Εμφάνιση απλής εγγραφής

Enteral and parenteral nutrition and their clinical application.

Στοιχεία Dublin Core

dc.creatorΚιντής, Σπυρίδωνel
dc.creatorΤακούλας, Νικόλαοςel
dc.creatorKIintis, Spiridonen
dc.creatorTakoulas, Nikolaosen
dc.date.accessioned2016-03-15T12:19:04Z
dc.date.available2016-03-15T12:19:04Z
dc.date.issued2010-10-22T12:23:14Z
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/20.500.12688/73
dc.description.abstractΗ τεχνητή διατροφή αποτέλεσε έναν από τους πρώτους τομείς εφαρμογής της Ιατρικής Πληροφορικής με ποικιλία συστημάτων και εφαρμογών που έχουν ήδη αναπτυχθεί και εφαρμόζονται σε καθημερινή βάση. Η πλειοψηφεία των ηλεκτρονικών εφαρμογών έχει στόχο ένα εξατομικευμένο, ταχύ και έγκυρο σχεδιασμό των διαιτητικών προγραμμάτων. Με τέτοιου είδους προγράμματα υπάρχει η δυνατότητα των βασικών υπολογισμών ( όγκος του χρησιμοποιούμενου διαλύματος, τύπος διαλύματος, οδός χορήγησης, ρυθμός έγχυσης κα.). καθώς και η δημιουργία βάσης δεδομένων ασθενών. Σκοπός του προγράμματος είναι να προτείνει στο χρήστη το καταλληλότερο σκεύασμα βάση ενεργειακών αναγκών, παράγοντα stress, πρωτεϊνικών αναγκών, ρυθμούς χορήγησης κλπ. Τέλος η ανάπτυξη λογισμικών ηλεκτρονικής μέτρησης διευκολύνουν σημαντικά στο βέλτιστο σχεδιασμό παροχής τεχνητής διατροφής και στην αποδοτικότερη διατροφική υποστήριξη των ασθενών.el
dc.languageel
dc.publisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίαςel
dc.publisherT.E.I. of Crete, School of Agriculture, Food and Nutrition (STeGTET), Department of Nutrition and Dieteticsen
dc.rightsAttribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)
dc.rights.urihttps://creativecommons.org/licenses/by-sa/4.0/
dc.titleΕντερική και παρεντερική διατροφή και η κλινική τους εφαρμογή.el
dc.titleEnteral and parenteral nutrition and their clinical application.en

Στοιχεία healMeta

heal.creatorNameΚιντής, Σπυρίδωνel
heal.creatorNameΤακούλας, Νικόλαοςel
heal.creatorNameKIintis, Spiridonen
heal.creatorNameTakoulas, Nikolaosen
heal.publicationDate2010-10-22T12:23:14Z
heal.identifier.primaryhttp://hdl.handle.net/20.500.12688/73
heal.abstractΗ τεχνητή διατροφή αποτέλεσε έναν από τους πρώτους τομείς εφαρμογής της Ιατρικής Πληροφορικής με ποικιλία συστημάτων και εφαρμογών που έχουν ήδη αναπτυχθεί και εφαρμόζονται σε καθημερινή βάση. Η πλειοψηφεία των ηλεκτρονικών εφαρμογών έχει στόχο ένα εξατομικευμένο, ταχύ και έγκυρο σχεδιασμό των διαιτητικών προγραμμάτων. Με τέτοιου είδους προγράμματα υπάρχει η δυνατότητα των βασικών υπολογισμών ( όγκος του χρησιμοποιούμενου διαλύματος, τύπος διαλύματος, οδός χορήγησης, ρυθμός έγχυσης κα.). καθώς και η δημιουργία βάσης δεδομένων ασθενών. Σκοπός του προγράμματος είναι να προτείνει στο χρήστη το καταλληλότερο σκεύασμα βάση ενεργειακών αναγκών, παράγοντα stress, πρωτεϊνικών αναγκών, ρυθμούς χορήγησης κλπ. Τέλος η ανάπτυξη λογισμικών ηλεκτρονικής μέτρησης διευκολύνουν σημαντικά στο βέλτιστο σχεδιασμό παροχής τεχνητής διατροφής και στην αποδοτικότερη διατροφική υποστήριξη των ασθενών.el
heal.languageel
heal.academicPublisherΤ.Ε.Ι. Κρήτης, Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων (Σ.Τε.Γ.Τε.Τ), Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίαςel
heal.academicPublisherT.E.I. of Crete, School of Agriculture, Food and Nutrition (STeGTET), Department of Nutrition and Dieteticsen
heal.titleΕντερική και παρεντερική διατροφή και η κλινική τους εφαρμογή.el
heal.titleEnteral and parenteral nutrition and their clinical application.en
heal.typebachelorThesis
heal.advisorNameΤσιριγωτάκης, Ιωάννηςel
heal.advisorNameTsirigotakis, Ioannisen
heal.academicPublisherIDteicrete
heal.fullTextAvailabilitytrue
tcd.distinguishedfalse
tcd.surveyfalse


Αρχεία σε αυτό το τεκμήριο

Thumbnail

Αυτό το τεκμήριο εμφανίζεται στις ακόλουθες συλλογές

Εμφάνιση απλής εγγραφής

Attribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)
Except where otherwise noted, this item's license is described as Attribution-ShareAlike 4.0 International (CC BY-SA 4.0)