Εμφάνιση απλής εγγραφής

Contribution of traditional products of the island of Lesvos to the improvement of competitiveness of the island approach to tourism: Ouzo case study.

Στοιχεία Dublin Core

dc.creatorΛαμπαρδάκη, Ελένηel
dc.creatorLampardaki, Elenien
dc.date.accessioned2016-03-15T17:18:01Z
dc.date.available2016-03-15T17:18:01Z
dc.date.issued2013-05-31T11:47:36Z
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/20.500.12688/7212
dc.description.abstractΣκοπός της παρούσας εργασίας, είναι η ανάλυση της έννοιας και λειτουργίας του τουρισμού στις μέρες μας και κυρίως της ύπαρξης του τουρισμού στο νησί της Λέσβου, μέσω της συμβολής παραδοσιακών προϊόντων και με απώτερο στόχο την βελτίωση της ανταγωνιστικότητας με τη χρήση για παράδειγμα του ούζου Μυτιλήνης. Προκειμένου να επιτευχθεί αυτό με αποτελεσματικό τρόπο, θα γίνει μια αναφορά στην ανάπτυξη του τουρισμού που τα τελευταία χρόνια φαίνεται να αυξάνεται με ταχύτατους ρυθμούς και επίσης θα γίνει παρουσίαση ενός σχεδίου ανάπτυξης για τον τουρισμό στο νησί της Λέσβου μέσω της περίπτωσης του ούζου Μυτιλήνης, λαμβάνοντας υπόψη το φυσικό και πολιτιστικό πλούτο του νησιού. Αναλύονται τέλος, οι προϋποθέσεις για την ανάπτυξη, τη στήριξη και την εφαρμογή της ειδικής και εναλλακτικής μορφής τουρισμού μέσω ειδικών τεχνικών και μεθόδων Μάρκετινγκ καθώς και στοιχείων ανάπτυξης από μέρους των υπευθύνων ξενοδοχείων και καταλυμάτων στο συγκεκριμένο νησί.el
dc.languageel
dc.publisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεωνel
dc.publisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)el
dc.publisherT.E.I. of Crete, School of Management and Economics (SDO), Department of Tourism Managementen
dc.publisherT.E.I. of Crete, School of Management and Economics (SDO), Department of Business Administration (in Heraklion)en
dc.rightsAttribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0/
dc.titleΗ συμβολή των παραδοσιακών προϊόντων της νήσου Λέσβου για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας του τουριστικού προϊόντος: η περίπτωση του ούζου.el
dc.titleContribution of traditional products of the island of Lesvos to the improvement of competitiveness of the island approach to tourism: Ouzo case study.en

Στοιχεία healMeta

heal.creatorNameΛαμπαρδάκη, Ελένηel
heal.creatorNameLampardaki, Elenien
heal.publicationDate2013-05-31T11:47:36Z
heal.identifier.primaryhttp://hdl.handle.net/20.500.12688/7212
heal.abstractΣκοπός της παρούσας εργασίας, είναι η ανάλυση της έννοιας και λειτουργίας του τουρισμού στις μέρες μας και κυρίως της ύπαρξης του τουρισμού στο νησί της Λέσβου, μέσω της συμβολής παραδοσιακών προϊόντων και με απώτερο στόχο την βελτίωση της ανταγωνιστικότητας με τη χρήση για παράδειγμα του ούζου Μυτιλήνης. Προκειμένου να επιτευχθεί αυτό με αποτελεσματικό τρόπο, θα γίνει μια αναφορά στην ανάπτυξη του τουρισμού που τα τελευταία χρόνια φαίνεται να αυξάνεται με ταχύτατους ρυθμούς και επίσης θα γίνει παρουσίαση ενός σχεδίου ανάπτυξης για τον τουρισμό στο νησί της Λέσβου μέσω της περίπτωσης του ούζου Μυτιλήνης, λαμβάνοντας υπόψη το φυσικό και πολιτιστικό πλούτο του νησιού. Αναλύονται τέλος, οι προϋποθέσεις για την ανάπτυξη, τη στήριξη και την εφαρμογή της ειδικής και εναλλακτικής μορφής τουρισμού μέσω ειδικών τεχνικών και μεθόδων Μάρκετινγκ καθώς και στοιχείων ανάπτυξης από μέρους των υπευθύνων ξενοδοχείων και καταλυμάτων στο συγκεκριμένο νησί.el
heal.languageel
heal.academicPublisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεωνel
heal.academicPublisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)el
heal.academicPublisherT.E.I. of Crete, School of Management and Economics (SDO), Department of Tourism Managementen
heal.academicPublisherT.E.I. of Crete, School of Management and Economics (SDO), Department of Business Administration (in Heraklion)en
heal.titleΗ συμβολή των παραδοσιακών προϊόντων της νήσου Λέσβου για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας του τουριστικού προϊόντος: η περίπτωση του ούζου.el
heal.titleContribution of traditional products of the island of Lesvos to the improvement of competitiveness of the island approach to tourism: Ouzo case study.en
heal.typebachelorThesis
heal.keywordτουρισμός, ανταγωνιστικότητα, παραδοσιακό προϊόνel
heal.keywordtourism, enterpreneurship, traditional producten
heal.advisorNameΦραγκούλης, Αντώνιοςel
heal.advisorNameFragkoulis, Antoniosen
heal.academicPublisherIDteicrete
heal.fullTextAvailabilitytrue
tcd.distinguishedfalse
tcd.surveyfalse


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Thumbnail

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στις ακόλουθες συλλογές

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Attribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)
Except where otherwise noted, this item's license is described as Attribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)