Εμφάνιση απλής εγγραφής

Evaluating the effectiveness of certification of vegetables in the primary sector.

Στοιχεία Dublin Core

dc.creatorΓαλανάκη, Ζωήel
dc.creatorGalanaki, Zoien
dc.date.accessioned2016-03-15T17:08:05Z
dc.date.available2016-03-15T17:08:05Z
dc.date.issued2011-01-10T16:14:16Z
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/20.500.12688/6758
dc.description.abstractΗ Ιεράπετρα είναι μία μεσογειακή πόλη που χαρακτηρίζεται από την έντονη αγροτική δραστηριότητα των κατοίκων και έχει ως αποτέλεσμα η οικονομία της να στηρίζεται σχεδόν σε ένα μεγάλο βαθμό στην παραγωγή των οπωροκηπευτικών που καλλιεργούνται στα θερμοκήπια. Τα θερμοκήπια είναι κλειστοί χώροι από ξύλινο ή μεταλλικό σκελετό και γυάλινο ή πλαστικό κάλυμμα. Με την βοήθεια της θερμότητας που δημιουργείτε μέσα στον χώρο αυτό, η ανάπτυξη των φυτών που καλλιεργούνται εκεί είναι πιο γρήγορη. Επίσης το θερμοκήπιο είναι κατάλληλο για την ανάπτυξη και εκτός εποχής φυτών. Στα οπωροκηπευτικά προϊόντα που παράγονται στα θερμοκήπια εφαρμόζονται πιστοποιήσεις οι οποίες είναι δύσκολο να εφαρμοστούν αλλά απαραίτητο για την διακίνηση των κηπευτικών στην αγορά και ιδιαίτερα στις εξαγωγές. Επίσης η πιστοποίηση είναι απαραίτητη για την ασφάλεια των καταναλωτών και την διασφάλιση της ποιότητας των κηπευτικών. Στο πρώτο κεφάλαιο γίνεται αναφορά στην γεωργία αρχικά γενικά για την γεωργία από την αρχαιότητα μέχρι και σήμερα, στην γεωργία στην Ελλάδα και στη συνέχεια γίνεται πιο συγκεκριμένη στην γεωργία στην Κρήτη και τέλος στην γεωργία στην Ιεράπετρα. Το δεύτερο κεφάλαιο θα ασχοληθεί με τον πρωτογενή τομέα και τα θερμοκήπια. Πιο συγκεκριμένα για τα θερμοκήπια, τα Υδροπονικά θερμοκήπια, τα προβλήματα στον πρωτογενή τομέα και ειδικότερα στην Ελλάδα. Στις προοπτικές του πρωτογενή τομέα, στην Βιολογική γεωργία και τέλος στα οπωροκηπευτικά της Ιεράπετρας. Στη συνέχεια το τρίτο κεφάλαιο θα ασχοληθεί με την πιστοποίηση στον πρωτογενή τομέα, τα συστήματα ποιότητας Agro 2.1 και 2.2 και το σύστημα GLOBALGAP. Επίσης τα πλεονεκτήματα της εφαρμογής των συστημάτων πιστοποίησης και τέλος το παρόν και το μέλλον της πιστοποίησης. Στο τέταρτο κεφάλαιο θα αναλυθεί η μεθοδολογία της έρευνας στην οποία αρχικά θα γίνει η παρουσίαση του σκοπού και του στόχου της, θα οριστεί το είδος της έρευνας, οι περιορισμοί της έρευνας, η μέθοδος συλλογής στοιχείων, ο σχεδιασμός και η επεξεργασία των ερωτηματολογίων, η κωδικοποίηση και τέλος ο πληθυσμός στον οποίο έγινε η έρευνα. Το πέμπτο κεφάλαιο θα περιλαμβάνει τα αποτελέσματα τη έρευνας και οι αναλύσεις των διαγραμμάτων των τριών ερωτηματολογίων τα οποία θα προκύψουν με βάση την έρευνα. Στο έκτο κεφάλαιο θα παρουσιαστούν τα συμπεράσματα και οι προτάσεις που θα είναι αποτελέσματα από την έρευνα μέσω των ερωτηματολόγιων.el
dc.languageel
dc.publisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης (Ιεράπετρα)el
dc.publisherT.E.I. of Crete, School of Management and Economics (SDO), Department of Marketing (in Ierapetra)en
dc.rightsAttribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0/
dc.titleΤρόποι αξιολόγησης της αποτελεσματικότητας της πιστοποίησης των οπωροκηπευτικών, στον πρωτογενή τομέα.el
dc.titleEvaluating the effectiveness of certification of vegetables in the primary sector.en

