Εμφάνιση απλής εγγραφής

How does the HACCP influences the marketing process marketing of a product.

Στοιχεία Dublin Core

dc.creatorΠαπαδάκου, Φωτεινήel
dc.creatorPapadakou, Foteinien
dc.date.accessioned2016-03-15T17:08:21Z
dc.date.available2016-03-15T17:08:21Z
dc.date.issued2009-09-29T09:06:25Z
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/20.500.12688/6770
dc.description.abstractΣκοπός της συγκεκριμένης πτυχιακής είναι η διερεύνηση των αλλαγών στον τρόπο λειτουργίας και προώθησης προϊόντων των επιχειρήσεων τροφίμων, σε μικρά αστικά κέντρα, όπως είναι της Ιεράπετρας, μετά την εφαρμογή συστημάτων διασφάλισης της ποιότητας τροφίμων (HACCP). Σύμφωνα με την νομοθεσία τα συστήματα υγιεινής τροφίμων (HACCP) είναι υποχρεωτικό να εφαρμόζονται από όλες τις επιχειρήσεις παραγωγής, επεξεργασίας και διακίνησης τροφίμων. Σε μεγάλα αστικά κέντρα (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο) η υιοθέτηση αυτών των συστημάτων από τις επιχειρήσεις τροφίμων έχει ξεκινήσει εδώ και 10 χρόνια περίπου προκαλώντας σημαντική αναδιάρθρωση στις εταιρείες, αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας ή ελέγχου της ποιότητας, αλλαγές στον τρόπο προσέγγισης του πελάτη ή στον τρόπο προώθησης των προϊόντων. Κρατικοί φορείς ελέγχου όπως ο ΕΦΕΤ, επιβλέπουν ή ελέγχουν την επιτυχή εφαρμογή τους για την πρόληψη διατροφικών κρίσεων (π.χ. διοξίνες, μολυσμένα γιαούρτια, ορυκτέλαιο σε ηλιέλαιο). Σε μικρά όμως αστικά κέντρα υπάρχει δυσκολία ανάπτυξης τέτοιων συστημάτων ποιότητας, λόγω της έλλειψης παρουσίας των κρατικών μηχανισμών ή μικρότερων απαιτήσεων από την πλευρά των καταναλωτών. Παρόλα αυτά οι επιχειρήσεις στα μικρά αστικά κέντρα έχουν ξεκινήσει την ανάπτυξη συστημάτων ποιότητας τα 2-3 τελευταία χρόνια, προσπαθώντας να ακολουθήσουν σύγχρονες τάσεις στην εμπορία των τροφίμων. Στα πλαίσια αυτής της πτυχιακής θα γίνει προσπάθεια να διερευνηθούν οι αλλαγές που προκαλεί στις εταιρείες τροφίμων, η εφαρμογή συγκεκριμένων συστημάτων διασφάλισης ποιότητας (HACCP). Αρχικά, έγινε μία έρευνα στην ευρύτερη περιοχή της Ιεράπετρας με σκοπό την εύρεση εταιρειών που εφαρμόζουν το σύστημα HACCP. Στη συνέχεια σχεδιάστηκε ένα ερωτηματολόγιο που απευθυνόταν σε αυτές τις εταιρείες τροφίμων. Καταγράφηκαν όλα τα στοιχεία της κάθε εταιρείας, όπως είναι το όνομα της εταιρείας, η διεύθυνση της, το προσωπικό που απασχολεί, τα προϊόντα που παράγει και ο τρόπος που τα προωθεί. Τέλος, έγινε μια προσπάθεια να διερευνηθεί ο τρόπος λειτουργίας της κάθε εταιρείας πριν και μετά την εφαρμογή του συστήματος HACCP.el
dc.description.abstractThe purpose of this thesis is to research and present the changes and development of food production and marketing of food industries in small urban areas, which have been of course, subjected to the so-called procedures of safety by the organization (HACCP). According to the law, all food production, processes and distribution must abide by the laws and guidelines imposed by the food organization (HACCP). The adherence to the law has been implemented by all food companies and has caused great changes in the process of monitoring the procedures of production, the quality of the product and lastly, the ways in which the product is distributed to the customer. There are certainly, special committees set forward by the government, to ensure that these “guidelines” are strictly followed. Consequently the substances in food products are monitored and constantly checked, such as, (toxins in food, bad yoghurt, or the mixture of different oils) to make sure that food epidemics are prevented. However, in small uban centres there is more difficulty in the implementation of these laws or procedures of insurance because “government bodies” maybe more laxative or consumers are more flexible in their choices of products. Although difficulties do exist, these small centres have begun to implement their procedures of monitoring to their “chain of production” in the last 2-3 years, attempting to follow national trends of food production in the market. Thus, the purpose of this thesis is to present, exemplify and elaborate the ways in which these “laws”, “trends”, “procedures” cause changes and impact on the food chain industry and specifically to elaborate and explain the implementation of these laws. Initially, a study was conducted in the broader region of “Ierapetra” with an attempt to research the existence of companies, which abide by the procedures set forward by the (HACCP) system. A survey was set up to be completed by these companies. All the details of the companies were taken down, such as, (name of company, address, the names of employees, the staff, the type of products produced and the procedures used for production). The key feature of the study was to contrast the different methods of production, products, and quality of products before and after the implementation of the guidelines of the (HACCP) system.en
dc.languageel
dc.publisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης (Ιεράπετρα)el
dc.publisherT.E.I. of Crete, School of Management and Economics (SDO), Department of Marketing (in Ierapetra)en
dc.rightsAttribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0/
dc.titleΠως επηρεάζει το HACCP τη διαδικασία marketing ενός προϊόντος.el
dc.titleHow does the HACCP influences the marketing process marketing of a product.en

