Εμφάνιση απλής εγγραφής

Development processes and implementation of HACCP system in catering enterprises and hotels.

Στοιχεία Dublin Core

dc.creatorΜαρίνου, Ιωάννηςel
dc.creatorMarinou, Ioannisen
dc.date.accessioned2016-03-15T17:16:25Z
dc.date.available2016-03-15T17:16:25Z
dc.date.issued2008-2-28T16:44:49Z
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/20.500.12688/7130
dc.description.abstractΣτις μέρες μας όλες οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις και γενικά όλες οι επιχειρήσεις μαζικής εστίασης προσπαθούν ή έχουν ήδη εφαρμόσει το σύστημα HACCP (Hazard Analysis Critical Control Point - Ανάλυση Επικινδυνότητας στα κρίσιμα σημεία ελέγχου) αφού αποτελεί αναπόσπαστο σημείο, αφού πλέον η ποιότητα των πελατών έχει αυξηθεί, οι απαιτήσεις των Tour Operation έχουν αυξηθεί και το σύστημα HACCP αποτελεί σημαντικό πλεονέκτημα στον ανταγωνισμό που υπάρχει. Το σύστημα HACCP διασφαλίζει την άριστη ποιότητα των προϊόντων και υπηρεσιών όσο αφορά την παραγωγική διαδικασία. Ιδιαίτερα σήμερα που η ύπαρξη και διάδοση πολλών μεταδοτικών ασθενειών είναι περισσότερο απειλητικές για την υγεία των καταναλωτών. Μερικά πρόσφατα παραδείγματα είναι «οι τρελές αγελάδες» και η γρίπη των πουλερικών που έχουν αναστατώσει ολόκληρο τον κόσμο. Αν και το να εφαρμοστεί το σύστημα HACCP σε μια επιχείρηση είναι πάρα πολύ δύσκολο γιατί χρειάζεται έλεγχος για σωστή εφαρμογή σε όλα τα στάδια της παραγωγικής διαδικασίας, από τον τόπο παραγωγής (χωράφι / θάλασσα κλπ) μέχρι το χώρο τελικής κατανάλωσης (στο πιάτο του καταναλωτή) πρέπει να εφαρμοστεί από κάθε επιχείρηση μαζικής εστίασης, αλλά και να διατηρηθεί στον χρόνο γιατί έχουμε πιο ασφαλή προϊόντα, ο καταναλωτής νιώθει πιο ασφαλής ξέρωντας ότι τηρείται το σύστημα. Όσο περνά ο χρόνος δημιουργούνται περισσότερες ανάγκες στον διεθνή τουρισμό και πρέπει να προσαρμόζονται στις ανάγκες της κάθε εποχής για να μπορούν να ανταπεξέλθουν και ήδη άρχισαν να βλέπουν ότι με την αναβάθμιση της ποιότητας μπορούν να αναβαθμίσουν και να αναδείξουν τον τουρισμό σε Ελλάδα και Κύπρο. Έτσι ολοκληρώνοντας θα ήθελα να επισημάνω ότι αφού στις μέρες μας οι απαιτήσεις και οι γνώσεις των καταναλωτών και των Tour Operation είναι μεγαλύτερες, πρέπει και ο τουρισμός να μπορεί να ανταποκριθεί σε αυτές. Γι' αυτό και όλες οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις πρέπει και επιδιώκουν να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις αυτές και στον ανταγωνισμό που ολοένα γινέται εντονότερος. Το σύστημα HACCP σε μια ξενοδοχειακή επιχείρηση και πιο γενικά σε επιχειρήσεις μαζικής εστίασης πρέπει να εφαρμόζεται γιατί είναι πλέον στις απαιτήσεις του διεθνή τουρισμού, ο ανταγωνισμός μεγάλος, όσο και οι απαιτήσεις και γνώσεις του πελάτη / καταναλωτή.el
dc.languageel
dc.publisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεωνel
dc.publisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)el
dc.publisherT.E.I. of Crete, School of Management and Economics (SDO), Department of Tourism Managementen
dc.publisherT.E.I. of Crete, School of Management and Economics (SDO), Department of Business Administration (in Heraklion)en
dc.rightsAttribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0/
dc.titleΔιαδικασίες ανάπτυξης και εφαρμογής του συστήματος HACCP στις επιχειρήσεις μαζικής εστίασης και ξενοδοχείων.el
dc.titleDevelopment processes and implementation of HACCP system in catering enterprises and hotels.en

