Εμφάνιση απλής εγγραφής

Comparative evaluation of cucumber inbred lines and f1 hybrids for resistance to the downy mildew (Pseudoperonospora cubensis).

Στοιχεία Dublin Core

dc.creatorΛενιδάκης, Χρήστοςel
dc.creatorLenidakis, Christosen
dc.date.accessioned2016-03-15T12:32:46Z
dc.date.available2016-03-15T12:32:46Z
dc.date.issued2011-03-03T12:04:18Z
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/20.500.12688/689
dc.description.abstractΤο υψηλό κόστος των γεωργικών φυτοφαρμάκων σε συνδυασμό με τις αρνητικές επιπτώσεις στο περιβάλλον, τους παραγωγούς και τους καταναλωτές, οδήγησαν τους ερευνητές στην δημιουργία εμπορικών ποικιλιών και υβριδίων με ανθεκτικότητα στις ασθένειες. Με τη χρήση της γενετικής ανθεκτικότητας μειώνεται ο αριθμός των φυτοφαρμάκων που χρησιμοποιούνται κατά τη διάρκεια της καλλιέργειας, με αποτέλεσμα να επιτυγχάνεται μείωση του κόστους παραγωγής, προστασία των παραγωγών, των καταναλωτών και του περιβάλλοντος. Επειδή οι συνθήκες που επικρατούν στη χώρα μας είναι ευνοϊκές, ο περονόσπορος (Pseudoperonospora cubensis) προσβάλει διάφορα είδη καλλιεργούμενων φυτών, ένα από τα οποία είναι και το αγγούρι (Cucumis sativus) στο οποίο μπορεί να προκαλέσει σοβαρές απώλειες παραγωγής ή και ολική καταστροφή της καλλιέργειας. Το πρώτο μέρος αυτής της εργασίας είναι το θεωρητικό μέρος και αναφέρεται: α) γενικά για το φυτό της αγγουριάς, β) για το παθογόνο (Pseudoperonospora cubensis) και γ) για την ανθεκτικότητα. Το δεύτερο μέρος είναι το πειραματικό και αναφέρεται: α) στα υλικά και τις μεθόδους, β) στα αποτελέσματα και γ) στα συμπεράσματα του πειράματος.el
dc.languageel
dc.publisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Φυτικής Παραγωγήςel
dc.publisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνωνel
dc.publisherT.E.I. of Crete, School of Agriculture, Food and Nutrition (STeGTET), Department of Crop Scienceen
dc.publisherT.E.I. of Crete, School of Agriculture, Food and Nutrition (STeGTET), Department of Agricultureen
dc.rightsAttribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0/
dc.titleΣυγκριτική αξιολόγηση καθαρών σειρών αγγουριού και των f1 υβριδίων τους, ως προς την ανθεκτικότητα τους στο περονόσπορο (Pseudoperonospora cubensis).el
dc.titleComparative evaluation of cucumber inbred lines and f1 hybrids for resistance to the downy mildew (Pseudoperonospora cubensis).en

Στοιχεία healMeta

heal.creatorNameΛενιδάκης, Χρήστοςel
heal.creatorNameLenidakis, Christosen
heal.publicationDate2011-03-03T12:04:18Z
heal.identifier.primaryhttp://hdl.handle.net/20.500.12688/689
heal.abstractΤο υψηλό κόστος των γεωργικών φυτοφαρμάκων σε συνδυασμό με τις αρνητικές επιπτώσεις στο περιβάλλον, τους παραγωγούς και τους καταναλωτές, οδήγησαν τους ερευνητές στην δημιουργία εμπορικών ποικιλιών και υβριδίων με ανθεκτικότητα στις ασθένειες. Με τη χρήση της γενετικής ανθεκτικότητας μειώνεται ο αριθμός των φυτοφαρμάκων που χρησιμοποιούνται κατά τη διάρκεια της καλλιέργειας, με αποτέλεσμα να επιτυγχάνεται μείωση του κόστους παραγωγής, προστασία των παραγωγών, των καταναλωτών και του περιβάλλοντος. Επειδή οι συνθήκες που επικρατούν στη χώρα μας είναι ευνοϊκές, ο περονόσπορος (Pseudoperonospora cubensis) προσβάλει διάφορα είδη καλλιεργούμενων φυτών, ένα από τα οποία είναι και το αγγούρι (Cucumis sativus) στο οποίο μπορεί να προκαλέσει σοβαρές απώλειες παραγωγής ή και ολική καταστροφή της καλλιέργειας. Το πρώτο μέρος αυτής της εργασίας είναι το θεωρητικό μέρος και αναφέρεται: α) γενικά για το φυτό της αγγουριάς, β) για το παθογόνο (Pseudoperonospora cubensis) και γ) για την ανθεκτικότητα. Το δεύτερο μέρος είναι το πειραματικό και αναφέρεται: α) στα υλικά και τις μεθόδους, β) στα αποτελέσματα και γ) στα συμπεράσματα του πειράματος.el
heal.languageel
heal.academicPublisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Φυτικής Παραγωγήςel
heal.academicPublisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνωνel
heal.academicPublisherT.E.I. of Crete, School of Agriculture, Food and Nutrition (STeGTET), Department of Crop Scienceen
heal.academicPublisherT.E.I. of Crete, School of Agriculture, Food and Nutrition (STeGTET), Department of Agricultureen
heal.titleΣυγκριτική αξιολόγηση καθαρών σειρών αγγουριού και των f1 υβριδίων τους, ως προς την ανθεκτικότητα τους στο περονόσπορο (Pseudoperonospora cubensis).el
heal.titleComparative evaluation of cucumber inbred lines and f1 hybrids for resistance to the downy mildew (Pseudoperonospora cubensis).en
heal.typebachelorThesis
heal.keywordαγγούρι, περονόσπορος, ανθεκτικότητα, επιδημιολογίαel
heal.keywordcucumber, downy mildew, resistance, epidemiologyen
heal.academicPublisherIDteicrete
heal.fullTextAvailabilitytrue
tcd.distinguishedfalse
tcd.surveyfalse


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Thumbnail

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στις ακόλουθες συλλογές

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Attribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)
Except where otherwise noted, this item's license is described as Attribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)