Εμφάνιση απλής εγγραφής

Consumer behavior towards crisis management strategy. The case of FAGE dairy.

Στοιχεία Dublin Core

dc.creatorΑνδρέου, Στέλλαel
dc.creatorΣιμιτζή, Νικολέτταel
dc.creatorAndreou, Stellaen
dc.creatorSimitzi, Nikolettaen
dc.date.accessioned2016-03-15T17:08:56Z
dc.date.available2016-03-15T17:08:56Z
dc.date.issued2009-05-12T09:38:01Z
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/20.500.12688/6790
dc.description.abstractΗ μελέτη των διάφορων επιχειρησιακών κρίσεων καθώς και ο τρόπος διαχείριση τους αποτελεί ένα αρκετά πολύπλοκο θέμα. Η πολυπλοκότητα αυτού του θέματος οφείλεται στην μη ύπαρξη συγκεκριμένου σχεδίου διαχείρισης κρίσεων, αλλά κάποιων «βημάτων» πάνω στα οποία στηρίζονται οι επιχειρήσεις για να διαχειριστούν τις κρίσεις αυτές. Κύριος κριτής της αποτελεσματικής διαχείρισης της κρίσης είναι ο καταναλωτής του οποίου η αγοραστική συμπεριφορά επηρεάζεται ανάλογα με την στρατηγική που ακολουθεί η κάθε επιχείρηση για να αντιμετωπίσει μια κρίση. Η συγκεκριμένη πτυχιακή έχει ως σκοπό να μελετήσει τις διάφορες επιχειρησιακές κρίσεις και τις στρατηγικές διαχείρισης τους καθώς και το πώς αυτές επηρεάζουν την αγοραστική συμπεριφορά των καταναλωτών. Για να συγκεκριμενοποιηθεί αυτό το θέμα και να γίνει πιο κατανοητό, κρίθηκε σκόπιμο να μελετηθεί η περίπτωση της γαλακτοβιομηχανίας ΦΑΓΕ. Για την καλύτερη μελέτη και ανάλυση των πιο πάνω θεμάτων επιλέχθηκε να πραγματοποιηθεί ποιοτική και ποσοτική έρευνα. Η χρήση της ποιοτικής έρευνας έγινε με σκοπό να κατανοηθεί μέσα από συνέντευξη που πραγματοποιήθηκε ο τρόπος με τον οποίο διαχειρίστηκε την κρίση η γαλακτοβιομηχανία ΦΑΓΕ. Παράλληλα η ποσοτική μέθοδος, πραγματοποιήθηκε ώστε να συλλεχθούν οι απόψεις ενός μεγάλου δείγματος για το πώς επηρεάστηκε η αγοραστική συμπεριφορά των καταναλωτών από την κρίση αυτή. Το δείγμα αποτελείται από 400 ερωτώμενους, διαφόρων ηλικιακών ομάδων και κοινωνικό-οικονομικών χαρακτηριστικών. Για την ανάλυση των δεδομένων χρησιμοποιήθηκε στατιστική ανάλυση μεταβλητών, μέσω του προγράμματος SPSS. Από την ανάλυση των αποτελεσμάτων της έρευνας προέκυψε ότι το μέσο το οποίο εμπιστεύονται περισσότερο οι καταναλωτές για την πληροφόρηση τους σχετικά με θέματα κρίσεων είναι η τηλεόραση. Αντιδρούν στο ξέσπασμα μιας κρίσης και η αγοραστική τους συμπεριφορά επηρεάζεται πολύ από τον τρόπο και τον βαθμό με τον οποίο η εταιρεία θα δράσει για να αντιμετωπίσει την κρίση αυτή. Για την κρίση την οποία αντιμετώπισε η ΦΑΓΕ θεωρούν ότι η εταιρεία τη χειρίστηκε σωστά θα ήθελαν όμως μια πιο γρήγορη και ολοκληρωμένη αντιμετώπιση από μεριάς της εταιρείας. Τέλος, γνωρίζοντας ότι η αγοραστική συμπεριφορά των καταναλωτών επηρεάζετε άμεσα από την στρατηγική διαχείρισης κρίσεων που ακολουθεί μια εταιρεία για να αντιμετωπίσει μια κρίση καθώς και το γεγονός ότι η γαλακτοβιομηχανία ΦΑΓΕ εξακολουθεί να βρίσκετε στα πρώτα επίπεδα προτίμησης των καταναλωτών, συμπεραίνεται ότι η εταιρεία χειρίστηκε σωστά την κρίση με την οποία βρέθηκε αντιμέτωπη.el
dc.languageel
dc.publisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης (Ιεράπετρα)el
dc.publisherT.E.I. of Crete, School of Management and Economics (SDO), Department of Marketing (in Ierapetra)en
dc.rightsAttribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0/
dc.titleΗ συμπεριφορά των καταναλωτών έναντι στη στρατηγική διαχείρισης κρίσεων. Η περίπτωση της γαλακτοβιομηχανίας ΦΑΓΕ.el
dc.titleConsumer behavior towards crisis management strategy. The case of FAGE dairy.en

