Εμφάνιση απλής εγγραφής

Organization and operation of catering enterprises. Events organization methods, legislation, HACCP.

Στοιχεία Dublin Core

dc.creatorΧαντζή, Βασιλικήel
dc.creatorChantzi, Vasilikien
dc.date.accessioned2016-03-15T17:15:03Z
dc.date.available2016-03-15T17:15:03Z
dc.date.issued2010-07-05T13:12:17Z
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/20.500.12688/7050
dc.description.abstractΗ σύγχρονη τάση για πραγματοποίηση κοινωνικών αλλά και επιχειρηματικών εκδηλώσεων μεγάλου βεληνεκούς ώθησε τις επιχειρήσεις να ασχοληθούν με τον κλάδο της οργάνωσης και τροφοδοσίας εκδηλώσεων. Η παρούσα πτυχιακή εργασία προσεγγίζει την τροφοδοσία εκδηλώσεων μέσα από το γενικότερο πρίσμα της διοργάνωσης τους. Εξετάζει την οργάνωση και υλοποίηση κοινωνικών εκδηλώσεων σε δύο αντίστοιχες επιχειρήσεις στις περιοχές της Θεσσαλίας και της Αττικής. Η παρούσα εργασία έχει σαν στόχο να διερευνήσει το σύνολο των διαδικασιών οργάνωσης μίας εκδήλωσης, το σημαντικότερο τμήμα της τροφοδοσίας της εκδήλωσης αλλά και την παροχή αντίστοιχων υπηρεσιών από την ανάλογη επιχείρηση. Συγκεκριμένα, όλες τις υποστηρικτικές διαδικασίες που σκιαγραφούν την λειτουργία των επιχειρήσεων ως προς το τμήμα των τροφίμων και εδεσμάτων, το κοστολόγιο της εκδήλωσης, τη διαρρύθμιση και το διάκοσμο, τη διαχείριση κρίσιμων συμβάντων, το σύστημα διαχείρισης προμηθευτών και προσωπικού αλλά και τη διασφάλιση των κανονισμών ασφαλείας. Επιχειρείται καταρχήν ο ορισμός της έννοιας της εκδήλωσης και των μορφών που αυτή περικλείει. Ακολουθεί μία συνοπτική παρουσίαση του κλάδου οργάνωσης και τροφοδοσίας εκδηλώσεων με τις σύγχρονες προκλήσεις που αντιμετωπίζει. Στη συνέχεια παρουσιάζεται το σύνολο των διαδικασιών ελέγχου της ασφάλειας τροφίμων μιας επιχείρησης, όπως έχει διαμορφωθεί από το αντίστοιχο νομικό πλαίσιο. Τέλος, η συγγραφική προσπάθεια ολοκληρώνεται με την παρουσίαση πρακτικών εφαρμογών τροφοδοσίας εκδηλώσεων σε δύο γάμους, στην περιοχή της Θεσσαλίας κα της Αττικής.el
dc.languageel
dc.publisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεωνel
dc.publisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)el
dc.publisherT.E.I. of Crete, School of Management and Economics (SDO), Department of Tourism Managementen
dc.publisherT.E.I. of Crete, School of Management and Economics (SDO), Department of Business Administration (in Heraklion)en
dc.rightsAttribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0/
dc.titleΟργάνωση και λειτουργία επιχειρήσεων εξωτερικών catering. Μέθοδοι οργάνωσης εκδηλώσεων, προδιαγραφές, νομοθεσία, HACCP.el
dc.titleOrganization and operation of catering enterprises. Events organization methods, legislation, HACCP.en

Στοιχεία healMeta

heal.creatorNameΧαντζή, Βασιλικήel
heal.creatorNameChantzi, Vasilikien
heal.publicationDate2010-07-05T13:12:17Z
heal.identifier.primaryhttp://hdl.handle.net/20.500.12688/7050
heal.abstractΗ σύγχρονη τάση για πραγματοποίηση κοινωνικών αλλά και επιχειρηματικών εκδηλώσεων μεγάλου βεληνεκούς ώθησε τις επιχειρήσεις να ασχοληθούν με τον κλάδο της οργάνωσης και τροφοδοσίας εκδηλώσεων. Η παρούσα πτυχιακή εργασία προσεγγίζει την τροφοδοσία εκδηλώσεων μέσα από το γενικότερο πρίσμα της διοργάνωσης τους. Εξετάζει την οργάνωση και υλοποίηση κοινωνικών εκδηλώσεων σε δύο αντίστοιχες επιχειρήσεις στις περιοχές της Θεσσαλίας και της Αττικής. Η παρούσα εργασία έχει σαν στόχο να διερευνήσει το σύνολο των διαδικασιών οργάνωσης μίας εκδήλωσης, το σημαντικότερο τμήμα της τροφοδοσίας της εκδήλωσης αλλά και την παροχή αντίστοιχων υπηρεσιών από την ανάλογη επιχείρηση. Συγκεκριμένα, όλες τις υποστηρικτικές διαδικασίες που σκιαγραφούν την λειτουργία των επιχειρήσεων ως προς το τμήμα των τροφίμων και εδεσμάτων, το κοστολόγιο της εκδήλωσης, τη διαρρύθμιση και το διάκοσμο, τη διαχείριση κρίσιμων συμβάντων, το σύστημα διαχείρισης προμηθευτών και προσωπικού αλλά και τη διασφάλιση των κανονισμών ασφαλείας. Επιχειρείται καταρχήν ο ορισμός της έννοιας της εκδήλωσης και των μορφών που αυτή περικλείει. Ακολουθεί μία συνοπτική παρουσίαση του κλάδου οργάνωσης και τροφοδοσίας εκδηλώσεων με τις σύγχρονες προκλήσεις που αντιμετωπίζει. Στη συνέχεια παρουσιάζεται το σύνολο των διαδικασιών ελέγχου της ασφάλειας τροφίμων μιας επιχείρησης, όπως έχει διαμορφωθεί από το αντίστοιχο νομικό πλαίσιο. Τέλος, η συγγραφική προσπάθεια ολοκληρώνεται με την παρουσίαση πρακτικών εφαρμογών τροφοδοσίας εκδηλώσεων σε δύο γάμους, στην περιοχή της Θεσσαλίας κα της Αττικής.el
heal.languageel
heal.academicPublisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεωνel
heal.academicPublisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)el
heal.academicPublisherT.E.I. of Crete, School of Management and Economics (SDO), Department of Tourism Managementen
heal.academicPublisherT.E.I. of Crete, School of Management and Economics (SDO), Department of Business Administration (in Heraklion)en
heal.titleΟργάνωση και λειτουργία επιχειρήσεων εξωτερικών catering. Μέθοδοι οργάνωσης εκδηλώσεων, προδιαγραφές, νομοθεσία, HACCP.el
heal.titleOrganization and operation of catering enterprises. Events organization methods, legislation, HACCP.en
heal.typebachelorThesis
heal.keywordεκδηλώσεις, οργάνωση, νομοθεσία, σύστημα ασφάλεια τροφίμων HACCP, τροφοδοσίαel
heal.keywordevents, organization, legislation, HACCP food safety system, cateringen
heal.advisorNameΤριανταφύλλου, Γεώργιοςel
heal.advisorNameTriantafyllou, Georgiosen
heal.academicPublisherIDteicrete
heal.fullTextAvailabilitytrue
tcd.distinguishedfalse
tcd.surveyfalse


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Thumbnail

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στις ακόλουθες συλλογές

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Attribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)
Except where otherwise noted, this item's license is described as Attribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)