Εμφάνιση απλής εγγραφής

Στοιχεία Dublin Core

dc.creatorΔελημιχάλης, Μαρίνοςel
dc.creatorDelimichalis, Marinosen
dc.date.accessioned2016-03-15T17:18:34Z
dc.date.available2016-03-15T17:18:34Z
dc.date.issued2012-07-03T12:11:30Z
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/20.500.12688/7245
dc.description.abstractΣχεδόν σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου, η προσφορά ενός ποτού είναι ένδειξη φιλοξενίας. Το είδος του ποτού που προσφέρεται διαφέρει από χώρα σε χώρα και είναι ανάλογο με το κλίμα που επικρατεί, την ώρα της ημέρας, τα έθιμα κτλ. Κρύοι χυμοί φρούτων ή σιρόπια είναι συνηθισμένα στις χώρες της Μεσογείου και της Μ. Ανατολής, ένα καυτό τσάι συνηθίζεται στις ψηλές περιοχές των Ιμαλαΐων ή ένα κοκτέιλ Μαρτίνι στο Μανχάτταν της Ν. Υόρκης.Ήδη, εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο πίνουν κρασί ή άλλα αλκοολούχα ποτά, όπως πίνουν άλλοι τον καφέ ή τη σόδα τους. Επειδή αντικειμενικές συνθήκες σε πολλές περιοχές δεν επέτρεπαν ή δεν επιτρέπουν την εύκολη προμήθεια -από τους καταναλωτές- διαφόρων ποτών, δημιουργήθηκαν και αναπτύχθηκαν επιχειρήσεις με αντικείμενο την προμήθεια και διάθεση ποτών στους καταναλωτές είτε σε χονδρική είτε σε λιανική μορφή. Οι επιχειρήσεις αυτές που διέθεταν και διαθέτουν έναντι αμοιβής τα διάφορα ποτά, και κυρίως τα αλκοολούχα, είναι γνωστές με το γενικό όνομα μπαρ. Στις μέρες μας, ως επιχείρηση μπαρ χαρακτηρίζεται ένας χώρος που έχει διαρρυθμιστεί ανάλογα και στον οποίο διατίθενται τα διάφορα ποτά έναντι αμοιβής. Η επιχείρηση αυτή λειτουργεί σύμφωνα με διάφορες διατάξεις που θεσμοθετούνται από την πολιτεία και που οι κυριότερες αναφέρονται σε αγορανομικούς και υγειονομικούς κανόνες.el
dc.languageel
dc.publisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεωνel
dc.publisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)el
dc.publisherT.E.I. of Crete, School of Management and Economics (SDO), Department of Tourism Managementen
dc.publisherT.E.I. of Crete, School of Management and Economics (SDO), Department of Business Administration (in Heraklion)en
dc.rightsAttribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0/
dc.titleΟργάνωση και λειτουργία μπαρel

Στοιχεία healMeta

heal.creatorNameΔελημιχάλης, Μαρίνοςel
heal.creatorNameDelimichalis, Marinosen
heal.publicationDate2012-07-03T12:11:30Z
heal.identifier.primaryhttp://hdl.handle.net/20.500.12688/7245
heal.abstractΣχεδόν σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου, η προσφορά ενός ποτού είναι ένδειξη φιλοξενίας. Το είδος του ποτού που προσφέρεται διαφέρει από χώρα σε χώρα και είναι ανάλογο με το κλίμα που επικρατεί, την ώρα της ημέρας, τα έθιμα κτλ. Κρύοι χυμοί φρούτων ή σιρόπια είναι συνηθισμένα στις χώρες της Μεσογείου και της Μ. Ανατολής, ένα καυτό τσάι συνηθίζεται στις ψηλές περιοχές των Ιμαλαΐων ή ένα κοκτέιλ Μαρτίνι στο Μανχάτταν της Ν. Υόρκης.Ήδη, εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο πίνουν κρασί ή άλλα αλκοολούχα ποτά, όπως πίνουν άλλοι τον καφέ ή τη σόδα τους. Επειδή αντικειμενικές συνθήκες σε πολλές περιοχές δεν επέτρεπαν ή δεν επιτρέπουν την εύκολη προμήθεια -από τους καταναλωτές- διαφόρων ποτών, δημιουργήθηκαν και αναπτύχθηκαν επιχειρήσεις με αντικείμενο την προμήθεια και διάθεση ποτών στους καταναλωτές είτε σε χονδρική είτε σε λιανική μορφή. Οι επιχειρήσεις αυτές που διέθεταν και διαθέτουν έναντι αμοιβής τα διάφορα ποτά, και κυρίως τα αλκοολούχα, είναι γνωστές με το γενικό όνομα μπαρ. Στις μέρες μας, ως επιχείρηση μπαρ χαρακτηρίζεται ένας χώρος που έχει διαρρυθμιστεί ανάλογα και στον οποίο διατίθενται τα διάφορα ποτά έναντι αμοιβής. Η επιχείρηση αυτή λειτουργεί σύμφωνα με διάφορες διατάξεις που θεσμοθετούνται από την πολιτεία και που οι κυριότερες αναφέρονται σε αγορανομικούς και υγειονομικούς κανόνες.el
heal.languageel
heal.academicPublisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεωνel
heal.academicPublisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)el
heal.academicPublisherT.E.I. of Crete, School of Management and Economics (SDO), Department of Tourism Managementen
heal.academicPublisherT.E.I. of Crete, School of Management and Economics (SDO), Department of Business Administration (in Heraklion)en
heal.titleΟργάνωση και λειτουργία μπαρel
heal.typebachelorThesis
heal.advisorNameΑπλαδάς, Γεώργιοςel
heal.advisorNameApladas, Georgiosen
heal.academicPublisherIDteicrete
heal.fullTextAvailabilitytrue
tcd.distinguishedfalse
tcd.surveyfalse


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Thumbnail

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στις ακόλουθες συλλογές

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Attribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)
Except where otherwise noted, this item's license is described as Attribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)