Εμφάνιση απλής εγγραφής

Research on cleanliness - hygiene and safety of food segments of the hotel business.

Στοιχεία Dublin Core

dc.creatorΓαλανάκη, Ελένηel
dc.creatorGalanaki, Elenien
dc.date.accessioned2016-03-15T17:20:43Z
dc.date.available2016-03-15T17:20:43Z
dc.date.issued2014-01-23T10:48:42Z
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/20.500.12688/7352
dc.description.abstractΗ ξενοδοχειακή βιομηχανία έχει βαθιές ρίζες . Η συνδρομή μας θα βοηθήσει να ανθίσει. Για να γίνει το καταλληλότερο μέρος φιλοξενίας για όλους. Παράγοντες που το κάνουν ελκυστικό. Η χώρα μας μπορεί να αναπτύξει τον τομέα της ξενοδοχειακής βιομηχανίας εφόσον διαθέτει τους παράγοντες που απαιτούνται. Μια ιστορική αναδρομή βοηθάει στο να αντιληφθούμε ότι η ανάγκη για τουρισμό υπάρχει από την αρχαιότητα και με την οργανωμένη και σωστή προσέγγιση της, σιγά-σιγά εξελίχθηκε σε μια ολοκληρωμένη μονάδα φιλοξενίας. Τι είναι όμως ξενοδοχείο σήμερα και πόσες μπορούν να είναι οι μορφές εκμετάλλευσης του τουρισμού; Ένα ξενοδοχείο αποτελείται από τμήματα. Ένα πολύ βασικό, ίσως το σημαντικότερο κομμάτι του ξενοδοχείου είναι η καθαριότητα. Η επαγγελματική και φιλική προς το περιβάλλον αντιμετώπιση της καθαριότητας. Σαν ολοκληρωμένο μέλος της κοινωνίας τα ξενοδοχεία εμπίπτουν σε κάποια νομοθεσία. Ένα άλλο σημαντικό κεφάλαιο σε ένα ξενοδοχείο είναι η σίτιση. Η καθαριότητα και εδώ αποτελεί ένα μεγάλο κομμάτι όμως για να είναι ολοκληρωμένη η εστίαση σε ένα τόπο φιλοξενίας, απαιτείται και μεγάλη ποικιλία εδεσμάτων, όπως και ο κατάλληλος εξοπλισμός για τη παρασκευή τους. Το εστιατόριο είναι ένας σύνθετος μηχανισμός που αποτελεί ένα βασικό κομμάτι ευχαρίστησης του πελάτη. Στα επισιτιστικά τμήματα του ξενοδοχείου εκτός από τα εστιατόρια και την κουζίνα ανήκουν κα τα bars. Ο βιολογικός καθαρισμός και η απολύμανση των χώρων δεν είναι πολυτέλεια, αλλά ίσως το βασικότερο κεφάλαιο για την σωστή λειτουργία του χώρου. Οι εξελιγμένες εγκαταστάσεις βοηθούν στην τήρηση των υψηλών προδιαγραφών που απαιτούνται για την ανταπόκριση των ξενοδοχειακών μονάδων στα ευρωπαϊκά η και παγκόσμια πρότυπα. Η κατάλληλη αντιμετώπιση και η σωστή καθαριότητα απαιτούν καλή γνώση των αναγκών και σεβασμό του περιβάλλοντος. Όπως αναφέρεται και στο Σύνταγμα « Η προστασία του φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος αποτελεί υποχρέωση του κράτους». Το κράτος υποχρεούται να λαμβάνει ιδιαίτερα προληπτικά ή κατασταλτικά μέτρα προς διαφύλαξη του. Σαφώς, καθαροί δεν απαιτείται να είναι μόνο οι εξοπλισμοί και οι χώροι ενός ξενοδοχείου, αλλά και το ανθρώπινο δυναμικό του. Πολύ σημαντικό, ίσως το σημαντικότερο όλων των μέτρων, είναι η ασφάλεια και η πρόληψη των ατυχημάτων. Μέσα στην πρόληψη, περιλαμβάνεται και η πυρασφάλεια.el
dc.description.abstractHotel industry has been in our lives for many years. In order to maintain it in appropriate cleaning and hygiene standards we have to follow some strict rules. Some of these rules are to be obeyed, otherwise it would be a serious reason for the health or - even worse - the life, as for example in fire safety of human beings. Those rules are getting more and more eveloped through the years and the hotels have to obey them in order to be ideal places for hospitality.en
dc.languageel
dc.publisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεωνel
dc.publisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)el
dc.publisherT.E.I. of Crete, School of Management and Economics (SDO), Department of Tourism Managementen
dc.publisherT.E.I. of Crete, School of Management and Economics (SDO), Department of Business Administration (in Heraklion)en
dc.rightsAttribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0/
dc.titleΈρευνα για την καθαριότητα - υγιεινή και ασφάλεια των επισιτιστικών τμημάτων των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων.el
dc.titleResearch on cleanliness - hygiene and safety of food segments of the hotel business.en

