Εμφάνιση απλής εγγραφής

Application systems ISO and HACCP quality hotel units in Le Meridien and Four Seasons.

Στοιχεία Dublin Core

dc.creatorΧρίστου, Ανδρέαςel
dc.creatorChristou, Andreasen
dc.date.accessioned2016-03-15T17:09:52Z
dc.date.available2016-03-15T17:09:52Z
dc.date.issued2012-05-22T13:58:27Z
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/20.500.12688/6827
dc.description.abstractΗ παρούσα εργασία ασχολήθηκε με το ζήτημα της εφαρμογής συστημάτων ποιότητας ISO και HACCP στις ξενοδοχειακές μονάδες. Πιο συγκεκριμένα στις Le Meridien και Four Seasons. Η εργασία ολοκληρώθηκε μέσα από έξι κεφάλαια . Πιο αναλυτικά, το πρώτο κεφάλαιο αναφέρθηκε στην ιστορία και το τουρισμό της Κύπρου, καθώς και τα προβλήματα αλλά και το μέλλον του κυπριακού τουρισμού. Στο δεύτερο κεφάλαιο καταγράφηκε ο ρόλος των ξενοδοχείων στη διαμόρφωση του τουριστικού προϊόντος. Έγινε αναλυτική αναφορά στις κατηγορίες των ξενοδοχείων. Στη συνέχεια, το τρίτο κεφάλαιο έκανε εκτενή αναφορά στη ποιότητα και τις επιστημολογικές προσεγγίσεις, εστιάζοντας αρχικά σε απόψεις γύρω από τη διοίκηση ποιότητας. Στη συνέχεια, αναφέρθηκαν και αναλύθηκαν τα πρότυπα διασφάλισης ποιότητας, καθώς και τα βραβεία ποιότητας. Έπειτα, αφού αναλύθηκε το σύστημα haccp και οι διαδικασίες του όσον αφορά τη διοίκηση ολικής ποιότητας στις κρατήσεις, αναφέρθηκαν οι αρχές ποιότητας τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, αλλά και οι στόχοι ποιότητας με επίκεντρο το πελάτη. Στη συνέχεια, το τέταρτο κεφάλαιο έκανε ανάλυση στη ξενοδοχειακή μονάδα Le Meridien και και Four Seasons σκιαγραφώντας τις λειτουργίες της κάθε επιχείρησης με εστίαση στους όρους και τις προϋποθέσεις διαμονής στο κάθε ξενοδοχείο. Το πέμπτο κεφάλαιο αποτέλεσε τη μεθοδολογία της έρευνας, όπου παρουσιάζονται οι τρόποι μέσα από τους οποίους πραγματοποιήθηκε η έρευνα. Το έκτο κεφάλαιο παρουσίασε γραφικά και ανέλυσε, τα αποτελέσματα που προέκυψαν από την έρευνα και τέλος, η εργασία έκλεισε με τα συμπεράσματα και τις προτάσεις .Στο τέλος της εργασίας, παρατέθηκαν τα παραρτήματα της εργασίας.el
dc.description.abstractThe present study addressed the question of implementation of quality systems to ISO and HACCP hotels. In particular the Le Meridien and Four Seasons. The work was completed in six chapters. More specifically, the first chapter described the history and tourism of Cyprus and the problems and the future of the Cypriot tourism. The second chapter recorded the role of hotels in shaping the tourism product. Made detailed reference to the categories of hotels. Then the third section made extensive reference to the quality and epistemological approaches, focusing primarily on the views on quality management. Then reported and analyzed the standards of quality assurance and quality awards. Then, having analyzed the haccp system and procedures with regard to total quality management on reservations, the authorities reported quality of hotel business, and quality objectives focusing on the customer. Then, the fourth chapter he analyzed in a hotel Le Meridien and Four Seasons and outlining the functions of each business to focus on the terms and conditions of stay in each hotel. The fifth chapter was the research methodology, showing the ways through which the research took place. The sixth chapter presented graphically and analyzed, the results obtained from research and, finally, the work ended with the conclusions and recommendations. At the end of the work cited Annexes work.en
dc.languageel
dc.publisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης (Ιεράπετρα)el
dc.publisherT.E.I. of Crete, School of Management and Economics (SDO), Department of Marketing (in Ierapetra)en
dc.rightsAttribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0/
dc.titleΕφαρμογή συστημάτων ποιότητας ISO και HACCP στις ξενοδοχειακές μονάδες Le Meridien και Four Seasons.el
dc.titleApplication systems ISO and HACCP quality hotel units in Le Meridien and Four Seasons.en