Στοιχεία healMeta

heal.creatorNameΠαπαδάκου, Φωτεινήel
heal.creatorNamePapadakou, Foteinien
heal.publicationDate2009-09-29T09:06:25Z
heal.identifier.primaryhttp://hdl.handle.net/20.500.12688/6770
heal.abstractΣκοπός της συγκεκριμένης πτυχιακής είναι η διερεύνηση των αλλαγών στον τρόπο λειτουργίας και προώθησης προϊόντων των επιχειρήσεων τροφίμων, σε μικρά αστικά κέντρα, όπως είναι της Ιεράπετρας, μετά την εφαρμογή συστημάτων διασφάλισης της ποιότητας τροφίμων (HACCP). Σύμφωνα με την νομοθεσία τα συστήματα υγιεινής τροφίμων (HACCP) είναι υποχρεωτικό να εφαρμόζονται από όλες τις επιχειρήσεις παραγωγής, επεξεργασίας και διακίνησης τροφίμων. Σε μεγάλα αστικά κέντρα (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο) η υιοθέτηση αυτών των συστημάτων από τις επιχειρήσεις τροφίμων έχει ξεκινήσει εδώ και 10 χρόνια περίπου προκαλώντας σημαντική αναδιάρθρωση στις εταιρείες, αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας ή ελέγχου της ποιότητας, αλλαγές στον τρόπο προσέγγισης του πελάτη ή στον τρόπο προώθησης των προϊόντων. Κρατικοί φορείς ελέγχου όπως ο ΕΦΕΤ, επιβλέπουν ή ελέγχουν την επιτυχή εφαρμογή τους για την πρόληψη διατροφικών κρίσεων (π.χ. διοξίνες, μολυσμένα γιαούρτια, ορυκτέλαιο σε ηλιέλαιο). Σε μικρά όμως αστικά κέντρα υπάρχει δυσκολία ανάπτυξης τέτοιων συστημάτων ποιότητας, λόγω της έλλειψης παρουσίας των κρατικών μηχανισμών ή μικρότερων απαιτήσεων από την πλευρά των καταναλωτών. Παρόλα αυτά οι επιχειρήσεις στα μικρά αστικά κέντρα έχουν ξεκινήσει την ανάπτυξη συστημάτων ποιότητας τα 2-3 τελευταία χρόνια, προσπαθώντας να ακολουθήσουν σύγχρονες τάσεις στην εμπορία των τροφίμων. Στα πλαίσια αυτής της πτυχιακής θα γίνει προσπάθεια να διερευνηθούν οι αλλαγές που προκαλεί στις εταιρείες τροφίμων, η εφαρμογή συγκεκριμένων συστημάτων διασφάλισης ποιότητας (HACCP). Αρχικά, έγινε μία έρευνα στην ευρύτερη περιοχή της Ιεράπετρας με σκοπό την εύρεση εταιρειών που εφαρμόζουν το σύστημα HACCP. Στη συνέχεια σχεδιάστηκε ένα ερωτηματολόγιο που απευθυνόταν σε αυτές τις εταιρείες τροφίμων. Καταγράφηκαν όλα τα στοιχεία της κάθε εταιρείας, όπως είναι το όνομα της εταιρείας, η διεύθυνση της, το προσωπικό που απασχολεί, τα προϊόντα που παράγει και ο τρόπος που τα προωθεί. Τέλος, έγινε μια προσπάθεια να διερευνηθεί ο τρόπος λειτουργίας της κάθε εταιρείας πριν και μετά την εφαρμογή του συστήματος HACCP.el
heal.abstractThe purpose of this thesis is to research and present the changes and development of food production and marketing of food industries in small urban areas, which have been of course, subjected to the so-called procedures of safety by the organization (HACCP). According to the law, all food production, processes and distribution must abide by the laws and guidelines imposed by the food organization (HACCP). The adherence to the law has been implemented by all food companies and has caused great changes in the process of monitoring the procedures of production, the quality of the product and lastly, the