Στοιχεία healMeta

heal.creatorNameΜαρίνου, Ιωάννηςel
heal.creatorNameMarinou, Ioannisen
heal.publicationDate2008-2-28T16:44:49Z
heal.identifier.primaryhttp://hdl.handle.net/20.500.12688/7130
heal.abstractΣτις μέρες μας όλες οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις και γενικά όλες οι επιχειρήσεις μαζικής εστίασης προσπαθούν ή έχουν ήδη εφαρμόσει το σύστημα HACCP (Hazard Analysis Critical Control Point - Ανάλυση Επικινδυνότητας στα κρίσιμα σημεία ελέγχου) αφού αποτελεί αναπόσπαστο σημείο, αφού πλέον η ποιότητα των πελατών έχει αυξηθεί, οι απαιτήσεις των Tour Operation έχουν αυξηθεί και το σύστημα HACCP αποτελεί σημαντικό πλεονέκτημα στον ανταγωνισμό που υπάρχει. Το σύστημα HACCP διασφαλίζει την άριστη ποιότητα των προϊόντων και υπηρεσιών όσο αφορά την παραγωγική διαδικασία. Ιδιαίτερα σήμερα που η ύπαρξη και διάδοση πολλών μεταδοτικών ασθενειών είναι περισσότερο απειλητικές για την υγεία των καταναλωτών. Μερικά πρόσφατα παραδείγματα είναι «οι τρελές αγελάδες» και η γρίπη των πουλερικών που έχουν αναστατώσει ολόκληρο τον κόσμο. Αν και το να εφαρμοστεί το σύστημα HACCP σε μια επιχείρηση είναι πάρα πολύ δύσκολο γιατί χρειάζεται έλεγχος για σωστή εφαρμογή σε όλα τα στάδια της παραγωγικής διαδικασίας, από τον τόπο παραγωγής (χωράφι / θάλασσα κλπ) μέχρι το χώρο τελικής κατανάλωσης (στο πιάτο του καταναλωτή) πρέπει να εφαρμοστεί από κάθε επιχείρηση μαζικής εστίασης, αλλά και να διατηρηθεί στον χρόνο γιατί έχουμε πιο ασφαλή προϊόντα, ο καταναλωτής νιώθει πιο ασφαλής ξέρωντας ότι τηρείται το σύστημα. Όσο περνά ο χρόνος δημιουργούνται περισσότερες ανάγκες στον διεθνή τουρισμό και πρέπει να προσαρμόζονται στις ανάγκες της κάθε εποχής για να μπορούν να ανταπεξέλθουν και ήδη άρχισαν να βλέπουν ότι με την αναβάθμιση της ποιότητας μπορούν να αναβαθμίσουν και να αναδείξουν τον τουρισμό σε Ελλάδα και Κύπρο. Έτσι ολοκληρώνοντας θα ήθελα να επισημάνω ότι αφού στις μέρες μας οι απαιτήσεις και οι γνώσεις των καταναλωτών και των Tour Operation είναι μεγαλύτερες, πρέπει και ο τουρισμός να μπορεί να ανταποκριθεί σε αυτές. Γι' αυτό και όλες οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις πρέπει και επιδιώκουν να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις αυτές και στον ανταγωνισμό που ολοένα γινέται εντονότερος. Το σύστημα HACCP σε μια ξενοδοχειακή επιχείρηση και πιο γενικά σε επιχειρήσεις μαζικής εστίασης πρέπει να εφαρμόζεται γιατί είναι πλέον στις απαιτήσεις του διεθνή τουρισμού, ο ανταγωνισμός μεγάλος, όσο και οι απαιτήσεις και γνώσεις του πελάτη / καταναλωτή.el
heal.languageel
heal.academicPublisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεωνel
heal.academicPublisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)el
heal.academicPublisherT.E.I. of Crete, School of Management and Economics (SDO), Department of Tourism Managementen
heal.academicPublisherT.E.I. of Crete, School of Management and Economics (SDO), Department of Business Administration (in Heraklion)en
heal.titleΔιαδικασίες ανάπτυξης και εφαρμογής του συστήματος HACCP στις επιχειρήσεις μαζικής εστίασης και ξενοδοχείων.el
heal.titleDevelopment processes and implementation of HACCP system in catering enterprises and hotels.en
heal.typebachelorThesis
heal.keywordσύστημα ασφάλεια τροφίμων HACCP, επιχείρηση μαζικής εστίασηςel
heal.keywordHACCP food safety system, foodservice enterpriseen
heal.advisorNameΤζωρακολευθεράκης, Ζαχαρίαςel
heal.advisorNameTzorakoleftherakis, Zachariasen
heal.academicPublisherIDteicrete
heal.fullTextAvailabilitytrue
tcd.distinguishedfalse
tcd.surveyfalse


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Thumbnail

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στις ακόλουθες συλλογές

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Attribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)
Except where otherwise noted, this item's license is described as Attribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)