Γαστρονομικός τουρισμός στην Ελλάδα.
Culinary tourism in Greece.
Dublin Core metadata
dc.creator | Φωτιάδου, Άννα | el |
dc.creator | Μπίτζα, Μαρία | el |
dc.creator | Fotiadou, Anna | en |
dc.creator | Mpitza, Maria | en |
dc.date.accessioned | 2016-03-15T17:21:27Z | |
dc.date.available | 2016-03-15T17:21:27Z | |
dc.date.issued | 2013-05-21T12:15:23Z | |
dc.identifier.uri | http://hdl.handle.net/20.500.12688/7398 | |
dc.description.abstract | Στην πτυχιακή μας εργασία θα επιχειρήσουμε να αναπτύξουμε την έννοια του γαστρονομικού τουρισμού και μέσα από την μελέτη που ακολουθεί να εξετάσουμε και να τονίσουμε την σχέση που υπάρχει με την Ελληνικό πολιτισμό και την οικονομία. Προσπαθήσαμε να δώσουμε την έννοια του τουρισμού . Η ανάλυση του οικονομικού κλίματος και της πορείας του τουρισμού στην χώρα μας κρίθηκε ένα σημείο θεμελιώδες, όπως επίσης και ο εντοπισμός των ελληνικών παραδοσιακών προϊόντων και η εξέταση της φαινομενικής κατανάλωσης. Επιπλέον στην συνέχεια, παραθέσαμε την ιστορική αναδρομή του Τουρισμού αφού αποτελεί ένα στοιχείο επίκαιρο και σημαντικό για την μελέτη καθώς τονίζεται η άρρηκτη σχέση με τον Ελληνικό πολιτισμό και εν γένει την Ελληνική ταυτότητα. Παράλληλα, αναπτύχθηκε η γαστρονομική παράδοση και διατροφή ανά περιοχή και αξιολογήθηκαν τα συστατικά και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά τους σε σχέση με την ανθρώπινη υγεία. Τέλος, αναλύθηκαν και προτάθηκαν οι δράσεις για την ανάπτυξη και την βιωσιμότητα του. | el |
dc.language | el | |
dc.publisher | Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων | el |
dc.publisher | Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο) | el |
dc.publisher | T.E.I. of Crete, School of Management and Economics (SDO), Department of Tourism Management | en |
dc.publisher | T.E.I. of Crete, School of Management and Economics (SDO), Department of Business Administration (in Heraklion) | en |
dc.rights | Attribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0) | |
dc.rights.uri | https://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0/ | |
dc.title | Γαστρονομικός τουρισμός στην Ελλάδα. | el |
dc.title | Culinary tourism in Greece. | en |
healMeta
heal.creatorName | Φωτιάδου, Άννα | el |
heal.creatorName | Μπίτζα, Μαρία | el |
heal.creatorName | Fotiadou, Anna | en |
heal.creatorName | Mpitza, Maria | en |
heal.publicationDate | 2013-05-21T12:15:23Z | |
heal.identifier.primary | http://hdl.handle.net/20.500.12688/7398 | |
heal.abstract | Στην πτυχιακή μας εργασία θα επιχειρήσουμε να αναπτύξουμε την έννοια του γαστρονομικού τουρισμού και μέσα από την μελέτη που ακολουθεί να εξετάσουμε και να τονίσουμε την σχέση που υπάρχει με την Ελληνικό πολιτισμό και την οικονομία. Προσπαθήσαμε να δώσουμε την έννοια του τουρισμού . Η ανάλυση του οικονομικού κλίματος και της πορείας του τουρισμού στην χώρα μας κρίθηκε ένα σημείο θεμελιώδες, όπως επίσης και ο εντοπισμός των ελληνικών παραδοσιακών προϊόντων και η εξέταση της φαινομενικής κατανάλωσης. Επιπλέον στην συνέχεια, παραθέσαμε την ιστορική αναδρομή του Τουρισμού αφού αποτελεί ένα στοιχείο επίκαιρο και σημαντικό για την μελέτη καθώς τονίζεται η άρρηκτη σχέση με τον Ελληνικό πολιτισμό και εν γένει την Ελληνική ταυτότητα. Παράλληλα, αναπτύχθηκε η γαστρονομική παράδοση και διατροφή ανά περιοχή και αξιολογήθηκαν τα συστατικά και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά τους σε σχέση με την ανθρώπινη υγεία. Τέλος, αναλύθηκαν και προτάθηκαν οι δράσεις για την ανάπτυξη και την βιωσιμότητα του. | el |
heal.language | el | |
heal.academicPublisher | Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων | el |
heal.academicPublisher | Τ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Διοίκησης και Οικονομίας (Σ.Δ.Ο), Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (Ηράκλειο) | el |
heal.academicPublisher | T.E.I. of Crete, School of Management and Economics (SDO), Department of Tourism Management | en |
heal.academicPublisher | T.E.I. of Crete, School of Management and Economics (SDO), Department of Business Administration (in Heraklion) | en |
heal.title | Γαστρονομικός τουρισμός στην Ελλάδα. | el |
heal.title | Culinary tourism in Greece. | en |
heal.type | bachelorThesis | |
heal.keyword | γαστρονομικός τουρισμός, Ελλάδα | el |
heal.keyword | culinary tourism, Greece | en |
heal.advisorName | Απλαδάς, Γεώργιος | el |
heal.advisorName | Apladas, Georgios | en |
heal.academicPublisherID | teicrete | |
heal.fullTextAvailability | true | |
tcd.distinguished | false | |
tcd.survey | false |