Στοιχεία healMeta

heal.creatorNameΓαλανάκη, Ελένηel
heal.creatorNameGalanaki, Elenien
heal.publicationDate2014-01-23T10:48:42Z
heal.identifier.primaryhttp://hdl.handle.net/20.500.12688/7352
heal.abstractΗ ξενοδοχειακή βιομηχανία έχει βαθιές ρίζες . Η συνδρομή μας θα βοηθήσει να ανθίσει. Για να γίνει το καταλληλότερο μέρος φιλοξενίας για όλους. Παράγοντες που το κάνουν ελκυστικό. Η χώρα μας μπορεί να αναπτύξει τον τομέα της ξενοδοχειακής βιομηχανίας εφόσον διαθέτει τους παράγοντες που απαιτούνται. Μια ιστορική αναδρομή βοηθάει στο να αντιληφθούμε ότι η ανάγκη για τουρισμό υπάρχει από την αρχαιότητα και με την οργανωμένη και σωστή προσέγγιση της, σιγά-σιγά εξελίχθηκε σε μια ολοκληρωμένη μονάδα φιλοξενίας. Τι είναι όμως ξενοδοχείο σήμερα και πόσες μπορούν να είναι οι μορφές εκμετάλλευσης του τουρισμού; Ένα ξενοδοχείο αποτελείται από τμήματα. Ένα πολύ βασικό, ίσως το σημαντικότερο κομμάτι του ξενοδοχείου είναι η καθαριότητα. Η επαγγελματική και φιλική προς το περιβάλλον αντιμετώπιση της καθαριότητας. Σαν ολοκληρωμένο μέλος της κοινωνίας τα ξενοδοχεία εμπίπτουν σε κάποια νομοθεσία. Ένα άλλο σημαντικό κεφάλαιο σε ένα ξενοδοχείο είναι η σίτιση. Η καθαριότητα και εδώ αποτελεί ένα μεγάλο κομμάτι όμως για να είναι ολοκληρωμένη η εστίαση σε ένα τόπο φιλοξενίας, απαιτείται και μεγάλη ποικιλία εδεσμάτων, όπως και ο κατάλληλος εξοπλισμός για τη παρασκευή τους. Το εστιατόριο είναι ένας σύνθετος μηχανισμός που αποτελεί ένα βασικό κομμάτι ευχαρίστησης του πελάτη. Στα επισιτιστικά τμήματα του ξενοδοχείου εκτός από τα εστιατόρια και την κουζίνα ανήκουν κα τα bars. Ο βιολογικός καθαρισμός και η απολύμανση των χώρων δεν είναι πολυτέλεια, αλλά ίσως το βασικότερο κεφάλαιο για την σωστή λειτουργία του χώρου. Οι εξελιγμένες εγκαταστάσεις βοηθούν στην τήρηση των υψηλών προδιαγραφών που απαιτούνται για την ανταπόκριση των ξενοδοχειακών μονάδων στα ευρωπαϊκά η και παγκόσμια πρότυπα. Η κατάλληλη αντιμετώπιση και η σωστή καθαριότητα απαιτούν καλή γνώση των αναγκών και σεβασμό του περιβάλλοντος. Όπως αναφέρεται και στο Σύνταγμα « Η προστασία του φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος αποτελεί υποχρέωση του κράτους». Το κράτος υποχρεούται να λαμβάνει ιδιαίτερα προληπτικά ή κατασταλτικά μέτρα προς διαφύλαξη του. Σαφώς, καθαροί δεν απαιτείται να είναι μόνο οι εξοπλισμοί και οι χώροι ενός ξενοδοχείου, αλλά και το ανθρώπινο δυναμικό του. Πολύ σημαντικό, ίσως το σημαντικότερο όλων των μέτρων, είναι η ασφάλεια και η πρόληψη των ατυχημάτων. Μέσα στην πρόληψη, περιλαμβάνεται και η πυρασφάλεια.el
heal.abstractHotel industry has been in our lives for many years. In order to maintain it in appropriate cleaning and hygiene standards we have to follow some strict rules. Some of these rules are to be obeyed, otherwise it would be a serious reason for the health or - even worse - the life, as for example in fire safety of human beings. Those rules are getting more and more eveloped through the years and the hotels have to obey them in order to be ideal places for hospitality.en
heal.languageel
heal.academicPublisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεωνel
heal.academicPublisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο)el
heal.academicPublisherT.E.I. of Crete, School of Management and Economics (SDO), Department of Tourism Managementen
heal.academicPublisherT.E.I. of Crete, School of Management and Economics (SDO), Department of Business Administration (in Heraklion)en
heal.titleΈρευνα για την καθαριότητα - υγιεινή και ασφάλεια των επισιτιστικών τμημάτων των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων.el
heal.titleResearch on cleanliness - hygiene and safety of food segments of the hotel business.en
heal.typebachelorThesis
heal.keywordδιασφάλιση της υγιεινής, επισιτιστικό τμήμα, ξενοδοχείοel
heal.keywordsanitation ensuring, food section, hotelen
heal.advisorNameΒερνάδου, Ειρήνηel
heal.advisorNameVernadou, Eirinien
heal.academicPublisherIDteicrete
heal.fullTextAvailabilitytrue
tcd.distinguishedfalse
tcd.surveyfalse


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Thumbnail

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στις ακόλουθες συλλογές

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Attribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)
Except where otherwise noted, this item's license is described as Attribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)