Εφαρμογή και διασφάλιση του συστήματος HACCP σε μια ξενοδοχειακή μονάδα.
Implementation and ensuring the HACCP system in a hotel unit.

View/ Open
Date
2008-2-28TAuthor
Μαυρουδή, Βικτωρία
Mavroudi, Victoria
Metadata
Show full item recordAbstract
Το HACCP είναι ένα σύστημα διασφάλισης της υγιεινής των ειδών διατροφής που καθιερώθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση με την οδηγία 93/43 και είναι υποχρεωτικό για τις βιομηχανίες τροφίμων. Για τις επισιτιστικές επιχειρήσεις δεν αποτελεί υποχρεωτικό θέμα. Η ποιότητα του φαγητού είναι βασικός στόχος κάθε επισιτιστικής επιχείρησης και ο έλεγχος της ποιότητας σημαντική λειτουργία της διοίκησης. Το HACCP (Hazard Analysis Critical Control Points) που στα Ελληνικά αποδίδεται ως «Ανάλυση Επικινδυνότητας στα κρίσιμα Σημεία Ελέγχου» είναι μια προληπτική διαδικασία για τον έλεγχο της ποιότητας και αφορά στην υγιεινή των προσφερόμενων (τροφίμων) φαγητών. Οι αρχές του HACCP όπως εφαρμόζονται στις επισιτιστικές επιχειρήσεις, δίνουν έμφαση στο μικροβιολογικό έλεγχο και στον προσδιορισμό των σταδίων εκείνων της παραγωγικής διαδικασίας όπου η έλλειψη ελέγχου εγκυμονεί κινδύνους για την ασφάλεια των καταναλωτών.
Collections
This website uses cookies to ensure you get the best browsing experience.
Continue
More info