Εμφάνιση απλής εγγραφής

The importance of total quality as a factor of improving the offered services at hotels.

Στοιχεία Dublin Core

dc.creatorΣταυρουλάκης, Αντώνηςel
dc.creatorStavroulakis, Antonisen
dc.date.accessioned2016-03-15T17:13:21Z
dc.date.available2016-03-15T17:13:21Z
dc.date.issued2008-2-28T16:44:49Z
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/20.500.12688/6975
dc.description.abstractΗ παρούσα εργασία εκπονείται με σκοπό να παρουσιάσει τη σκοπιμότητα εφαρμογής της Διοίκησης Ολικής Ποιότητας στον Ξενοδοχειακό κλάδο και αναλύει εκτενώς όλες τις πληροφορίες που εισάγουν τον αναγνώστη στην έννοια της Ολικής Ποιότητας. Το σύγγραμμα διαιρείται σε πέντε κεφάλαιά. Το πρώτο κεφάλαιο αποτελεί εισαγωγή στην έννοια της Ποιότητας και της Διοίκησης γενικά, μέσα από ιστορική ανασκόπηση και αναλύοντας τους παράγοντες που τη διαμόρφωσαν. Επιπλέον, επισημαίνει τη σπουδαιότητα της εκπαίδευσης του ανθρώπινου δυναμικού ώστε να βελτιωθεί η αποτελεσματικότητα της ξενοδοχειακής επιχείρησης ή οργανισμού. Στο δεύτερο κεφάλαιο μελετάται η έννοια της Διοίκησης Ολικής Ποιότητας μέσα από την αναφορά στους διαμορφωτές και θεμελιωτές της. Στο τρίτο κεφάλαιο γίνεται διεξοδική ανάλυση του αντικειμένου της Διοίκησης Ολικής Ποιότητας, της σπουδαιότητας εφαρμογής της σε έναν ξενοδοχειακό οργανισμό ή επιχείρηση καθώς και των απαιτούμενων διαδικασιών για την επίτευξή της. Αναλύεται η σχέση μεταξύ Διοίκησης Ολικής Ποιότητας και Ξενοδοχειακών επιχειρήσεων, μιας και η ποιότητα είναι σημαντική στην ξενοδοχειακή βιομηχανία για πολλούς λόγους, μερικοί από τους οποίους υπήρχαν πάντα και μερικοί είναι πιo πρόσφατες διαπιστώσεις. Ωστόσο όλοι αναλύονται εκτενώς στη συνέχεια του παρόντος εκπονήματος. Επιπλέον, περιγράφονται τα βασικά εργαλεία που έχει στη διάθεσή της η Διοίκησης Ολικής Ποιότητας. Δανειζόμενη έννοιες και στοιχεία από τις επιστήμες των Μαθηματικών, της Στατιστικής κ.λπ. κατορθώνει να αναπτυχθεί και να εφαρμοστεί αποτελεσματικά. Στο τέταρτο κεφάλαιο παρουσιάζονται τα σπουδαιότερα βραβεία ποιότητας, οι σκοποί θέσπισης τους, η ανάγκη για αξιολόγηση των επιχειρήσεων και γενικότερα οι στόχοι και μέθοδοι μέτρησης της ποιότητας. Στο πέμπτο κεφάλαιο γίνεται κατ' αρχήν εννοιολογικός προσδιορισμός της Διασφάλισης Ποιότητας και στη συνέχεια αναλύονται διεξοδικά τα συστήματα εκείνα που σχετίζονται με αυτήν και τα οποία αποτελούν την ισχύουσα πραγματικότητα για κάθε ξενοδοχειακή επιχείρηση ή οργανισμό που θέλει να εισάγει αποτελεσματικά της Διοίκησης Ολικής Ποιότητας.el
dc.languageel
dc.publisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεωνel
dc.publisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)el
dc.publisherT.E.I. of Crete, School of Management and Economics (SDO), Department of Tourism Managementen
dc.publisherT.E.I. of Crete, School of Management and Economics (SDO), Department of Business Administration (in Heraklion)en
dc.rightsAttribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0/
dc.titleΗ σημασία της ολικής ποιότητας ως παράγων βελτίωσης των παρεχόμενων υπηρεσιών στις ξενοδοχειακές μονάδες.el
dc.titleThe importance of total quality as a factor of improving the offered services at hotels.en

