Εμφάνιση απλής εγγραφής

Total quality management for tourism enterprises.

Στοιχεία Dublin Core

dc.creatorΛημνίου, Λυγερήel
dc.creatorΣαββίδου, Ειρήνηel
dc.creatorLimniou, Lygerien
dc.creatorSavvidou, Eirinien
dc.date.accessioned2016-03-15T17:14:08Z
dc.date.available2016-03-15T17:14:08Z
dc.date.issued2010-12-21T13:06:47Z
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/20.500.12688/7016
dc.description.abstractΣτην παρούσα πτυχιακή εργασία αναλύθηκε το θέμα της παροχής ολικής ποιότητας υπηρεσιών στις ξενοδοχειακές – τουριστικές μονάδες. Αρχικά θα αναλύσουμε τα συστατικά στοιχειά του τουριστικού προϊόντος και θα αναφερθούμε στην έννοια της ποιότητας στο ξενοδοχειακό – τουριστικό προϊόν. Καθώς και στην έννοια και τη σημασία της ποιότητας με κάποιους ορισμούς, τις διαστάσεις, τους μύθους, τον έλεγχο της ποιότητας και τη διασφάλιση της, όπως και τα βραβεία που δίνονται στις επιχειρήσεις που πληρούν τις απαιτούμενες προϋποθέσεις. Έπειτα θα ασχοληθούμε με την έννοια της ολικής ποιότητας υπηρεσιών. Πιο συγκεκριμένα θα μιλήσουμε για τις αρχές της, τα προβλήματα και τις αιτίες κακής ποιότητας, στους κύκλους ποιότητας και στην ποιότητα υπηρεσιών στις τουριστικές δραστηριότητες. Παρακάτω θα ασχοληθούμε με τη διοίκηση ολικής ποιότητας, τις αρχές της, τα εργαλεία της, το κόστος ολικής ποιότητας καθώς επίσης τα οφέλη από την εφαρμογή της και τους τρόπους διαχείρισης των παραπόνων. Στη συνεχεία θα γίνει μια περιγραφή των συστημάτων διασφάλισης ποιότητας, πιο συγκεκριμένα στον Εθνικό φορέα έλεγχου τροφίμων (Ε.Φ.Ε.Τ), στο HACCP, στο εθνικό σύστημα διαπίστευσης, στο ελβετικό σήμα ποιότητας Q, στο E.F.Q.M, και στα πρότυπα της σειράς ISO. Ύστερα αναπτύσσουμε την εφαρμογή του HACCP στους χώρους μαζικής εστίασης και τις μεθόδους εξασφάλισης καλύτερης ποιότητας που είναι οι νέες τεχνολογίες, η εκπαίδευση και κατάρτιση προσωπικού και το σήμα Ελληνικής κουζίνας. Τέλος έχουμε τη μελέτη περίπτωσης στον τομέα της εστίασης για το κατά πόσο είναι ικανοποιημένοι οι πελάτες από τις υπηρεσίες που παρέχονται στα επισιτιστικά τμήματα του ξενοδοχείου.el
dc.languageel
dc.publisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεωνel
dc.publisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)el
dc.publisherT.E.I. of Crete, School of Management and Economics (SDO), Department of Tourism Managementen
dc.publisherT.E.I. of Crete, School of Management and Economics (SDO), Department of Business Administration (in Heraklion)en
dc.rightsAttribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0/
dc.titleΔιοίκηση ολικής ποιότητας στις τουριστικές επιχειρήσεις.el
dc.titleTotal quality management for tourism enterprises.en

Στοιχεία healMeta

heal.creatorNameΛημνίου, Λυγερήel
heal.creatorNameΣαββίδου, Ειρήνηel
heal.creatorNameLimniou, Lygerien
heal.creatorNameSavvidou, Eirinien
heal.publicationDate2010-12-21T13:06:47Z
heal.identifier.primaryhttp://hdl.handle.net/20.500.12688/7016
heal.abstractΣτην παρούσα πτυχιακή εργασία αναλύθηκε το θέμα της παροχής ολικής ποιότητας υπηρεσιών στις ξενοδοχειακές – τουριστικές μονάδες. Αρχικά θα αναλύσουμε τα συστατικά στοιχειά του τουριστικού προϊόντος και θα αναφερθούμε στην έννοια της ποιότητας στο ξενοδοχειακό – τουριστικό προϊόν. Καθώς και στην έννοια και τη σημασία της ποιότητας με κάποιους ορισμούς, τις διαστάσεις, τους μύθους, τον έλεγχο της ποιότητας και τη διασφάλιση της, όπως και τα βραβεία που δίνονται στις επιχειρήσεις που πληρούν τις απαιτούμενες προϋποθέσεις. Έπειτα θα ασχοληθούμε με την έννοια της ολικής ποιότητας υπηρεσιών. Πιο συγκεκριμένα θα μιλήσουμε για τις αρχές της, τα προβλήματα και τις αιτίες κακής ποιότητας, στους κύκλους ποιότητας και στην ποιότητα υπηρεσιών στις τουριστικές δραστηριότητες. Παρακάτω θα ασχοληθούμε με τη διοίκηση ολικής ποιότητας, τις αρχές της, τα εργαλεία της, το κόστος ολικής ποιότητας καθώς επίσης τα οφέλη από την εφαρμογή της και τους τρόπους διαχείρισης των παραπόνων. Στη συνεχεία θα γίνει μια περιγραφή των συστημάτων διασφάλισης ποιότητας, πιο συγκεκριμένα στον Εθνικό φορέα έλεγχου τροφίμων (Ε.Φ.Ε.Τ), στο HACCP, στο εθνικό σύστημα διαπίστευσης, στο ελβετικό σήμα ποιότητας Q, στο E.F.Q.M, και στα πρότυπα της σειράς ISO. Ύστερα αναπτύσσουμε την εφαρμογή του HACCP στους χώρους μαζικής εστίασης και τις μεθόδους εξασφάλισης καλύτερης ποιότητας που είναι οι νέες τεχνολογίες, η εκπαίδευση και κατάρτιση προσωπικού και το σήμα Ελληνικής κουζίνας. Τέλος έχουμε τη μελέτη περίπτωσης στον τομέα της εστίασης για το κατά πόσο είναι ικανοποιημένοι οι πελάτες από τις υπηρεσίες που παρέχονται στα επισιτιστικά τμήματα του ξενοδοχείου.el
heal.languageel
heal.academicPublisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεωνel
heal.academicPublisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)el
heal.academicPublisherT.E.I. of Crete, School of Management and Economics (SDO), Department of Tourism Managementen
heal.academicPublisherT.E.I. of Crete, School of Management and Economics (SDO), Department of Business Administration (in Heraklion)en
heal.titleΔιοίκηση ολικής ποιότητας στις τουριστικές επιχειρήσεις.el
heal.titleTotal quality management for tourism enterprises.en
heal.typebachelorThesis
heal.keywordδιοίκηση ολικής ποιότητας, σύστημα ασφάλεια τροφίμων HACCPel
heal.keywordtotal quality management, HACCP food safety systemen
heal.advisorNameΑπλαδάς, Γεώργιοςel
heal.advisorNameApladas, Georgiosen
heal.academicPublisherIDteicrete
heal.fullTextAvailabilitytrue
tcd.distinguishedfalse
tcd.surveyfalse


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Thumbnail

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στις ακόλουθες συλλογές

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Attribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)
Except where otherwise noted, this item's license is described as Attribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)