Στοιχεία healMeta

heal.creatorNameΑνδρέου, Στέλλαel
heal.creatorNameΣιμιτζή, Νικολέτταel
heal.creatorNameAndreou, Stellaen
heal.creatorNameSimitzi, Nikolettaen
heal.publicationDate2009-05-12T09:38:01Z
heal.identifier.primaryhttp://hdl.handle.net/20.500.12688/6790
heal.abstractΗ μελέτη των διάφορων επιχειρησιακών κρίσεων καθώς και ο τρόπος διαχείριση τους αποτελεί ένα αρκετά πολύπλοκο θέμα. Η πολυπλοκότητα αυτού του θέματος οφείλεται στην μη ύπαρξη συγκεκριμένου σχεδίου διαχείρισης κρίσεων, αλλά κάποιων «βημάτων» πάνω στα οποία στηρίζονται οι επιχειρήσεις για να διαχειριστούν τις κρίσεις αυτές. Κύριος κριτής της αποτελεσματικής διαχείρισης της κρίσης είναι ο καταναλωτής του οποίου η αγοραστική συμπεριφορά επηρεάζεται ανάλογα με την στρατηγική που ακολουθεί η κάθε επιχείρηση για να αντιμετωπίσει μια κρίση. Η συγκεκριμένη πτυχιακή έχει ως σκοπό να μελετήσει τις διάφορες επιχειρησιακές κρίσεις και τις στρατηγικές διαχείρισης τους καθώς και το πώς αυτές επηρεάζουν την αγοραστική συμπεριφορά των καταναλωτών. Για να συγκεκριμενοποιηθεί αυτό το θέμα και να γίνει πιο κατανοητό, κρίθηκε σκόπιμο να μελετηθεί η περίπτωση της γαλακτοβιομηχανίας ΦΑΓΕ. Για την καλύτερη μελέτη και ανάλυση των πιο πάνω θεμάτων επιλέχθηκε να πραγματοποιηθεί ποιοτική και ποσοτική έρευνα. Η χρήση της ποιοτικής έρευνας έγινε με σκοπό να κατανοηθεί μέσα από συνέντευξη που πραγματοποιήθηκε ο τρόπος με τον οποίο διαχειρίστηκε την κρίση η γαλακτοβιομηχανία ΦΑΓΕ. Παράλληλα η ποσοτική μέθοδος, πραγματοποιήθηκε ώστε να συλλεχθούν οι απόψεις ενός μεγάλου δείγματος για το πώς επηρεάστηκε η αγοραστική συμπεριφορά των καταναλωτών από την κρίση αυτή. Το δείγμα αποτελείται από 400 ερωτώμενους, διαφόρων ηλικιακών ομάδων και κοινωνικό-οικονομικών χαρακτηριστικών. Για την ανάλυση των δεδομένων χρησιμοποιήθηκε στατιστική ανάλυση μεταβλητών, μέσω του προγράμματος SPSS. Από την ανάλυση των αποτελεσμάτων της έρευνας προέκυψε ότι το μέσο το οποίο εμπιστεύονται περισσότερο οι καταναλωτές για την πληροφόρηση τους σχετικά με θέματα κρίσεων είναι η τηλεόραση. Αντιδρούν στο ξέσπασμα μιας κρίσης και η αγοραστική τους συμπεριφορά επηρεάζεται πολύ από τον τρόπο και τον βαθμό με τον οποίο η εταιρεία θα δράσει για να αντιμετωπίσει την κρίση αυτή. Για την κρίση την οποία αντιμετώπισε η ΦΑΓΕ θεωρούν ότι η εταιρεία τη χειρίστηκε σωστά θα ήθελαν όμως μια πιο γρήγορη και ολοκληρωμένη αντιμετώπιση από μεριάς της εταιρείας. Τέλος, γνωρίζοντας ότι η αγοραστική συμπεριφορά των καταναλωτών επηρεάζετε άμεσα από την στρατηγική διαχείρισης κρίσεων που ακολουθεί μια εταιρεία για να αντιμετωπίσει μια κρίση καθώς και το γεγονός ότι η γαλακτοβιομηχανία ΦΑΓΕ εξακολουθεί να βρίσκετε στα πρώτα επίπεδα προτίμησης των καταναλωτών, συμπεραίνεται ότι η εταιρεία χειρίστηκε σωστά την κρίση με την οποία βρέθηκε αντιμέτωπη.el
heal.languageel
heal.academicPublisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης (Ιεράπετρα)el
heal.academicPublisherT.E.I. of Crete, School of Management and Economics (SDO), Department of Marketing (in Ierapetra)en
heal.titleΗ συμπεριφορά των καταναλωτών έναντι στη στρατηγική διαχείρισης κρίσεων. Η περίπτωση της γαλακτοβιομηχανίας ΦΑΓΕ.el
heal.titleConsumer behavior towards crisis management strategy. The case of FAGE dairy.en
heal.typebachelorThesis
heal.keywordστρατηγική διαχείρισης κρίσεων, ΦΑΓΕ, συμπεριφορά καταναλωτήel
heal.keywordcrisis management strategy, FAGE, consumer behavioren
heal.advisorNameΑντωνάκη, Μαρίαel
heal.advisorNameAntonaki, Mariaen
heal.academicPublisherIDteicrete
heal.fullTextAvailabilitytrue
tcd.distinguishedfalse
tcd.surveyfalse


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Thumbnail

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στις ακόλουθες συλλογές

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Attribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)
Except where otherwise noted, this item's license is described as Attribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)