Στοιχεία healMeta

heal.creatorNameΓαλανάκη, Ζωήel
heal.creatorNameGalanaki, Zoien
heal.publicationDate2011-01-10T16:14:16Z
heal.identifier.primaryhttp://hdl.handle.net/20.500.12688/6758
heal.abstractΗ Ιεράπετρα είναι μία μεσογειακή πόλη που χαρακτηρίζεται από την έντονη αγροτική δραστηριότητα των κατοίκων και έχει ως αποτέλεσμα η οικονομία της να στηρίζεται σχεδόν σε ένα μεγάλο βαθμό στην παραγωγή των οπωροκηπευτικών που καλλιεργούνται στα θερμοκήπια. Τα θερμοκήπια είναι κλειστοί χώροι από ξύλινο ή μεταλλικό σκελετό και γυάλινο ή πλαστικό κάλυμμα. Με την βοήθεια της θερμότητας που δημιουργείτε μέσα στον χώρο αυτό, η ανάπτυξη των φυτών που καλλιεργούνται εκεί είναι πιο γρήγορη. Επίσης το θερμοκήπιο είναι κατάλληλο για την ανάπτυξη και εκτός εποχής φυτών. Στα οπωροκηπευτικά προϊόντα που παράγονται στα θερμοκήπια εφαρμόζονται πιστοποιήσεις οι οποίες είναι δύσκολο να εφαρμοστούν αλλά απαραίτητο για την διακίνηση των κηπευτικών στην αγορά και ιδιαίτερα στις εξαγωγές. Επίσης η πιστοποίηση είναι απαραίτητη για την ασφάλεια των καταναλωτών και την διασφάλιση της ποιότητας των κηπευτικών. Στο πρώτο κεφάλαιο γίνεται αναφορά στην γεωργία αρχικά γενικά για την γεωργία από την αρχαιότητα μέχρι και σήμερα, στην γεωργία στην Ελλάδα και στη συνέχεια γίνεται πιο συγκεκριμένη στην γεωργία στην Κρήτη και τέλος στην γεωργία στην Ιεράπετρα. Το δεύτερο κεφάλαιο θα ασχοληθεί με τον πρωτογενή τομέα και τα θερμοκήπια. Πιο συγκεκριμένα για τα θερμοκήπια, τα Υδροπονικά θερμοκήπια, τα προβλήματα στον πρωτογενή τομέα και ειδικότερα στην Ελλάδα. Στις προοπτικές του πρωτογενή τομέα, στην Βιολογική γεωργία και τέλος στα οπωροκηπευτικά της Ιεράπετρας. Στη συνέχεια το τρίτο κεφάλαιο θα ασχοληθεί με την πιστοποίηση στον πρωτογενή τομέα, τα συστήματα ποιότητας Agro 2.1 και 2.2 και το σύστημα GLOBALGAP. Επίσης τα πλεονεκτήματα της εφαρμογής των συστημάτων πιστοποίησης και τέλος το παρόν και το μέλλον της πιστοποίησης. Στο τέταρτο κεφάλαιο θα αναλυθεί η μεθοδολογία της έρευνας στην οποία αρχικά θα γίνει η παρουσίαση του σκοπού και του στόχου της, θα οριστεί το είδος της έρευνας, οι περιορισμοί της έρευνας, η μέθοδος συλλογής στοιχείων, ο σχεδιασμός και η επεξεργασία των ερωτηματολογίων, η κωδικοποίηση και τέλος ο πληθυσμός στον οποίο έγινε η έρευνα. Το πέμπτο κεφάλαιο θα περιλαμβάνει τα αποτελέσματα τη έρευνας και οι αναλύσεις των διαγραμμάτων των τριών ερωτηματολογίων τα οποία θα προκύψουν με βάση την έρευνα. Στο έκτο κεφάλαιο θα παρουσιαστούν τα συμπεράσματα και οι προτάσεις που θα είναι αποτελέσματα από την έρευνα μέσω των ερωτηματολόγιων.el
heal.languageel
heal.academicPublisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης (Ιεράπετρα)el
heal.academicPublisherT.E.I. of Crete, School of Management and Economics (SDO), Department of Marketing (in Ierapetra)en
heal.titleΤρόποι αξιολόγησης της αποτελεσματικότητας της πιστοποίησης των οπωροκηπευτικών, στον πρωτογενή τομέα.el
heal.titleEvaluating the effectiveness of certification of vegetables in the primary sector.en
heal.typebachelorThesis
heal.keywordαξιολόγηση πιστοποίησης, οπωροκηπευτικά, πρωτογενής τομέαςel
heal.keywordcertification evaluation, fruits and vegetables, primary sectoren
heal.advisorNameΚοκκινάκης, Εμμανουήλel
heal.advisorNameKokkinakis, Emmanouilen
heal.academicPublisherIDteicrete
heal.fullTextAvailabilitytrue
tcd.distinguishedfalse
tcd.surveyfalse


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Thumbnail

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στις ακόλουθες συλλογές

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Attribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)
Except where otherwise noted, this item's license is described as Attribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)