ways in which the product is distributed to the customer. There are certainly, special committees set forward by the government, to ensure that these “guidelines” are strictly followed. Consequently the substances in food products are monitored and constantly checked, such as, (toxins in food, bad yoghurt, or the mixture of different oils) to make sure that food epidemics are prevented. However, in small uban centres there is more difficulty in the implementation of these laws or procedures of insurance because “government bodies” maybe more laxative or consumers are more flexible in their choices of products. Although difficulties do exist, these small centres have begun to implement their procedures of monitoring to their “chain of production” in the last 2-3 years, attempting to follow national trends of food production in the market. Thus, the purpose of this thesis is to present, exemplify and elaborate the ways in which these “laws”, “trends”, “procedures” cause changes and impact on the food chain industry and specifically to elaborate and explain the implementation of these laws. Initially, a study was conducted in the broader region of “Ierapetra” with an attempt to research the existence of companies, which abide by the procedures set forward by the (HACCP) system. A survey was set up to be completed by these companies. All the details of the companies were taken down, such as, (name of company, address, the names of employees, the staff, the type of products produced and the procedures used for production). The key feature of the study was to contrast the different methods of production, products, and quality of products before and after the implementation of the guidelines of the (HACCP) system.en
heal.languageel
heal.academicPublisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης (Ιεράπετρα)el
heal.academicPublisherT.E.I. of Crete, School of Management and Economics (SDO), Department of Marketing (in Ierapetra)en
heal.titleΠως επηρεάζει το HACCP τη διαδικασία marketing ενός προϊόντος.el
heal.titleHow does the HACCP influences the marketing process marketing of a product.en
heal.typebachelorThesis
heal.keywordσύστημα ασφάλεια τροφίμων HACCP, τρόφιμα, μέτρα ασφαλείας, ανάλυση κινδύνων και κρίσιμα σημεία ελέγχου (HACCP)el
heal.keywordHACCP food safety system, food, security measures, hazard analysis critical control point (HACCP)en
heal.advisorNameΚοκκινάκη, Κατερίναel
heal.advisorNameKokkinaki, Katerinaen
heal.academicPublisherIDteicrete
heal.fullTextAvailabilitytrue
tcd.distinguishedfalse
tcd.surveyfalse


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Thumbnail

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στις ακόλουθες συλλογές

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Attribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)
Except where otherwise noted, this item's license is described as Attribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)