Εμφάνιση απλής εγγραφής

Culinary tourism and Greece.

Στοιχεία Dublin Core

dc.creatorΜηλολιδάκης, Αντώνηςel
dc.creatorΤσεκούρα, Ασπασίαel
dc.creatorMilolidakis, Antonisen
dc.creatorTsekoura, Aspasiaen
dc.date.accessioned2016-03-15T17:15:08Z
dc.date.available2016-03-15T17:15:08Z
dc.date.issued2010-07-05T13:38:56Z
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/20.500.12688/7054
dc.description.abstractΣτην πτυχιακή μας εργασία θα επιχειρήσουμε να αναπτύξουμε την έννοια του γαστρονομικού τουρισμού και μέσα απο την επιστημονική ανάλυση και μελέτη που ακολουθεί να εξετάσουμε και να τονίσουμε την σχέση που υπάρχει με την Ελληνικό πολιτισμό και την οικονομία. Προσπαθήσαμε να δώσουμε την έννοια του τουρισμού και αφού αυτός κατέστει κατανοητός αναφέραμε και αναλύσαμε διεξοδικά τις πτυχές και διακρίσεις του. Η ανάλυση του οικονομικού κλίματος και της πορείας του τουρισμού στην χώρα μας κρίθηκε ένα σημείο θεμελιώδες, όπως επίσης και ο εντοπισμός των ελληνικών παραδοσιακών προιόντων και η εξέταση της πορείας των εξαγωγών τους, του ανταγωνισμού και της φαινομενικής κατανάλωσης. Επιπλέον στην συνέχεια, παραθέσαμε την ιστορική σναδρομή του Τουρισμού αφού αποτελεί ένα στοιχείο επίκαιρο και σημαντικό για την μελέτη καθώς τονίζεται η άρρηκτη σχέση με τον Ελληνικό πολιτισμό και εν γένει την Ελληνική ταυτότητα. Παράλληλα, αναπτύχθηκε η γαστρονομική παράδοση και διατροφή ανά περιοχή και αξιολογήθηκαν τα συστατικά και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά τους σε σχέση με την ανθρώπινη υγεία. Τέλος, αναλύθηκαν τα χρηματοοικονομικά στοιχεία του κλάδου μέσα απο την SWOT analysis που εξετάζει τις Δυνάμεις, τις Ευκαιρίες, τις Αδυναμίες και τις Ευκαιρίες για τον Τουρισμό και προτάθηκαν οι δράσεις για την ανάπτυξη και την βιωσιμότητα του.el
dc.languageel
dc.publisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεωνel
dc.publisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)el
dc.publisherT.E.I. of Crete, School of Management and Economics (SDO), Department of Tourism Managementen
dc.publisherT.E.I. of Crete, School of Management and Economics (SDO), Department of Business Administration (in Heraklion)en
dc.rightsAttribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0/
dc.titleΓαστρονομικός τουρισμός και Ελλάδα.el
dc.titleCulinary tourism and Greece.en

Στοιχεία healMeta

heal.creatorNameΜηλολιδάκης, Αντώνηςel
heal.creatorNameΤσεκούρα, Ασπασίαel
heal.creatorNameMilolidakis, Antonisen
heal.creatorNameTsekoura, Aspasiaen
heal.publicationDate2010-07-05T13:38:56Z
heal.identifier.primaryhttp://hdl.handle.net/20.500.12688/7054
heal.abstractΣτην πτυχιακή μας εργασία θα επιχειρήσουμε να αναπτύξουμε την έννοια του γαστρονομικού τουρισμού και μέσα απο την επιστημονική ανάλυση και μελέτη που ακολουθεί να εξετάσουμε και να τονίσουμε την σχέση που υπάρχει με την Ελληνικό πολιτισμό και την οικονομία. Προσπαθήσαμε να δώσουμε την έννοια του τουρισμού και αφού αυτός κατέστει κατανοητός αναφέραμε και αναλύσαμε διεξοδικά τις πτυχές και διακρίσεις του. Η ανάλυση του οικονομικού κλίματος και της πορείας του τουρισμού στην χώρα μας κρίθηκε ένα σημείο θεμελιώδες, όπως επίσης και ο εντοπισμός των ελληνικών παραδοσιακών προιόντων και η εξέταση της πορείας των εξαγωγών τους, του ανταγωνισμού και της φαινομενικής κατανάλωσης. Επιπλέον στην συνέχεια, παραθέσαμε την ιστορική σναδρομή του Τουρισμού αφού αποτελεί ένα στοιχείο επίκαιρο και σημαντικό για την μελέτη καθώς τονίζεται η άρρηκτη σχέση με τον Ελληνικό πολιτισμό και εν γένει την Ελληνική ταυτότητα. Παράλληλα, αναπτύχθηκε η γαστρονομική παράδοση και διατροφή ανά περιοχή και αξιολογήθηκαν τα συστατικά και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά τους σε σχέση με την ανθρώπινη υγεία. Τέλος, αναλύθηκαν τα χρηματοοικονομικά στοιχεία του κλάδου μέσα απο την SWOT analysis που εξετάζει τις Δυνάμεις, τις Ευκαιρίες, τις Αδυναμίες και τις Ευκαιρίες για τον Τουρισμό και προτάθηκαν οι δράσεις για την ανάπτυξη και την βιωσιμότητα του.el
heal.languageel
heal.academicPublisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεωνel
heal.academicPublisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)el
heal.academicPublisherT.E.I. of Crete, School of Management and Economics (SDO), Department of Tourism Managementen
heal.academicPublisherT.E.I. of Crete, School of Management and Economics (SDO), Department of Business Administration (in Heraklion)en
heal.titleΓαστρονομικός τουρισμός και Ελλάδα.el
heal.titleCulinary tourism and Greece.en
heal.typebachelorThesis
heal.keywordΕλλάδα, γαστρονομικός τουρισμόςel
heal.keywordGreece, culinary tourismen
heal.advisorNameΠεδιαδίτης, Παντελήςel
heal.advisorNamePediaditis, Pantelisen
heal.academicPublisherIDteicrete
heal.fullTextAvailabilitytrue
tcd.distinguishedfalse
tcd.surveyfalse


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Thumbnail

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στις ακόλουθες συλλογές

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Attribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)
Except where otherwise noted, this item's license is described as Attribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)