Εμφάνιση απλής εγγραφής

Organization of catering. Standards, legislation, HACCP.

Στοιχεία Dublin Core

dc.creatorΠαπαντωνάκη, Θεονύμφηel
dc.creatorPapantonaki, Theonymfien
dc.date.accessioned2016-03-15T17:18:09Z
dc.date.available2016-03-15T17:18:09Z
dc.date.issued2013-02-07T11:36:46Z
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/20.500.12688/7220
dc.description.abstractΗ παροχή φαγητού και ποτών σε ανθρώπους έξω από το φυσικό χώρο του σπιτιού, αποτελεί ένα σημαντικό κομμάτι της επισιτιστικής βιομηχανίας. Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται ιδιέταιρα ανοδική πορεία στον κλάδο της μαζικής εστίασης – τροφοδοσίας (catering), τόσο στην εγχώρια όσο και στη διεθνή αγορά.Στην παρούσα μελέτη αναλύονται θέματα νομοθεσίας, κανόνες υγειινής και ασφάλειας τροφίμων καθώς και μέθοδοι οργάνωσης και λειτουργίας, τα οποία αποτελούν απαραίτητη προϋπόθεση για την επιτυχία και την οικονομική ευημερία μιας επισιτιστικής επιχείρησης. Πραγματοποιείται ιστορική αναδρομή από τον 4ο αιώνα Π.Χ, όπου ο κλάδος εστίασης πρωτοεμφανίζεται στην Αρχαία Αίγυπτο και την Κίνα και κατά τον 8ο αιώνα στην Αρχαία Ελλάδα όπου ήταν προνόμιο αποκλειστικά των ανώτερων κοινωνικών τάξεων. Η μακραίωνη πορεία του κλάδου ενισχύεται την περίοδο της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, επίσης κατά το Μεσαίωνα και κορυφώνεται το 15ο αιώνα στη Γερμανία. Στις μέρες μας τον ενδιαφέρον του κόσμου αυξάνεται όλο και περισσότερο και οι παροχές – υπηρεσίες εξελίσονται συνεχώς λόγω του αυξανόμενου ενδιαφέροντος που παρουσιάζει ο κλάδος. Έτσι η τροφοδοσία, έχει πλέον μετατραπεί σε ένα ισχυρό οικονομικό εργαλείο για την ενίσχυση τόσο της τοπικής όσο και της Εθνικής αγοράς.el
dc.languageel
dc.publisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεωνel
dc.publisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)el
dc.publisherT.E.I. of Crete, School of Management and Economics (SDO), Department of Tourism Managementen
dc.publisherT.E.I. of Crete, School of Management and Economics (SDO), Department of Business Administration (in Heraklion)en
dc.rightsAttribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0/
dc.titleΟργάνωση επιχειρήσεων catering. Προδιαγραφές, νομοθεσία, HACCP.el
dc.titleOrganization of catering. Standards, legislation, HACCP.en

Στοιχεία healMeta

heal.creatorNameΠαπαντωνάκη, Θεονύμφηel
heal.creatorNamePapantonaki, Theonymfien
heal.publicationDate2013-02-07T11:36:46Z
heal.identifier.primaryhttp://hdl.handle.net/20.500.12688/7220
heal.abstractΗ παροχή φαγητού και ποτών σε ανθρώπους έξω από το φυσικό χώρο του σπιτιού, αποτελεί ένα σημαντικό κομμάτι της επισιτιστικής βιομηχανίας. Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται ιδιέταιρα ανοδική πορεία στον κλάδο της μαζικής εστίασης – τροφοδοσίας (catering), τόσο στην εγχώρια όσο και στη διεθνή αγορά.Στην παρούσα μελέτη αναλύονται θέματα νομοθεσίας, κανόνες υγειινής και ασφάλειας τροφίμων καθώς και μέθοδοι οργάνωσης και λειτουργίας, τα οποία αποτελούν απαραίτητη προϋπόθεση για την επιτυχία και την οικονομική ευημερία μιας επισιτιστικής επιχείρησης. Πραγματοποιείται ιστορική αναδρομή από τον 4ο αιώνα Π.Χ, όπου ο κλάδος εστίασης πρωτοεμφανίζεται στην Αρχαία Αίγυπτο και την Κίνα και κατά τον 8ο αιώνα στην Αρχαία Ελλάδα όπου ήταν προνόμιο αποκλειστικά των ανώτερων κοινωνικών τάξεων. Η μακραίωνη πορεία του κλάδου ενισχύεται την περίοδο της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας, επίσης κατά το Μεσαίωνα και κορυφώνεται το 15ο αιώνα στη Γερμανία. Στις μέρες μας τον ενδιαφέρον του κόσμου αυξάνεται όλο και περισσότερο και οι παροχές – υπηρεσίες εξελίσονται συνεχώς λόγω του αυξανόμενου ενδιαφέροντος που παρουσιάζει ο κλάδος. Έτσι η τροφοδοσία, έχει πλέον μετατραπεί σε ένα ισχυρό οικονομικό εργαλείο για την ενίσχυση τόσο της τοπικής όσο και της Εθνικής αγοράς.el
heal.languageel
heal.academicPublisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεωνel
heal.academicPublisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)el
heal.academicPublisherT.E.I. of Crete, School of Management and Economics (SDO), Department of Tourism Managementen
heal.academicPublisherT.E.I. of Crete, School of Management and Economics (SDO), Department of Business Administration (in Heraklion)en
heal.titleΟργάνωση επιχειρήσεων catering. Προδιαγραφές, νομοθεσία, HACCP.el
heal.titleOrganization of catering. Standards, legislation, HACCP.en
heal.typebachelorThesis
heal.keywordτροφοδοσία, σύστημα ασφάλεια τροφίμων HACCP, νομοθεσίαel
heal.keywordcatering, HACCP food safety system, legislationen
heal.advisorNameΑπλαδάς, Γεώργιοςel
heal.advisorNameApladas, Georgiosen
heal.academicPublisherIDteicrete
heal.fullTextAvailabilitytrue
tcd.distinguishedfalse
tcd.surveyfalse


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Thumbnail

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στις ακόλουθες συλλογές

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Attribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)
Except where otherwise noted, this item's license is described as Attribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)