Στοιχεία healMeta

heal.creatorNameΧρίστου, Ανδρέαςel
heal.creatorNameChristou, Andreasen
heal.publicationDate2012-05-22T13:58:27Z
heal.identifier.primaryhttp://hdl.handle.net/20.500.12688/6827
heal.abstractΗ παρούσα εργασία ασχολήθηκε με το ζήτημα της εφαρμογής συστημάτων ποιότητας ISO και HACCP στις ξενοδοχειακές μονάδες. Πιο συγκεκριμένα στις Le Meridien και Four Seasons. Η εργασία ολοκληρώθηκε μέσα από έξι κεφάλαια . Πιο αναλυτικά, το πρώτο κεφάλαιο αναφέρθηκε στην ιστορία και το τουρισμό της Κύπρου, καθώς και τα προβλήματα αλλά και το μέλλον του κυπριακού τουρισμού. Στο δεύτερο κεφάλαιο καταγράφηκε ο ρόλος των ξενοδοχείων στη διαμόρφωση του τουριστικού προϊόντος. Έγινε αναλυτική αναφορά στις κατηγορίες των ξενοδοχείων. Στη συνέχεια, το τρίτο κεφάλαιο έκανε εκτενή αναφορά στη ποιότητα και τις επιστημολογικές προσεγγίσεις, εστιάζοντας αρχικά σε απόψεις γύρω από τη διοίκηση ποιότητας. Στη συνέχεια, αναφέρθηκαν και αναλύθηκαν τα πρότυπα διασφάλισης ποιότητας, καθώς και τα βραβεία ποιότητας. Έπειτα, αφού αναλύθηκε το σύστημα haccp και οι διαδικασίες του όσον αφορά τη διοίκηση ολικής ποιότητας στις κρατήσεις, αναφέρθηκαν οι αρχές ποιότητας τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, αλλά και οι στόχοι ποιότητας με επίκεντρο το πελάτη. Στη συνέχεια, το τέταρτο κεφάλαιο έκανε ανάλυση στη ξενοδοχειακή μονάδα Le Meridien και και Four Seasons σκιαγραφώντας τις λειτουργίες της κάθε επιχείρησης με εστίαση στους όρους και τις προϋποθέσεις διαμονής στο κάθε ξενοδοχείο. Το πέμπτο κεφάλαιο αποτέλεσε τη μεθοδολογία της έρευνας, όπου παρουσιάζονται οι τρόποι μέσα από τους οποίους πραγματοποιήθηκε η έρευνα. Το έκτο κεφάλαιο παρουσίασε γραφικά και ανέλυσε, τα αποτελέσματα που προέκυψαν από την έρευνα και τέλος, η εργασία έκλεισε με τα συμπεράσματα και τις προτάσεις .Στο τέλος της εργασίας, παρατέθηκαν τα παραρτήματα της εργασίας.el
heal.abstractThe present study addressed the question of implementation of quality systems to ISO and HACCP hotels. In particular the Le Meridien and Four Seasons. The work was completed in six chapters. More specifically, the first chapter described the history and tourism of Cyprus and the problems and the future of the Cypriot tourism. The second chapter recorded the role of hotels in shaping the tourism product. Made detailed reference to the categories of hotels. Then the third section made extensive reference to the quality and epistemological approaches, focusing primarily on the views on quality management. Then reported and analyzed the standards of quality assurance and quality awards. Then, having analyzed the haccp system and procedures with regard to total quality management on reservations, the authorities reported quality of hotel business, and quality objectives focusing on the customer. Then, the fourth chapter he analyzed in a hotel Le Meridien and Four Seasons and outlining the functions of each business to focus on the terms and conditions of stay in each hotel. The fifth chapter was the research methodology, showing the ways through which the research took place. The sixth chapter presented graphically and analyzed, the results obtained from research and, finally, the work ended with the conclusions and recommendations. At the end of the work cited Annexes work.en
heal.languageel
heal.academicPublisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Εμπορίας και Διαφήμισης (Ιεράπετρα)el
heal.academicPublisherT.E.I. of Crete, School of Management and Economics (SDO), Department of Marketing (in Ierapetra)en
heal.titleΕφαρμογή συστημάτων ποιότητας ISO και HACCP στις ξενοδοχειακές μονάδες Le Meridien και Four Seasons.el
heal.titleApplication systems ISO and HACCP quality hotel units in Le Meridien and Four Seasons.en
heal.typebachelorThesis
heal.keywordΚύπρος, σύστημα ασφάλεια τροφίμων HACCP, σύστημα ασφάλεια τροφίμων HACCPel
heal.keywordCyprus, HACCP food safety system, HACCP food safety systemen
heal.advisorNameΤσιμητάκης, Εμμανουήλel
heal.advisorNameTsimitakis, Emmanouilen
heal.academicPublisherIDteicrete
heal.fullTextAvailabilitytrue
tcd.distinguishedfalse
tcd.surveyfalse


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Thumbnail

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στις ακόλουθες συλλογές

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Attribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)
Except where otherwise noted, this item's license is described as Attribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)