Στοιχεία healMeta

heal.creatorNameΣταυρουλάκης, Αντώνηςel
heal.creatorNameStavroulakis, Antonisen
heal.publicationDate2008-2-28T16:44:49Z
heal.identifier.primaryhttp://hdl.handle.net/20.500.12688/6975
heal.abstractΗ παρούσα εργασία εκπονείται με σκοπό να παρουσιάσει τη σκοπιμότητα εφαρμογής της Διοίκησης Ολικής Ποιότητας στον Ξενοδοχειακό κλάδο και αναλύει εκτενώς όλες τις πληροφορίες που εισάγουν τον αναγνώστη στην έννοια της Ολικής Ποιότητας. Το σύγγραμμα διαιρείται σε πέντε κεφάλαιά. Το πρώτο κεφάλαιο αποτελεί εισαγωγή στην έννοια της Ποιότητας και της Διοίκησης γενικά, μέσα από ιστορική ανασκόπηση και αναλύοντας τους παράγοντες που τη διαμόρφωσαν. Επιπλέον, επισημαίνει τη σπουδαιότητα της εκπαίδευσης του ανθρώπινου δυναμικού ώστε να βελτιωθεί η αποτελεσματικότητα της ξενοδοχειακής επιχείρησης ή οργανισμού. Στο δεύτερο κεφάλαιο μελετάται η έννοια της Διοίκησης Ολικής Ποιότητας μέσα από την αναφορά στους διαμορφωτές και θεμελιωτές της. Στο τρίτο κεφάλαιο γίνεται διεξοδική ανάλυση του αντικειμένου της Διοίκησης Ολικής Ποιότητας, της σπουδαιότητας εφαρμογής της σε έναν ξενοδοχειακό οργανισμό ή επιχείρηση καθώς και των απαιτούμενων διαδικασιών για την επίτευξή της. Αναλύεται η σχέση μεταξύ Διοίκησης Ολικής Ποιότητας και Ξενοδοχειακών επιχειρήσεων, μιας και η ποιότητα είναι σημαντική στην ξενοδοχειακή βιομηχανία για πολλούς λόγους, μερικοί από τους οποίους υπήρχαν πάντα και μερικοί είναι πιo πρόσφατες διαπιστώσεις. Ωστόσο όλοι αναλύονται εκτενώς στη συνέχεια του παρόντος εκπονήματος. Επιπλέον, περιγράφονται τα βασικά εργαλεία που έχει στη διάθεσή της η Διοίκησης Ολικής Ποιότητας. Δανειζόμενη έννοιες και στοιχεία από τις επιστήμες των Μαθηματικών, της Στατιστικής κ.λπ. κατορθώνει να αναπτυχθεί και να εφαρμοστεί αποτελεσματικά. Στο τέταρτο κεφάλαιο παρουσιάζονται τα σπουδαιότερα βραβεία ποιότητας, οι σκοποί θέσπισης τους, η ανάγκη για αξιολόγηση των επιχειρήσεων και γενικότερα οι στόχοι και μέθοδοι μέτρησης της ποιότητας. Στο πέμπτο κεφάλαιο γίνεται κατ' αρχήν εννοιολογικός προσδιορισμός της Διασφάλισης Ποιότητας και στη συνέχεια αναλύονται διεξοδικά τα συστήματα εκείνα που σχετίζονται με αυτήν και τα οποία αποτελούν την ισχύουσα πραγματικότητα για κάθε ξενοδοχειακή επιχείρηση ή οργανισμό που θέλει να εισάγει αποτελεσματικά της Διοίκησης Ολικής Ποιότητας.el
heal.languageel
heal.academicPublisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεωνel
heal.academicPublisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)el
heal.academicPublisherT.E.I. of Crete, School of Management and Economics (SDO), Department of Tourism Managementen
heal.academicPublisherT.E.I. of Crete, School of Management and Economics (SDO), Department of Business Administration (in Heraklion)en
heal.titleΗ σημασία της ολικής ποιότητας ως παράγων βελτίωσης των παρεχόμενων υπηρεσιών στις ξενοδοχειακές μονάδες.el
heal.titleThe importance of total quality as a factor of improving the offered services at hotels.en
heal.typebachelorThesis
heal.keywordδιοίκηση ολικής ποιότητας, ξενοδοχείοel
heal.keywordtotal quality management, hotelen
heal.advisorNameΦραγκούλης, Αντώνιοςel
heal.advisorNameFragkoulis, Antoniosen
heal.academicPublisherIDteicrete
heal.fullTextAvailabilitytrue
tcd.distinguishedfalse
tcd.surveyfalse


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Thumbnail

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στις ακόλουθες συλλογές

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Attribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)
Except where otherwise noted, this item's license is described as Attribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)