Εμφάνιση απλής εγγραφής

Certified organic bakery in accordance with Regulation 2092/91 on organic farming.

Στοιχεία Dublin Core

dc.creatorΠουπάκη, Μαρίαel
dc.creatorPoupaki, Mariaen
dc.date.accessioned2016-03-15T12:33:00Z
dc.date.available2016-03-15T12:33:00Z
dc.date.issued2009-02-12T12:33:41Z
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/20.500.12688/701
dc.description.abstractΗ παρούσα πτυχιακή εργασία πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος προπτυχιακών σπουδών του Τμήματος φυτικής παραγωγής, που ανήκει στο ΑΤΕΙ Ηρακλείου και φέρει τον τίτλο Πιστοποίηση αρτοσκευασμάτων σύμφωνα με τον Κανονισμό 2092/91 της βιολογικής γεωργίας.>> Στόχος της εργασίας αποτελεί αρχικά η παρουσίαση της κατάστασης της αύξησης της βιολογικής γεωργίας στην Ελλάδα, η πιστοποίηση των προϊόντων και οι ρυθμίσεις που διέπουν τις διαδικασίες αυτές καθώς και οι οργανισμοί που πιστοποιούν τρόφιμα σύμφωνα με τον ευρωπαϊκό κανονισμό 2092/1991 της Ευρωπαϊκής Ένωσης που αφορά την παραγωγή βιολογικών φυτικών προϊόντων και συμπληρώθηκε με τον κανονισμό της Ευρωπαϊκής Κοινότητας 1804/99 συμπεριλαμβάνοντας τους κανόνες παραγωγής των κτηνοτροφικών προϊόντων. Πολλά από τα προϊόντα της πρωτογενούς παραγωγής της γεωργίας χρησιμοποιούνται άμεσα για την διατροφή του ανθρώπου κυρίως ως νωπά φρέσκα τρόφιμα. Με κατάλληλη επεξεργασία που περιλαμβάνει ένα σύνολο διεργασιών, τα προϊόντα της πρωτογενούς παραγωγής, σε συνδυασμό ή όχι με άλλα συστατικά, μετατρέπονται σε νέα προϊόντα, κατάλληλα για την διατροφή του ανθρώπου ή σε πρώτες ύλες για την παραγωγή άλλων τροφίμων. Ιδιαίτερη σημασία θα δώσουμε στην δευτερογενή παραγωγή της γεωργίας και συγκεκριμένα στα προϊόντα που προέρχονται από τα φυτά μεγάλης καλλιέργειας, τις αροτραίες καλλιέργειες για την παρασκευή αρτοσκευασμάτων και τις διαδικασίες έως ότου ένα τέτοιο προϊόν φτάσει να πωλείται στα ράφια των αγορών και πολυκαταστημάτων με όνομα και λογότυπο πιστοποίησης με αναφορά στον βιολογικό τρόπο.el
dc.languageel
dc.publisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Φυτικής Παραγωγήςel
dc.publisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνωνel
dc.publisherT.E.I. of Crete, School of Agriculture, Food and Nutrition (STeGTET), Department of Crop Scienceen
dc.publisherT.E.I. of Crete, School of Agriculture, Food and Nutrition (STeGTET), Department of Agricultureen
dc.rightsAttribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0/
dc.titleΠιστοποίηση βιολογικών αρτοσκευασμάτων σύμφωνα με το κανονισμό 2092/91 της βιολογικής γεωργίας.el
dc.titleCertified organic bakery in accordance with Regulation 2092/91 on organic farming.en

Στοιχεία healMeta

heal.creatorNameΠουπάκη, Μαρίαel
heal.creatorNamePoupaki, Mariaen
heal.publicationDate2009-02-12T12:33:41Z
heal.identifier.primaryhttp://hdl.handle.net/20.500.12688/701
heal.abstractΗ παρούσα πτυχιακή εργασία πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος προπτυχιακών σπουδών του Τμήματος φυτικής παραγωγής, που ανήκει στο ΑΤΕΙ Ηρακλείου και φέρει τον τίτλο Πιστοποίηση αρτοσκευασμάτων σύμφωνα με τον Κανονισμό 2092/91 της βιολογικής γεωργίας.>> Στόχος της εργασίας αποτελεί αρχικά η παρουσίαση της κατάστασης της αύξησης της βιολογικής γεωργίας στην Ελλάδα, η πιστοποίηση των προϊόντων και οι ρυθμίσεις που διέπουν τις διαδικασίες αυτές καθώς και οι οργανισμοί που πιστοποιούν τρόφιμα σύμφωνα με τον ευρωπαϊκό κανονισμό 2092/1991 της Ευρωπαϊκής Ένωσης που αφορά την παραγωγή βιολογικών φυτικών προϊόντων και συμπληρώθηκε με τον κανονισμό της Ευρωπαϊκής Κοινότητας 1804/99 συμπεριλαμβάνοντας τους κανόνες παραγωγής των κτηνοτροφικών προϊόντων. Πολλά από τα προϊόντα της πρωτογενούς παραγωγής της γεωργίας χρησιμοποιούνται άμεσα για την διατροφή του ανθρώπου κυρίως ως νωπά φρέσκα τρόφιμα. Με κατάλληλη επεξεργασία που περιλαμβάνει ένα σύνολο διεργασιών, τα προϊόντα της πρωτογενούς παραγωγής, σε συνδυασμό ή όχι με άλλα συστατικά, μετατρέπονται σε νέα προϊόντα, κατάλληλα για την διατροφή του ανθρώπου ή σε πρώτες ύλες για την παραγωγή άλλων τροφίμων. Ιδιαίτερη σημασία θα δώσουμε στην δευτερογενή παραγωγή της γεωργίας και συγκεκριμένα στα προϊόντα που προέρχονται από τα φυτά μεγάλης καλλιέργειας, τις αροτραίες καλλιέργειες για την παρασκευή αρτοσκευασμάτων και τις διαδικασίες έως ότου ένα τέτοιο προϊόν φτάσει να πωλείται στα ράφια των αγορών και πολυκαταστημάτων με όνομα και λογότυπο πιστοποίησης με αναφορά στον βιολογικό τρόπο.el
heal.languageel
heal.academicPublisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Φυτικής Παραγωγήςel
heal.academicPublisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνωνel
heal.academicPublisherT.E.I. of Crete, School of Agriculture, Food and Nutrition (STeGTET), Department of Crop Scienceen
heal.academicPublisherT.E.I. of Crete, School of Agriculture, Food and Nutrition (STeGTET), Department of Agricultureen
heal.titleΠιστοποίηση βιολογικών αρτοσκευασμάτων σύμφωνα με το κανονισμό 2092/91 της βιολογικής γεωργίας.el
heal.titleCertified organic bakery in accordance with Regulation 2092/91 on organic farming.en
heal.typebachelorThesis
heal.keywordαρτοσκευάσματα, πιστοποίηση, βιολογική γεωργίαel
heal.keywordpastries, certification, organic farmingen
heal.advisorNameΣκουλή, Άνναel
heal.advisorNameSkouli, Annaen
heal.academicPublisherIDteicrete
heal.fullTextAvailabilitytrue
tcd.distinguishedfalse
tcd.surveyfalse


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Thumbnail

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στις ακόλουθες συλλογές

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Attribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)
Except where otherwise noted, this item's license is described as Attribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)