θειώδους ανυδρίτη στις λευκές οινοποιήσεις. Παρήχθησαν 6 τύποι λευκών ξηρών κρασιών. Οι εργαστηριακές αναλύσεις συνεχίστηκαν αξιολογώντας την κατάσταση των πειραματικών οίνων. Η αντιβακτηριδιακή δράση του σκευάσματος Vitosan χρειάζεται περαιτέρω διερεύνηση. Έτσι, το πείραμα συνεχίστηκε με την αξιολόγηση του Vitosan στα εμβολιασμένα δείγματα των πειραματικών οίνων με οξικά βακτήρια. Το Vitosan αποδείχτηκε ότι μπορεί να είναι πιθανά αξιοποιήσιμο, φυσικό σκεύασμα ως προς τη μερική αντικατάσταση του θειώδους ανυδρίτη σε λευκή οινοποίηση.el
dc.description.abstractEfforts to prove false the myth, that sulfur dioxide is the only solution in winemaking, had intensified. The years 2010 and 2011, there was a study investigating natural replacements of sulfur dioxide in white winemaking. In a biological cultivated vineyard plot of variety Plyto, that had applied experimental treatments, were harvested in 2010. The grapes must were measured by oenological classic parameters. The product Oleosan was evaluated unsuitable for winemaking. The product Vitosan showed positive characteristics so is used as addictive in comparison with sulfur dioxide in white Vinifications. There were produced six types of dry white wines. The laboratory analyzes were continued by assessing the status of the experimental wines. The antibacterial activity of the product Vitosan needs further searchinng. Thus, the experiment continued with the evaluation of Vitosan in inoculated samples of the experimental wines by acetic bacteria. Vitosan proved that might be potentially utilizable natural replacement of sulfur dioxide in white winemaking.en
dc.languageel
dc.publisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Φυτικής Παραγωγήςel
dc.publisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνωνel
dc.publisherT.E.I. of Crete, School of Agriculture, Food and Nutrition (STeGTET), Department of Crop Scienceen
dc.publisherT.E.I. of Crete, School of Agriculture, Food and Nutrition (STeGTET), Department of Agricultureen
dc.rightsAttribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0/
dc.titleΔιερεύνηση της δράσης φυσικών αντικαταστάτων του θειώδους σε λευκή οινοποίηση.el
dc.titleSearching the action of natural alternatives of sulfer in white winemaking.en

Στοιχεία healMeta

heal.creatorNameΜπάτσιου, Άνναel
heal.creatorNameMpatsiou, Annaen
heal.publicationDate2013-07-03T11:29:57Z
heal.identifier.primaryhttp://hdl.handle.net/20.500.12688/674
heal.abstractΟι προσπάθειες κατάρριψης του μύθου, ότι το διοξείδιο του θείου είναι η μοναδική λύση στην οινοποίηση, έχουν εντατικοποιηθεί. Τα έτη 2010 και 2011 πραγματοποιήθηκε μια μελέτη διερεύνησης φυσικών αντικαταστατών του θειώδους σε λευκή οινοποίηση. Σε αγροτεμάχιο βιολογικής καλλιέργειας ποικιλίας Πλυτό, που είχαν γίνει πειραματικές επεμβάσεις των ερευνώμενων σκευασμάτων Oleosan και Vitosan, έγινε συγκομιδή το έτος 2010. Στα γλεύκη των σταφυλιών πραγματοποιήθηκαν μετρήσεις των κλασσικών οινολογικών παραμέτρων. Το σκεύασμα Oleosan αξιολογήθηκε ακατάλληλο για οινοποίηση. Το σκεύασμα Vitosan παρουσίαζε θετικά χαρακτηριστικά, έτσι χρησιμοποιήθηκε ως προσθετική ουσία σε αντιπαραβολή με το θειώδους ανυδρίτη στις λευκές οινοποιήσεις. Παρήχθησαν 6 τύποι λευκών ξηρών κρασιών. Οι εργαστηριακές αναλύσεις συνεχίστηκαν αξιολογώντας την κατάσταση των πειραματικών οίνων. Η αντιβακτηριδιακή δράση του σκευάσματος Vitosan χρειάζεται περαιτέρω διερεύνηση. Έτσι, το πείραμα συνεχίστηκε με την αξιολόγηση του Vitosan στα εμβολιασμένα δείγματα των πειραματικών οίνων με οξικά βακτήρια. Το Vitosan αποδείχτηκε ότι μπορεί να είναι πιθανά αξιοποιήσιμο, φυσικό σκεύασμα ως προς τη μερική αντικατάσταση του θειώδους ανυδρίτη σε λευκή οινοποίηση.el
heal.abstractEfforts to prove false the myth, that sulfur dioxide is the only solution in winemaking, had intensified. The years 2010 and 2011, there was a study investigating natural replacements of sulfur dioxide in white winemaking. In a biological cultivated vineyard plot of variety Plyto, that had applied experimental treatments, were harvested in 2010. The grapes must were measured by oenological classic parameters. The product Oleosan was evaluated unsuitable for winemaking. The product Vitosan showed positive characteristics so is used as addictive in comparison with sulfur dioxide in white Vinifications. There were produced six types of dry white wines. The laboratory analyzes were continued by assessing the status of the experimental wines. The antibacterial activity of the product Vitosan needs further searchinng. Thus, the experiment continued with the evaluation of Vitosan in inoculated samples of the experimental wines by acetic bacteria. Vitosan proved that might be potentially utilizable natural replacement of sulfur dioxide in white winemaking.en
heal.languageel
heal.academicPublisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Φυτικής Παραγωγήςel
heal.academicPublisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνωνel
heal.academicPublisherT.E.I. of Crete, School of Agriculture, Food and Nutrition (STeGTET), Department of Crop Scienceen
heal.academicPublisherT.E.I. of Crete, School of Agriculture, Food and Nutrition (STeGTET), Department of Agricultureen
heal.titleΔιερεύνηση της δράσης φυσικών αντικαταστάτων του θειώδους σε λευκή οινοποίηση.el
heal.titleSearching the action of natural alternatives of sulfer in white winemaking.en
heal.typebachelorThesis
heal.keywordοινοποιήση, αμπελουργία, διοξείδιο του θείουel
heal.keywordvinification, viticulture, sulfur dioxideen
heal.advisorNameΦυσαράκης, Ιωάννηςel
heal.advisorNameFysarakis, Ioannisen
heal.academicPublisherIDteicrete
heal.fullTextAvailabilitytrue
tcd.distinguishedfalse
tcd.surveyfalse


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Thumbnail

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στις ακόλουθες συλλογές

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Attribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)
Except where otherwise noted, this item's license is described as Attribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)